Reklama

Reklama

Smrtiaci príliv

  • Česko Mělčiny (viac)
Trailer 3

Surfistka Nancy si ani nemohla vybrať krajší deň na zdolávanie vĺn. Odľahlá pláž pripomína raj na zemi, no nevinné surfovanie sa čoskoro zmení na peklo. Z mora sa totiž vynorí hrozba - veľký biely žralok, ktorý Nancy síce zraní, no napriek tomu sa jej podarí dostať na neďalekú bóju. Žralok sa však svojej koristi tak ľahko nevzdá a okolo bóje trpezlivo krúži. Pobrežie je síce vzdialené len 200 metrov, no so stúpajúcim prílivom je žralok k svojej koristi každou minútou bližšie... Nancy tak musí musí pozbierať všetku odvahu, aby sa dostala bezpečne na breh. (Itafilm)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (685)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Nie je to úplne najlepšie a zo záverom tiež nie som úplne spokojný, ale tu štvrtú tam predsa strelím. Filmy o žralokoch mám rád, ale väčšinou sú to všetko nudné béčka a Spielbergovy nikto nesiaha ani po päty. Jaume Collet-Serra mu ale celkom konkuruje v rámci atmosféry a napätia, aspoň do záveru, kde už to je prehnane akčné. Je to krátke takže to nenudí, čo je veľké plus, Blake Lively je sexi, žralok ešte viac a od čias Jaws si nepamätám lepší film s touto zubatou beštiou. 80% - 4* ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Film zajímavý z mnoha důvodů - atraktivním obsazením hlavní role, napínavým dějem, výtečnou technickou stránkou (úchvatné surfařské scény, výborné digitální efekty), nádhernými lokacemi i samotnými okolnostmi jeho náročného vzniku (natáčelo se na Ostrově lorda Howa, který je zapsán do UNESCO - Mělčiny jsou vůbec první film, který se zde natáčel). Ten film je současně i velkolepou poctou surfování (surfařské scény za Blake Lively točila Isabella Nichols, nejlepší juniorská surfařka na světě) a lidské vůle přežít - považuji ostatně za symptomatické pro dnešní dobu, že hlavní postavou je žena - z toho důvodu jsem si tenhle film soukromě překřtil na "Stařec a moře pro 21. století". Blake Lively je zde skutečně skvělá a hlavně kvůli ní se mi film tak líbil - ona v podstatě nechybí v jediném záběru, takže si člověk jejího herectví i pohledů na její skvostnou figuru užije víc než dost. Na filmu mi mírně vadil snad jen soundtrack a potom některé drastické záběry Nancyiných zranění, které mi nebyly úplně po chuti - ale co už, osobní laťku otrlosti má stejně každý nastavenou jinak. Samotnou "uvěřitelnost" žraločího chování posoudit nedokážu, neb o žralocích v podstatě nic nevím, ale už z toho, že to zde zmiňuji, je zřejmé, že pochybnosti o věrnosti realitě jsem měl v kině velké. Na léto ideální záležitost a výborná pecka - těch 87 minut uteče jako nic. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Nie je to seriózny horor ani thriller, ktorý by vo vás zostal. Je to chvíľami napínavá, formálne efektná zábava pre popcorn publikum, plná blbostí. Obzvlášť vo finále. Nad priemerom ju drží iba pôvab a herecká snaha Blake Lively. V týchto vodách dávam prednosť minimalistickejším a uveriteľným nervákom typu The Reef. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Chybí tomu to "něco navíc", co jsem našel třeba v nedávné neesonovce Mezi vlky, a posledních pět minut je vyloženě otravných, jinak jsou ovšem Mělčiny více než dobrá - především - podívaná. Na Blake Lively, přírodu barevnou jako z katalogu cestovní kanceláře a na skvělého žraloka (málo ukazovaného ne proto, že by snad bylo obtížné ho vyrobit, nýbrž kvůli napětí, což je fajn) se mi totiž dívalo jedna radost. Film rychle uteče, má spád a je zábavný, režie ví, co dělat, aby ničeho nebylo příliš (strašně moc se mi líbilo jedno sežrání mimo záběr) a soundtrack Marca Beltramiho patří rozhodně k tomu lepšímu, co se na poli filmové hudby letos urodilo. Čisté čtyři hvězdičky. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Celkom slušný animal survival. Napínavé, atmosferické a výborne zahrané. Navyše čo v tomto subžánri nebýva často zvykom došlo aj na niečo málo emócií, o ktoré sa postarala čajka Radko a jej odvážna plavba na malom surfíku. Škoda len, že tu bolo toľko málo uveriteľných a veľa protifyzikálnych vecí, to veľmi ubralo na celkovej kvalite a atmosfére. Lepšiemu hodnoteniu by pomohlo aj to, keby tu vystupovalo viac postáv, stačili by jedna-dve a samozejme viac detailov. Aj napriek tomu však spokojnosť. 65/100 ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (32)

  • Pôvodne sa mal natáčať na pobreží Mexického zálivu v Spojených štátoch neďaleko Galvestonu, ale filmárom bolo z bezpečnostných dôvodov zamietnuté povolenie na natáčanie. Natáčalo sa napokon v New South Wales v Austrálii, mimo iného na Ostrove lorda Howa a tiež na austrálskej pláži Gold Coast. Film sa natáčal od 28. októbra 2015 do 15. januára 2016. (Arsenal83)
  • Nancy (Blake Lively) dá rackovi (v angličtině "seagull"), který jí velkou část filmu dělá společnost, přezdívku Steven Seagull, což je očividná narážka na herce Stevena Seagala. S nápadem pojmenovat racka Štěpán (Steven) přišla sama Blake Lively. (Stanislaus)

Reklama

Reklama