Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videá (1)

Ukážka z filmu

Recenzie (120)

Epero 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Toto už ani nie je možné. Geniálny plán na začiatku, ako prekabátiť orkov je zhodiť na nich vežu. Mohli napríklad zhodiť most a získať tak čas. Takto dostanú pár orkov na nádvorí, keďže sa tam všetci nedostanú. Ale to hlavné je, že veža zhotovená pre vojenské účely, drží pokope len pár lanami. Ani vo fiktívnom stredoveku by do takej veže nik príčetný neliezol. Jeden výstrel a veža je dolu. Ľudia sa presunú do dediny, ktorá im vraj poskytuje výhody. Hoci je v miernom údolí, kde sa nemajú ako brániť, nepostavajú prekážky, pasce, nerozmiestnia hliadky. A diery orkských tunelov založia doskami. Zjavne dedinčania nevideli predošlú epizódu, kde sa orkovia prekopali cez kamene a dosky ich domov. Keď ľudia prehrajú, tak s orkami zatočia numenorčania. Scéna, kde je Isildur pri kráľovnej nedáva žiadny zmysel. Prečo je pri nej, keď je pomocník v stajni? A prečo mu dá zrazu povolenie zapojiť sa, ale ostatní pri nej zostanú čakať? A ako títo začiatočníci dokážu tak ľahko zmasakrovať skúsených orkov? Adar sa dá na útek a falošný Aragorn ho nie len predbehne, nadbehne si ho tak ďaleko, že ho Adar a Galadriel ani nevidia a zrazu cvála oproti nim? Adara zajmú a Galadriel keď ho vypočúva, tak sa mu vyhráža, že bude mučiť orkov, na ktorých mu zjavne záleží. Je to smutné, že nejakú hĺbku tu má jedine darebák na ktorom vidíme, že má odpor voči Sauronovi, záleží mu na orkoch, má cieľ získať pre nich domovinu (hoci ju majú v Mordore), aj keď zlým spôsobom. Povie jej čo sa stalo a tvrdí, že zabil Saurona (čomu samozrejme neveríme a je to aj blbosť, aby bol Sauron tak slabý). Ale vidíme, že Adar je niečo ako antihrdina, zajatý, mučený, týraný, skazený temným pánom, konal pre nich zlo, ale keď Sauron začal obetovávať orkov, Adarove deti, tak sa mu vzoprel a odviedol ich. Áno, robí odsúdeniahodné činy a zaslúži si trest, ale zároveň k nemu človek cíti aj ľútosť. A hrdinka seriálu mu povie, že ho nechá žiť, ale zabije všetky jeho deti, aby trpel ešte viac a potom zabije aj jeho. Egoistka posadnutá pomstou, ochotná obetovať všetkých okolo len pre svoje ciele. A ju máme mať radi. Ju poháňa len pomsta, Isildura snaha o slávu (ideálne bez ťažkej práce predtým), kráľovnú záchrana Numenoru, čarodeja snaha o príčetnosť, hobitov čisté prežitie, čierneho elfa len platonická láska, falošného Aragorna depresia (a potom Galadrielina lož). Adar je tu vážne jediná postava čo má viac vrstiev. Ľudia sú potom nadšení, že majú nového kráľa, keďže falošný Aragorn potvrdí, že je ich kráľom. A oni mu to len tak veria a tešia sa, hoci sme doteraz ani nevedeli, že na nejakého kráľa čakajú. Úžasné efekty na záver. Zjavne tie peniaze nesypali do scenára, alebo nejakú jeho kontrolu. ()

Cheeter 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mám dojem, že vesničané, ani skřeti nikdy nedojdou. Jelikož i když jich zbývá trochu, tak se vždycky rozmnoží, abych ji následně mohlo být víc. A toto je to nebezpečí, o které hrozilo jižním krajům? Trochu mi to nesedí, ale bitva se mi celkově líbila. Jen jsem zvědavý, jestli mi dovedou tvůrci dát odpovědi na moje otázky v posledních dvou dílech. Aneb, co to mělo znamenat. ()

Reklama

kubas369 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

7/10. Tak ja nevím, vesnice s pěti baráky a na jednom místě nanejvýš 50 lidí, tak nějak čekáte od seriálu, který má takovou cenovku nějak více. Nechápejte mne špatně nevypadá to vůbec špatně ale tak nějak je to prostě málo. Chyby mi tady prostě dotek osudovosti, takový ten moment, který nedostanete z hlavy, což třeba Hra o trůnu dokázala v jedné řadě několikrát. Halbrandům nárok na trůn postaven pouze na nějakém odznáčku, který mohl klidně sebrat z mrtvoly, na což sám upozorňuje, nikdo to nespochybňuje. Adar, fakt dobrá postava a vznik Mordoru je cool. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Šestá epizoda si ode mě vysloužila hvězdičku navíc ne proto, že by mě potěšila zvýšenou kvalitou ale proto, že se do dialogového mlácení prázdné slámy vklínila i nějaká ta akce, která trochu rozčeřila dosavadní stojaté vody. Ale vážně, šlo jen o to, že na nějakou akci vůbec došlo; při bližším pohledu se už tradičně hromadily různé podivnosti. Nějak si nedovedu představit stavitelského "génia", který vybuduje vysokou věž, jejíž stabilita závisí na jediném kusu lana. Sám nevím, jestli by to byla tak strašná kravina nebo takový majstrštyk. Pokud bych měl takovou stavbu obývat, hlasoval bych pro možnost A. Valar a Valier bylo na Ardě čtrnáct takže o vystupování bohů ze strojů zřejmě nebude v seriálu nouze, jak ukázal númenorejský nájezd. A když už jsem u nájezdu, Númenorejci měli mít tři nebo čtyři lodě (nejsem si jistý, jestli jim shořela čtvrtá nebo pátá) a já uvažuji nad tím, kolik vojáků a hlavně koní se asi vejde na jedno takové plavidlo. Asi mnoho. O tom, jak Númenorejci věděli, kdy a kam udeřit, radši ani nepřemýšlím. Jinak stále trpím při zpomalených záběrech a s údivem sleduji, že Galadriel už není jen mixem mezi Xenou a Geraltem, ale že v sobě musí mít i pořádnou dávku kozácké krve. / Poučení: Nepostávej pod aktivním vulkánem. ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Epizoda jede, to se musí nechat. Co mě baví čím dál víc, je ta paralela Skřetů a Ruska. Co mě nebaví vůbec je (stále) naduživání zpomalených záběrů. Také dost nechápu jak najednou Skretům nevadí denní světlo. Každopádně i přes několik vyloženě debilních (LOL) scén, je to rozhodně to co jsem od seriálu očekával. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (7)

  • Jeden z orků při útoku na Ostirith řekne „Gimbatul“. Fanoušci Pána prstenů mohou toto slovo poznat z nápisu na Jednom prstenu. Konkrétně jde o část: „Ash nazg gimbatul,“ neboli „Jeden jim všem káže.“ (spacemaster)
  • Theo (Tyroe Muhafidin) se ptá Bronwyn (Nazanin Boniadi), jestli si pamatuje, co mu vyprávěla, když jako malý nemohl spát. Odpoví mu moudrem o tom, jak je stín pomíjivý a když najde světlo za jeho dosahem, stín ho nenajde. Tento dialog mohli diváci slyšet na konci filmu Pán prstenů: Dvě věže (2002), ale pochází z knihy „Návrat krále“, kdy Sam (Sean Astin) vidí hvězdu mezi mraky, když se s Frodem (Elijah Wood) nachází hluboko uvnitř Mordoru. (spacemaster)

Reklama

Reklama