Reklama

Reklama

Kimi no suizó o tabetai

  • Japonsko 君の膵臓をたべたい (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Je jaro a sakury stále ještě kvetou, což je ovšem úplně ukradené jednomu mladému chlapci, který právě sedí v nemocniční čekárně. Realita i lidé v ní jsou pro něj naprosto nezajímaví, on si raději čte všemožné úžasné příběhy ve svých milovaných knihách. Když konečně přijde na řadu, tak jeho pozornost upoutá kniha, která právě spadla na zem ve vedlejší řadě. Chlapec neodolá, knihu zvedne a začne číst. Tak se chlapci dostává do ruky deníček "Život s umírajícím", který patří evidentně někomu, kdo trpí těžkou nemocí a už mu zbývá jen pár let života. K chlapcově překvapení si o deníček řekne mladá dívka ve stejné školní uniformě, pokud se chlapec neplete, dokonce i jeho spolužačka. Dívka chlapci oznámí, že je těžce nemocná, což ale jeho vůbec nezajímá. Proč by mělo? Tím je jejich setkání u konce, alespoň on by si to tak přál, ovšem mladá dívka začne chlapce z nějakého záhadného důvodu pronásledovat na každém kroku a vymýšlí stále nové nápady, jak trávit společný čas... (Jeoffrey)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (27)

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[2,5*]     "To je ale náhoda!" "Prepáč, ale nemám čas na tvoje náhody."     Neobvyklý príbeh o veľmi neobvyklom vzťahu, ktorý vo mne vzbudzuje silne rozporuplné pocity, a to ako máloktoré iné dielo. Na jednej strane ma priťahuje svojou poetickou krásou, na druhej strane ma však odpudzuje svojou až protivnou vtieravosťou. Len vďaka štýlu animácie, ktorý mám celkom rád a niekoľkým veľmi intenzívnym a citlivým momentom udeľujem stále ešte dobré hodnotenie (3 hviezdičky) a snažím sa pritom potlačiť do úzadia všetky prítomné negatíva. Predovšetkým sa tu vôbec nedá hovoriť o nejakej prepracovanej psychológii postáv, dvaja hlavní hrdinovia sa chovajú úplne neprirodzene a aj ten vzťah medzi nimi pôsobí veľmi umelo (hlavne spočiatku a potom väčšinu času) - on je ako taký robot bez náznakov emócií, ona (Sakura) je zase jeho presný opak, javí sa občas s tými jej preháňanými emóciami ako úplný šialenec. A to je ešte nič oproti niektorým vedľajším postavám, ako je Sakurina uvrešťaná a večne nasrdená najlepšia priateľka Kjóko, či Sakurin debilný bývalý priateľ. Proste mi tu skoro všetko pripadá akési strojené, falošné, ako z nejakého sitkomu a tá téma sa mi zdá byť znásilnená na dolovanie emócií. Nesadla mi ani dosť povrchná hudba, ktorá sa často doslova bije s aktuálnym dianím. Evidentne nie som cieľovou skupinou, bude to zrejme mierené hlavne na tínedžerov.     "Si môj priateľ až do mojej smrti, dobre?" ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Toto je to posledné, čo pre teba môžem urobiť, aby som ti za všetko poďakovala.“ Knihy a komiksy čítam od útleho detstva od konca 8O. rokov a za ten čas som ich prečítal tisíce a tisíce, ale manga Chcem zjesť tvoju slinivku (vyšla aj v češtine v CREW) patrí k najsilnejším príbehom, aké som kedy čítal, absolútne mi roztrhla srdce a pokojne by som jej udelil Nobelovu cenu za literatúru. Text je na pár miestach jemne upravený (arogantného bicyklistu by ste v mange hľadali márne, v nej to bol incident v reštaurácii) a možno chvíľu trvá, kým si vás obtočí okolo prsta (manga ma naopak dostala od prvej strany), ale v druhej polovici je to emočné peklo a záver je totálny masaker; tu ak niekto nebude dojatý, tak je vyprahnuté psychopatické monštrum a pre vlastné dobro sa s ním prestaňte stýkať. ()

Reklama

dudo24 

všetky recenzie používateľa

Strieľam tomu plný počet, prečo nie. Veľmi pekný film. Nebolo to síce komplexné, ale neštandardné postavy spojené neštandardným vzťahom sa postarali o môj plný záujem a o to aby som sa ani chvíľu nenudil. Kvôli téme filmu, boli emočné výkyvy celkom frekventované. Všetko ale do seba ladilo. Naozaj to bolo super. Dosť sa mi páčila aj pokreditová časť. edit (22.1.2020): Druhé pozretie. Pre mňa jedna z najlepších romantických drám. Fakt skvelý vývoj postáv a super filozofické myšlienky. ()

DaweForeman 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době anime, u kterého si člověk odnese něco hlubšího, než spoustu fanservisu, akce, dobrodružství a efektů. Dobrodružství to možná tak trochu je, ale jako cesta životem a jeho smyslu pro to, aby člověku nic neulehčil. Člověk by mohl říct, že je tohle hlavně romantika, ale úplně bych s tím nesouhlasil, protože je to spíše duševní souznění (v nemileneckém smyslu) a romantika tu není v klasické zamilovaném smyslu, ale spíše v jaké atmosféře se tenhle počin celou dobu nese. Co tu nese velkou váhu a co je tu velice zdůrazňováno je váha mezilidských vztahů (v různých podobách), kdy každý může někomu díky své rozdílnosti vnést do života něco nového. Něco jsem tu zaznamenal o předvídatelnosti, kdy tak člověk nějak sice po prvních pár scénách tak nějak obecně věděl co se stane, ale jednotlivé detaily zůstaly neznámou a tak si to člověk může užívat to, jakým způsobem se jednotlivé scény budou ubírat (především v jakém vztahu jednotlivé postavy budou mezi sebou jednat - obzvláště u hlavních dvou postav). Vše je navíc zabaleno v krásné animaci a velice příjemné hudbě. ()

Danikaa 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že pár dní som váhala, či si pozriem film s takýmto divným názvom. O čom by to tak asi mohlo byť. Neočakávala som, že Belle môže niečo prekonať. No tento zvláštny film, kde od prvej chvíle viete aký bude koniec je úžasný. Je fakt, že patrím medzi ľudí, ktorým neprekáža, že poznajú koniec a neočakávajú prekvapivé zvraty, takže čo som očakávala, to som dostala. Netuším, či by tento film bol taký výborný aj s reálnymi hercami, ale asi nie.. Anime dáva tvorcom predsa len krídla a tak prechádzka parkom plným rozkvitnutých sakúr, úžasný ohňostroj, mimika tvárí sú krásne zobrazené. Poslednú tretinu filmu asi preplačete, no určite nebudete ľutovať, ak si ho pozriete. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (1)

  • Během závěrečných titulků je ještě jedna scéna. (griph)

Reklama

Reklama