Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi. (Vojcl)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (159)

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Naprosto ubohá "vyvražďovačka" plná nudy, otřesných hereckých výkonů, což bývá ve filmech tohoto směru sice častým jevem, ale tady se všechny postavy a celý děj bere příliš vážně, což mi neuvěřitelně vadilo. Špatná a nudná akce, špatné a v podstatě nulové gore scény, atd. Film mi po těch letech vůbec nesedl. Je to jedna velká nuda. A nuda je klasickým jevem většiny "horrorů" (tohle ani nejde nazývat horrorem...) pozdějších 80. let ... ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Aj ked rezisera Lustiga a jeho tvorbu nemam az na 1 film /Strycek sam/ prakticky vobec zmapovanu, viem, ze tohoto hororu som sa bal. Temna atmosfera nocneho New Yorku, efektivne mordy a vrazdiaci policajt Matt Cordell. Slusne, a z priemeru sa to rozhodne vyhrabe, na to je Lustig dostatocne zrucny. 76 % ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý horor, ktorý je prvým dielom tejto slušnej série. Má dosť dobrý príbeh o policajtovi, ktorý sa vrátil zo záhrobia, aby zabíjal nevinných a pomstil sa aj policajtom, ktorí mohli za jeho odsúdenie, pričom táto séria vrážd vyvolala v meste paniku a nenávisť k policajtom, ale z týchto zločinov je obvinený iný policajt a tak unikne a spojí sa so svojou priateľkou, aby vraha zastavili a dokázali policajtovu nevinu. Spracovanie síce mohlo byť aj lepšie, ale aj takto som celkom spokojný. Po úvodnej slasherovej dvadsaťminútovke sa dej začne venovať nevinnému policajtovi a jeho priateľke, čo moc nezaujme, ale časom sa to vylepší, vrah si už začne dovoľovať aj na policajtov a s občasnými slabšími scénami to už baví až do konca. A poteší aj zajímavá vložka s vrahovou minulosťou. Ale oceňujem hlavne tú celú tématiku s policajtami, v tomto subžánri je to veľmi príjemné osvieženie. Zlé nie sú ani klasické hororové prvky, síce napätie nefunguje, ale film má takú nie výnimočnú, ale aj tak zaujímavú atmosféru. Spokojný som aj so samotnými úmrtiami, nie sú moc nápadité a ani krvavé, ale na zabíjanie policajtov, prípadne nevinných ľudí policajtom sa dobre pozerá. Najviac sa mi páči celá záverečná fáza, v ktorej poteší aj slušná automobilová naháňačka. Herecké obsadenie je celkom dobré, síce Bruce Campbell je tu iba priemerný a ani jeho priateľka Laurene Landon až tak moc nezaujme, ale kladné obsadenie ťahá charizmatický Tom Atkins. Z réžie mám pomerne rozporuplné pocity, prvá polovica pôsobí tak mdlo a spomalene, ale druhá je zase taká správne béčková a dynamická, čo mi sedí a rovnako je na tom aj technická stránka. Maniac cop síce samo o sebe nie je až tak moc dobrý film a to ani medzi slashermi, ale tá tématika s policajtmi je veľký klad a povyšuje ho o úroveň vyššie. Ale neskoršie diely mám ešte radšej. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 66%. ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Až se mi nechce věřit, že jsme z tohohle byli jako malý puboši v kině strašně uneseni (nebo to byla dvojka?). Ale tehdá to asi mělo větší sílu než dneska. Docela nuda, často předvídatelné, krve a mordu pomálu (i když alespoň ty trochu stojí za to). Slabota. Tohle je zrovna film, kterému by remake spíš pomohl než uškodil. Co vy na to Alexandře Ajo nebo Robe Zombie? ()

fcreading 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý akčny krimi horor z rokov 1988. Cordell tentokrát zabíja všetkých ľudí a policajti nevedia kto je za tým. Až to potom zistia. Ludia nosia zo sebou zbrane na ochranu ikeď jedna žena nešťastnou náhodou si nevšimne jedneho policajta a odbachne ho priamo do hlavy :D. Všetko sa obráti na Brucea Campbella čiže Jacka Foressta protože policia si myslí že on zabil svoju ženu. Lenže všetko sa na dobre obráti najlepšia bola ta naháňačka Lustig to vykradol z Terminátora. Záver je skvelý Cordell to prežije. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (15)

  • Keď sa v závere filmu snaží policajtka stoličkou rozbiť okno, môžeme vidieť, že mŕtvy policajt, ktorý je s ňou v miestnosti, dvihne hlavu. (johnsnow)
  • Ve scéně, kdy Cordell (Robert Z´Dar) vyhodí detektiva z okna policejní kartotéty, je jasně vidět, jak kaskadéra těsně před střihem na dopad těla na vůz zabrzdí lano. (Raziel811)
  • Jill Gatsby je dcera Larryho Cohena a je zavražděna v každém filmu, ve kterém si zahrála. (Chatterer)

Súvisiace novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (viac)

Reklama

Reklama