Reklama

Reklama

Arctic: Ľadové peklo

  • Slovensko Ľadové peklo (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muž z havarovaného lietadla uviazne v Arktíde, nepriaznivej a opustenej ľadovej pustatine, kde bojuje o svoje prežitie. Postupne sa ale naučil ako bojovať so zimou a víchricami, ako byť ostražitý voči ľadovým medveďom a ako si uloviť potravu.. Nečakaná udalosť ho však prinúti vyraziť na dlhú a nebezpečnú expedíciu, ktorá rozhodne o jeho prežití. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (425)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

No čo už v tomto snehovom survival subžánri vymyslieť, že. Vlkov, ľadové medvede, nejaké nečakané priepasti v horách, možno problematický parťák, či niekto, koho treba zachrániť. No nakoniec je toho dosť, čo sa dá vymyslieť, ale častokrát to máme naservírované v jednom filme, aby sa to natiahlo aspoň na tú hodinu a pol. Väčšina z týchto vecí je aj v Arctic, ale tvorcovia dobre vedia, že tou základnou pridanou hodnotou pre divákov a najmä diváčky je Mads Mikkelsen. Keďže som to videl doma, tak za tri, po kine by som asi neváhal s vyšším hodnotením. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Skvelý survival film stavajúci na minimalizme a hereckej kreácií Madsa Mikkelsena. Penna vie presne čo chce filmom povedať. Výborná kamera a atmosféra a rovnako motivácie. Vnútorný konflikt postavy je vykreslený cez pohľady a pohyby. Každé jedno zakopnutie a každá jedna prekážka je pre nás ako diváka vďaka tomu citeľná. Veľmi mám rád takéto filmy. Funkčné vo všetkých ohľadoch. Možno nadhodnocujem, ale naozaj sa mi to páčilo. Aj napriek snehu a tichosti film totiž nenudil ani na chvíľu. Ani raz neskĺzol do hlúposti a postavy sa naozaj trápili. Takto funkčné na mňa naposledy zapôsobil All is lost z 2013 s ktorým tento film zdieľa veľmi podobný koniec. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Mads Mikkelsen ako vždy skvelý, drsné prostredie ľadovej Arktídy zamrazí aj diváka sediaceho v pohodlí teplého domova, ale... väčšiu časť stopáže sa skutočne nič výnimočné nedeje. Navyše, keď sa Mikkelsen začne starať o ženu z helikoptéry, robí jednu logicku chybu za druhou. Ako keby hrdinovu púť režisér zámerne sťažoval. (Príklady – SPOILER – 1. pri prvej vyznačenej trase mohol hore vytiahnuť samostatne sánky, batožinu a ženu, miesto toho ťahal sánky so ženou a nezvládol to 2. na konci sa mohol čím skôr tackať smerom k helikoptére s horiacou svetlicou a ihneď sa vrátiť pre ženu, miesto toho sa zbytočne vrátil k žene a strácal čas tlačením sánok). ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Mikkelsen je výborný takřka ve všem, já ale na ty one man show nikdy nebyl (Al is lost s Redfordem jsem protrpěl úplně stejně), ačkoliv jsem doufal, že si Ledové peklo přece jen užiji o něco víc. Ale zkrátka je to jen obyčejný survival, u něhož štáb musel protrpět ledasco a muselo to být skutečné peklo, ovšem nepodařilo se to úplně přenést na mě. Možná se na podobné filmy musí zkrátka člověk správně naladit. Pokud podobné žánrovky vyhledáváte, Arctic rozhodně bude jednou z těch lepších. PS : hůře hodnocená Hora mezi námi se mi líbila více ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Melancholické putování dvou promrzlých trosečníků po zasněženém kontinentu. Všechno stojí na Mikelsenovi, který film táhne stejně zarputile jako ty sáně. Souboj důvtipu proti přírodě, která fixluje kde se dá je strohý, ale dokáže překvapit. Režie ovšem nepřekvapí, což je malinko škoda. Penna jede na jistotu a sází především na jednoho vynikajícího dánského herce a islandské exteriéry. To bude dobré. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (12)

  • Hodinky, které ve filmu nosí Overgård (Mads Mikkelsen), jsou Seiko Sportura Solar Chronograph. (Krupe)
  • Natáčelo se 19 dní na Islandu. (Varan)
  • Režisér filmu Joe Penna mal 2 rozdielne zoznamy hercov pre hlavnú rolu. Prvý bol zoznam hercov, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou rolu príjmu a druhý bol zoznam slávnych hercov, o ktorých bol presvedčený, že rolu odmietnu (napr. Tom Hanks). 2 dni pred začiatkom produkcie filmu sa režisérovi cez Skype ozval Mads Mikkelsen. Bol na druhom zozname. (Adam.Kubala)

Reklama

Reklama