Reklama

Reklama

Čas čarodejníc

(seriál)
  • Česko Čas čarodějnic (viac)
Trailer
Veľká Británia, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Predloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrajú:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(25)

Americká historička a čarodejnica Diana Bishopová sa ponorí do sveta magických bytostí a zakázanej lásky. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (26)

Season 1 (2018) (S01) 

Uvodne, cca dve epizody velmi navnadili, napriek paralelam a podobnostiam s "lacnymi" upiro/carodej/demonickymi kuskami. Zvlast vdaka celkom slusnej mystery-atmosfere a aj vdaka Goode-ovmu herectvu. Nasledne sme "vo vire romantiky", co som takisto nevnimal ako problem napriek obcasnej podobnosti s tou vo 50 shades. Co zamrzelo, bola ta naivita a "prostota" popri tom. Skoda tiez, ze podstatu "demonskej casti ansamblu" vnimame len ako milych ludkov a nic na tuto ich "podstatu" neukazuje. Rozpocet na nejake pekne kuzelne triky nevysiel, ale ok, doraz je kladeny skor na romanticku liniu. Pocas zaverecnych epizod to potom sklzlo pomaly do kamaratskych cajickov z Harryho Pottera. Skoda. V uvode som naozaj dufal v serioznejsiu a vaznejsiu zalezitost. Serial naopak odporucam skor mladsim a silnejsie upiro-romanticky zalozenym "fanatikom/-ckam" :) Ti si istotne zmlsnu. Ti ostatni nech siahnu po niecom inom. ()

Episode 1 (2018) (S01E01) 

Otvarak ma zaujal. Presvedcil ma hlavne Goode. Som zvedavy a dufam, ze to nebude moc naivna somarinka. Zatial sa to rozohralo na niekolko stran a vyzera to na zbiehanie sil. Uvidime. 70% ()

Episode 2 (2018) (S01E02) 

Tentokrat romantarna s naivkou plnou "magickej energie". :) I tak stale bavi. Zvlastna postava v Benatkach a i "kameratsky demon ovladajuci Londyn. :) ()

Episode 3 (2018) (S01E03) 

Po "prievane" v knihovni a troche pantomimy, neviem, ci mozem dufat v nejaky "pekny" stret medzi demonmi, ktori su zatial na pohlad "velmi mili ludkovia", upirmi a carodejmi. Zatial su to vsetko iba privlastky a tituly. Romantika pokracuje az tak zivocisne, az je to takmer ako z 50 shades. :) "..no witch would dare trespass on vampire land." Poslabsi diel, cakame kym sa prihrnu zastupcovia kongregacie z Talianska a hrdlicky zatial zdrhaju do Francie. 50% ()

Episode 4 (2018) (S01E04) 

Ok, konecne sme videli i nejake "drapky", minimalne stary Knox ma "schem", ktorym nekromantku celkom slusne spacifikoval, no a buduca upiria svokra zasa udajne likvidovala cele carodejnicke klany. Takze to bude tiez nejaka sila, s ktorou treba pocitat. "Rada bytosit" sa sice tvari vazne, ale prisla mi velmi usmevna. Zaver, ale vo velmi peknej, reverse-rain atmosfere. 60% ()

Episode 5 (2018) (S01E05) 

Zacina sa to zial pripodobnovat uz k nizsie spomenutym upirskym paskvilom. Co je skoda. Tiez som na zaciatku mal obavy z podobneho bordelu, avsak prve dve epizdoy take neboli. Uvidime. Ale obcas to uz irituje. Snad to napravi pripadna akcna stranka. ()

Episode 6 (2018) (S01E06) 

Mocne zavany amaterizmu. Nebyt linie s "prastarou" - "hlavou", tak je to vyslovene chabe. Sklamanie. 40% Obavam sa, ze v tomto duchu to i zostane. ()

Episode 7 (2018) (S01E07) 

House doesn't like when we argue....:) som v Harry Potterovi!? Ako sa len pekne postretali na verande. No hard feelings. Ta medzidruhova nevrazivost bola asi len naoko. A ten zaver...hehe. Poslabsie. A len obcas i napadite a zabavne. Som zvedavy na "grandiozne" finale. ()

Season 2 (2021) (S02) 

K jednotlivym epizodam som sa uz vyjadril a tak len v skratke. Naivne som veril, ze sa nas parik v "minulosti" pochlapi a tvorcovia zapracuju na atmosfere, diani a novych liniach. Je pravda, ze je to vizualne celkom posobive, tiez ponimanie "magie" carodejkami z minulosti. Tiez sa rozohra jedna-dve nove linie v "sucasnosti". Zial az po poslednu epizodu je to skor rodinna vztahovka a par drobnych vyprav a obcas zaujimavych postav. Po skonceni posledneho dielu ma vsak divak pocit akoby bol v polovici serie. Totiz, odhalenia, ci nejake vyvrcholenia sa prakticky nekonaju. Toto natahovanie ma zrejme uz k dalsim seriam nepritiahne. Slabucky priemer. 45% ()

Episode 1 (2021) (S02E01) 

Pomerne zaujimave prostredie a postavy, medzi ktore sme vhupli z cista jasna. Kulisy, kostymy fajn. Okruh minulych znamych tiez ujde. Dufam, ze vyprava v minulosti nebude trvat do poslednej epizody, kedy snad jedine, co zachrani nasu mladu carodejku pred "hranicou" bude opat "jump", ale tentokrat "to the future". Sposob, ako sa tu "vysporiadali" s casovymi paradoxami a vyskytom zdvojenych entit a ich posobenim, je tak uprimne naivny, ze ma tesi, ze si tuto otazku divak ani nemusi klast. :) Patrilo by to totiz do zanru sci-fi. Takze v tomto ohlade za mna plus. Neviem no, ak sa bude sieral teraz mnoho dielov zapodievat otazkov temnej stranky dzentlmenskeho upira, bavit ma to moc nebude. Dam tomu sancu. 50% ()

Episode 2 (2021) (S02E02) 

Linie zo sucasnosti rozhodne pomahaju. Satu bude "skadlena"? Som zvedavy, co to v tomto seriali znamena. Starsia pani vyzerala na sudicku z nasich rozpravok. :) Aha, tak nie len Satu ale i nasa hrdinka. Ze sa nakoniec do pribehu "dogula" i mesieeeee Philipe, aka tatino, bolo snad kazdemu jasne. 50% ()

Episode 3 (2021) (S02E03) 

Pribeh pozvolna plynie a rozohrava sa na mnohe strany. Zda sa, ze stretnutie s "tatom upirom" bude mat svoju rolu. Carodejnicky vycvik sa pozastavil a starucka "ucitelka" nevesti nic dobre. Zatial v "sucasnosti" jedna z tiet vidi "nikoho" v dyme a svihacky intrigan z Benatok zasa z najdenej mrtvolky velavravne usudzuje "paku". Meh 45% ()

Episode 4 (2021) (S02E04) 

Dianie v "sucasnosti" konecne trosku nakoplo a rozhybalo dej. O to viac v rode Clermontov. Som zvedavy, kto nam "raaadii" v Londyne. Ci je to postavicka, ktoru uz pozname. :) Myslel som, ze uvidime arciupira Phillipa. Snad v dalsej casti. ()

Episode 5 (2021) (S02E05) 

Az piata cast "kopne do vrtule" ako sa vravi. Zial, az v samotnom zavere. Ten totiz moze za nadsene pathviezdia. Dovtedy je to len pilgrimage na Phillipov hrad. Potesil Purefoy v tejto roli. Zrejme to bude tvrdy chlapik. Mierny nadpriemer. Kto bol stary mag, co si nakracal na scenu, sa snad este dozvieme. Bol to totiz dost rychly wtf-moment a ako rychlo zacal, tak rychlo skoncil. :) 65% Kazdopadne konecne mozno vnimat i zaverecnu atmosferu. ()

Episode 6 (2021) (S02E06) 

Hodne dramy na Phillipovom hrade a carodejka konecne pochopi co-to o svojom upirovi. V celku v pohode dej. Taha ho hlavne Purefoy za Phillipa a v "sucasnosti" Ysabeau. Tentokrat priehrstia "tazko skusanej lasky". Phillipova dusevna premena voci synovy i voci carodejke...nuz, v ramci zanru neprekvapuje. ;) ()

Episode 7 (2021) (S02E07) 

Dotahovacky s udajnym vladarom v "Bohemii". Malicherne a strojene. Ako by ste si predstavili na pripadnom "kralovskom dvore". Premisa s knihou je uz trochu pridlha. Diana zatial svojou carodejnou ruckou a neskonalou laskou odolava upirovmu "bolehlavu" a jeho "chranenie" hrdo odmieta. ;) Povacsine tomu byva naopak. Cajicek, obcasny rychloposuv pomaha. ()

Episode 8 (2021) (S02E08) 

Tentokrat sme v "sucasnoti", a medzi druhmi sa to zvesela intriguje. Stale nevieme, kto si ulice Londyna pomylil s chladnickou, ale zrejme sa uz coskoro, aspon dufam, dej pohne dopredu i v tomto smere. V tejto faze pribehu, tento uz vnimam az prilis rozvlacne a nekonzistentne. Stary Knox s jeho malym gulatym "shemom" zasa uraduje. Btw. co je so Satu, uz z nej stara sudicka urobila ultimatneho protivnika pre Dianu? ;) ()

Episode 10 (2021) (S02E10) 

Uz v predoslych dvoch epizodach bolo mozne tusit, ze umyslom tvorcov nie je uzavriet niektore nosne linie. Zaver tohoto dielu ma utvrdil v tom, ze nam chystaju este aspon 2. Zaver bol len "partizanskou" akciou v "sucasnosti" a melancholickou rozluckou v "minulosti". Predpokladam, ze svojim posobenim v "minulosti" roznorody parik narobil celkom paseku v "sucasnosti". Kazdopadne si uz dalsie serie, prave z dovodu "natahovania" odpustim. Ze sa neodhali ani londynsky zaskodnik, to ma prekvapilo. Bieda. ()

Season 3 (2022) (S03) 

Kedze som bol zvedavy, kam sa pribeh naseho pariku bude posuvat, siahol som i po tretej serii, dufajuc, ze snad pridu s nejakou neotrelou magic-performance, ci uvidim i nejake tie zubky demonov. Fantasy-rozpravocka s trochou romantiky, miluckym - detickovym dielom a strasne uponahlanou zaverecnou naivnou epizodou. Urcite nie som cielovka, tou budu primarne citatelky kniznej predlohy od Deborah Harkness. 40% Okrem linie so Satu ma vsak takmer nic nezaujalo a dej vysumi velmi rychlo.... ()

Episode 1 (2022) (S03E01) 

Plynulo sa nadviazalo na predoslu seriu, nas parik sa v sidle kratko zdrzal s dalsimi "tvormi" a zatial sa z oficialneho councilu podarilo vystrnadit hajzlika Knox-a. Prioritka je zrejme pokrvne spriazneny besniaci upir. Ano, je to ako z klasickej romantarno-upiroknizky pre laskychtivu dievcinu. :) Zaujima ma vsak pribeh a ako skonci, preto to mienim preletiet i za cenu, ze to pojde do kytek, dufajuc, ze uvidim aspon nejake pekne magicke ci ine efekty. Priemer, nic, co by stalo za vyzdvihnutie. ()

Reklama

Reklama