Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anne Hathawayová ako 16-ročná nesmelá Mia sa dozvie, že je princeznou v malom európskom kniežatstve Genovia a musí prijať ťarchu panovníckych povinností! Kráľovnú Julie Adrewsovú zase čaká ťažká práca pri premene nevybrúseného drahokamu na dokonalý klenot.
16-ročná, nesmelá a nemotorná dievčina zo San Francisca Mia Thermopolisová zažije otras, keď ju navštívi jej stará mama, ktorú nikdy nevidela. Dozvie sa totiž, že je princeznou v malom európskom kniežatstve Genovia. Jej matka kedysi zažila romancu s následníkom trónu. Ako dedička koruny dostáva od svojej babičky – kráľovnej Clarisse  – lekcie „rýchlokurzu princeznej". Mia však nemá v úmysle stať sa panovníčkou vzdialenej krajiny, kým kráľovná Clarisse trvá na striktnom dodržaní povinností. Kráľovnú teda čaká ťažká práca pri premene nevybrúseného drahokamu na dokonalý klenot, Miu zase najzávažnejšie životné rozhodnutie, ostať so svojou rodinou, alebo všetko opustiť a prijať na svoje bedrá ťarchu panovníckych povinností... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (301)

IvcaSammet 

všetky recenzie používateľa

Film mého dětství. Dodnes si jej téměř dokonale pamatuju, protože mi několik let jel v jednom kuse. Dokonce mám pocit, že právě Anne Hathaway byla první herečkou, kterou jsem opravdu zbožňovala a měla ji za svůj vzor. Ty doby už jsou ale dávno pryč a když se dnes na Deník princezny dívám, už mi nepřijde ani tak vtipný a naprosto úchvatný, jak se mi zdál před lety, ale přece jenom se k němu ráda vracím a stále se u něj dobře bavím. Anne zde opravdu zazářila. Možná že jsem v hodnocení ovlivněná svými vzpomínkami z dětství, ale myslím si, že si čtyři hvězdičky rozhodně zaslouží. Pobaví, potěší i dojme a hlavně má nápad, oproti některým novějším Disneyovkám ... ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Pubertální limonáda, která je tak předvídatelná jako výsledek vyšetřování AC Sparta v souvislosti s korupcí. Ale i tak by se to dalo přežít, kdyby to netrvalo skoro dvě hodiny...o třicet minut, pár namyšlených roztleskávačských fiflen, playboye a kluka od vedle, kteří se nečekaně utkají o srdce rádobyzošklivkovatělé Anne Hathaway (která ani omylem v devatenácti na patnáct nevypadá) méně, a bylo by to i na tři hvězdy. Jenže se to nestane, vše běží jako na drátkách přesně v osnově teen komedie a dívčího románu, včetně sympaticky tvrďáckého čehosivícnežjenřidiče Hectora Elizonda. Ale musí se nechat, že Garry Marshall je dobrý řemeslník - těm předvídatelným vtipům jsem se chtě nechtě musel smát. Jenže i tak mi nezbývá než si povzdechnout nad tím jakými rolemi se "skví" podzim kariéry úchvatné Julie Andrews a nad tím co musí po skvělém OST k Ostrovu Hrdlořezů za zakázky brát John Debney... 50% ()

Reklama

Aleee89 

všetky recenzie používateľa

Viděla jsem ho asi dvakrát a nemám potřebu se dívat znova. Sice ta zápletka - teda moc nereálná, i když se mi zdá, že se nijak neopičí, aspoň teda já neznám film s podobným námětem, byla docela dobrá, ale jinak to nebyla žádná bomba. Nijak extra mě nenudil ani nenadchl. Taková vcelku vkusná romantická komedie kterak šedá myška ke štěstí přišla. Tenhle námět je ohraný, ale ono se nic moc jiného vymýšlet nedá... ()

Xavi6 

všetky recenzie používateľa

Další Americká ptákovina. Člověk si myslí, že když se natočí klasická Americká komedie s celkem zajímavým dějem, že se z toho stane naprosto originální film. Omyl, je to furt ta stejná písnička, někdy si říkám i ztráta času. Dvojkou se nikdy nic nezpravý, takže tu máme dohromady dva filmy o tom stejným, o ničem. ()

plagjoklas odpad!

všetky recenzie používateľa

videl som 10 minút ked to davali na JoJke v prestávke medzi "Bratríčku kde jsi" a "U-Turn" ale svoj obraz som si spravil. úplne dementná teenegerská sračka s idiotskými scénkami (Lana má fľak! Lana má fľak) primitívnymi replikami (Toto mám za to že som riadila auto bez vodičského preukazu!) a s hercami bez štipky talentu. Nie toto vážne nemusím a ani nechcem. dakujem pekne. PS: Bratríčku kde jsi a U- turn mi toto utrpenie 100násobne vyvážili ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (20)

  • Ve scéně v závěru filmu, když jsou Mia (Anne Hathaway) s Michaelem (Robert Schwartzman) na zahradě, si dává Michael ruku za záda. Hned v dalším záběru ji však má podél těla a dává ji za záda podruhé. (Mr.Hudson)
  • Miinu (Anne Hathaway) milovanú mačku Fat Louie hrali dokopy štyri mačky. Jednou z nich bola aj mačka, ktorú vlastnila rodina Hathawayovcov. (Raccoon.city)
  • Anne Hathaway (Mia Thermopolis) svou první filmovou roli získala tak, že během castingu spadla ze židle. Režisérovi se zalíbil její zbrklý temperament a okamžitě ji obsadil. Debut si ve snímku odbyla i Mandy Moore (Lana Thomas). (Roman.Ticka)

Súvisiace novinky

Deník princezny 3 má hotový scénář

Deník princezny 3 má hotový scénář

29.01.2019

Herečka Anne Hathaway (Interstellar, Stážista) čerstvě potvrdila, že scénář ke třetímu Deníku princezny je hotový. Zpráva tak přichází na výročí patnácti let od premiéry prvního filmu. Herečka má prý… (viac)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (viac)

Reklama

Reklama