Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Johnnyho (Al Pacino) práve prepustili z väzenia a našiel si prácu v kaviarni. Tu stretáva Frankie (Michelle Pfeiffer), do ktorej sa beznádejne zaľúbi. Aj keď Frankie sa zdá byť samotárkou, Johnny je rozhodnutý, že ich vzťah bude kvitnúť. Adaptácii známej divadelnej hry výrazne pomohli obaja herci, ktorí rozohrali mimoriadne príťažlivé a najmä živé charaktery postáv. Najlepšia komédia roka 1991... (STV)

(viac)

Recenzie (166)

classic 

všetky recenzie používateľa

„Frankie a Johnny” spoločne pracujú v štýlovej gréckej reštike Apollo, nachádzajúcej sa na 23. ulici a Deviatej v Novom Yorku. Ona je pekná, povedzme trochu, že i úzkoprsá servírka, a inak má na to i svoje dôvody, prečo sa tak povrchne správa. On disponuje dostatočnou slovnou zásobou, k tomu si predtým odsedel 18 mesiacov za podvod, a teraz sa sem iba prišiel opýtať na JOB, kedy ho šéf Nick „so všetkou vervou vzal” , aby sa opäť mohol stať kuchárom, ktorým bol aj vo väzení. Nie je si vôbec už ťažké domyslieť, že sa takmer vzápätí Johnny do Frankie po plné uši zamiluje, pričom o vzájomnej náklonnosti medzi nimi dvomi, by sa dalo zatiaľ pomlčať, pretože jeho city sú z jej strany akosi neopetované. Možno príliš tlačí na pílu, kvôli čomu na celej čiare stroskotáva, a síce sa to po čase o čosi zlepší, ale stále to nie je isté, ako sa to vlastne celé skončí, alebo predsa áno... ? Neustále sa do nej dobíja, ako do parížskej pevnosti Bastila, a či bude nakoniec dobytie Bastily aj úspešné, to nechám na samotných divákov, aby sa totižto o tom sami presvedčili. / Legendárnu hollywoodsku romantickú komédiu, pomaly a isto, čaká už 30. výročie od premiéry, na ktorej sa našťastie nepodpísal žiadny zub času, práve naopak, považujem ju za klasiku svojho žánru ! Pamätáte si ešte na toto centrálne duo z drsnej gangsterky Zjazvená tvár, kde sa ich vzťah podobal tomu, ako snáď z tej najdivokejšej mexickej telenovely, typu "Keď budeš moja" ? Tentokrát Diego, a ani Paloma znovu nedorazia, našťastie, ale zase sa nedá celkom povedať, že by sa ich emócie neotriasali v samých základoch, len to už nie je také, ako v prvej spolupráci pod režisérskou taktovkou Briana De Palmu. A ústredná melódia filmu: „Clair de Lune” od francúzskeho hudobného skladateľa Claudea Debbusyho, sa dá počúvať vari donekonečna a ešte ďalej. PS: Nebyť tej roztržitejšej réžie Garryho Marshalla, hodnotenie by bolo maximálne. ()

Chegi 

všetky recenzie používateľa

Film, na který jsem se podíval především kvůli duu Al-Michelle. No a vyplatilo se mi to. Velkou předností je, že není tuctový... narozdíl od jiných romantických filmů zde nevíte, co se stane a to vás drží v napětí, jak to dopadne. A upřímně: Kdo z nás by nefandil Al Pacinovi, ve snaze sbalit Michelle Pfeiffer?? ()

Reklama

Pecival 

všetky recenzie používateľa

Málo vtipné a po většinu i málo romantické - chemie mezi hlavními postavami se taky nekonala (což mohl být možná záměr, ale kdo se na to má dívat). Navíc mi byla postava Michelle Pfeiffer dost nesympatická, ač šlo možná její chování pochopit. A ani Michelle samotná se mi moc nezdála - ne že by nebyla hezká (když se namaluje :), ale něco mě na ní nesedí. Takže to celé oddřel Al Pacino, který má naštěstí šarmu na rozdávání. Celkově spíše zklamání. ()

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Frankie a Johnny není ta nejlepší romantická komedie jakou jsem viděl, ale mě tahle úžasná lovestory překrásně pohladila po duši svojí lidskostí a zanechala ve mě velmi milý pocit. Úžasný herecký koncert Al Pacina a Michelle Pfeiffer. Pro mě nejlepší film režiséra Pretty Woman Garry Marshalla...... ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

"Samota ubíjí, láska dusí. Vybrat si můžeš, žít se musí." Chudinku Frankie, samotářku s okoralým srdcem, zbrklý Johnny svou láskou přímo dusí a ovíjí se kolem jejich vztahu jako nějaký DIVOKÝ CITOVÝ BŘEČŤAN. Docela poučné. Břečťan je popínavá cévnatá rostlina, třída dvouděložné (Frankie promine, info z wiki, nikoli narážka na její neplodnost), řád miříkotvaré, čeleď aralkovité. Rostliny zůstávají na zemi plazivé a nepřekračují výšku 5–20 cm. POUZE je-li k dispozici strom, skalka, budova či jiný pevný povrch, například partner, může tato rostlina lásky šplhat, dle wiki až 30 metrů do výšky. Nebo až ke hvězdám a k nebeské romantice, samozřejmě. Z podstaty břečťanu ovšem plyne, že potřebuje partnera typu strom, skála či zeď. Pokud by ve vztahu muž a žena byli oba břečťanem, sice by se mohli plazit po sobě navzájem, ale zůstávali by jen 20cm nad zemí. Poučení: milujete svého ovíjívého Břečťana nebo svou Břečťanku? Zůstaňte pevnou skálou (stromem, zdí), aby se měl/a po čem popínat vzhůru, a bude vám to klapat. Romanticky ideálně i pragmaticky animálně. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Johnny poprvé vchází do restaurace, je na plakátě za Nickem řecký fotbalový tým PAOK Thessaloniki s dvojhlavým orlem ve znaku klubu. (D3VIL)
  • Do hlavní mužské role byl zvažován Jeff Bridges. Nakonec byl obsazen Al Pacino. (D3VIL)
  • V původní divadelní hře hrála hlavní roli Kathy Bates. Čekala, že dostane roli i ve filmu, avšak vybrána byla Michelle Pfeiffer. (Terva)

Súvisiace novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (viac)

Reklama

Reklama