Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôvabná kaderníčka Maggie Carpenterová (Julia Roberts) z malého amerického zapadákova už trikrát ušla svojim ženíchom spred oltára, a tak nečudo, že sa z jej neuveriteľného príbehu razom stala klebeta, po ktorej by rád siahol každý bulvárny novinár. Šance sa preto pochopiteľne chytí aj novinár Ike Graham (Richard Gere), ktorý z krčmovej informácie „z druhej ruky“ napíše atraktívny článok, aby sa opäť dostal do priazne svojich šéfov i čitateľov. Maggie však publikované historky popiera a za zverejnenie svojho súkromia chce redakciu zažalovať. Ike sa preto vyberie získať dôkazy priamo do mestečka, kde Maggie žije... Tu sa práve schyľuje už k štvrtej svadbe! Ike sa postupne zoznámi so všetkými bývalými ženíchmi, priateľmi, rodinou i samotnou Maggie. Tá má však od tejto chvíle ďalší problém v podobe sympaťáka Grahama, ktorý sa do nej postupne začína zamilúvať - a čo je horšie (Či lepšie?) i ona doňho! A tak je aj plánovaná svadba číslo 4 vážne ohrozená... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (229)

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Rozprávka pre chudobnejších o tom, ako to chodí v strednej (Maggie) a bohatšej vrstve (Ike). Osvedčení romantickí hrdinovia Julia Robertsová a Richard Gere v príjemnej romantickej komédii. Film je po všetkých stránkach profesionálne dobre zvládnutý, ale nie je to nič výnimočné, iba mierny nadpriemer. ()

Caskett 

všetky recenzie používateľa

Tvůrce musím pochválit za originální nápad pro romantickou komedii. To že se vyskytuje ústřední dvojice Julia Roberts a Richard Gere, nemusí nutně znamenat, že se jedná o pokračování Pretty Woman. Sedí jim žánr, sedí jim režisér. Je přece hodně hereckých dvojic, které se objevily ve více než jednom filmu: Hanks a Ryan, Cruise a Kidman... A upřímně řečeno, myslím si, že jim oběma romantické komedie sedí. Nebo jste (každého zvlášť) viděli v poslední době v nějakém lepším žánru? Navíc rok 1999... ten film už se pomalu stává klasikou :-). Nemá žádné zásadní nelogické zvraty (myslím provinění proti žánru, samozřejmě) a je od začátku jasné, že to dobře dopadne... parádní oddechovka. Pokud se budete podivovat nad tím, že si všichni muži z městečka postupně chtějí Mag vzít, ikdyž znají její pověst a pan Reportér se za 2 dny zamiluje a začně toužit po svatbě... tak potom koukáte na špatný film :-))) ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Julii Robertsovej som nikdy nedokázal prísť na chuť. Nikdy mi nepripadala sexi a i jej herecké nadanie sa mi vždy videlo mierne povedané chabé. Vychrtnutá, afektovaná čúza s hubou veľkou ako vráta od stodoly. Ani herec Richard Gere na mňa počas svojej kariéry nedokázal spraviť dojem. Nudný, drevený pajác. No a presladené romantické chujoviny amerického režiséra Garryho Marshalla ma veru nikdy nebavili. Takže sa vlastne sám sebe čudujem, že snímku "Nevesta na úteku" dávam dve hviezdičky. ** ()

Petus 

všetky recenzie používateľa

Proč všichni v Hollywoodu neustále trpí utkvělou představou, že výjimečná věc se dá zopakovat, stačí dát do kupy stejné ingredience a ono se to povede zase. Anebo taky ne. Jediné, co mě na tomhle filmu štvalo snad ještě víc než zcela zjevný záměr vytvořit novou Pretty Woman, byla naprosto nesnesitelná postava J. Roberts, kterou jsem upřímně nesnášela od začátku až do konce a kdyby na konci filmu (nebo na začátku, nebo prostě kdekoli) zesnula, snad bych jí poslala i děkovný dopis. No nic, budu se muset spokojit s duem Elizondo, Wilson a ten zbytek tak nějak taktně přejít. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Trocha mi to pripomína Mlčanie jahniat.“ Marshall, Elizondo, Gere a Julia Roberts sa po trháku Pretty Woman chceli stretnúť, ale na dvojku to nevyšlo a tak vznikla Nevesta na úteku. Je to svižná, milá stávka na istotu pre romanticky naladených divákov na sobotný večer. Škoda len, že skvelý začiatok (s koňom) vyšumí do neurčitej atmosféry ničoty. Každopádne, ak milujete šarmantného Gerea a usmievavú Juliu Roberts, neváhajte. Príjemne ma prekvapilo, že z filmu cítiť, ako si všetci rozumeli, takže mnohé scény sú po hereckej stránke oveľa podarenejšie, ako by som si myslel, ak by som len čítal scenár. Ale druhý Nothing Hill to nie je. A že už ten nebol geniálny. Diváci boli po "novom Pretty Woman" každopádne zjavne hladní, takže nečudo, že pri rozpočte 70 miliónov celosvetovo zarobil 309. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Výraz „ptakopyska“, který Julia Roberts (Maggie Carpenter) předvádí, byl do filmu přidán poté, co režisér Garry Marshall viděl herečku, jak tento obličej dělá na jeho vnoučata, aby je pobavila. (Sfaxia)

Reklama

Reklama