Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videá (1)

Ukážka z filmu

Recenzie (120)

swenyx 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že se po PĚTI epizodách konečně něco stalo a divím se, že i skoro celý díl, ale furt to není ono, jelikož mi prostě furt nesedí postavy, furt jsou to NPCčka a furt to má nonsence situace. Asi se opakuju, ale nezažil jsem v žádném seriálu, že bych po šesti epizodách neměl rád alespoň jednu postavu a stopro vím, že se to do konce seriálu nezmění. ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

⚪Nie je to o veľa lepšie, a ak niekto tvrdí, že áno, tak iba preto, že päť dielov bolo úplný brak s nulovou gradáciou, toto vytiahlo úroveň asi na ,,level menší brak," keďže sa dej niekam pohol, a hneď to niekto považuje za skvelý počin. Ľudia sa nechajú strašne ľahko nachytať.⚪Tie patetické dialógy plné pátosu, kde každá myšlienka je hlboká pravda sú tak strašne napísané a strašne podané, že je to kombo na bolesť očí aj uší.⚪Trochu lepšia kamera vo večerných scénach určite nezachráni zlé masové scény, ktoré ani masové nie sú - v najdrahšom seriáli na svete vyzerajú masové bojové scény ako akési zfilmovanie nízkorozpočtovej stredovekej bitky niekde na hrade Trenčín, pričom na oboch stranách bojuje tak 30 ochotníkov. Kde je komparz, kde je obrovská masa monštrier, či neboli peniaze na masky pre stovky ľudí? Vážne neboli peniaze? Veď už len to, že aj v tomto dieli sa počítačovo hromadia ľudia na scéne, než aby sa zohnali komparzisti je mimo. Ach.⚪Ďalšia záležitosť je choreografia, tak ako v minulom dieli, aj tu pripomína skôr divadelnú choreografiu bojov, všetko je umelé, neprirodzené, ľudia sa teatrálne zaháňajú rukami, i keď už z diaľky je jasné, že by sa netrafili, všetko je neskutočne neprehľadné, niečo sa deje, no vďaka strihom vôbec nevidno, čo a podobné hrôzy. A áno, v divadle je takýto typ bitiek štandard, vo filme ani náhodou nie, ale to očividne tvorcovia vôbec nechápu. Každá bitka skončí skôr ako začne (moja obľúbená je úvodná scéna bitky, kde elf strhne nejakým záhadným úkonom celú vežu, pričom z luku páli rýchlosťou samopalu), o nejakom napätí nemôže byť ani reč, bitka v dedine je tiež asi nejaká forma paródie, to, že ľudia nespoznali, že pod maskou nie sú obludy, ale ľudia, aj keď majú napr. odlišnú stavbu tela atď., radšej pomlčať. ⚪To, že elf má s krčmárkou natajno rodinu sa dalo vydedukovať už v prvom dieli, spojenie linky dedinčanov a Galadriel je jednak úplne nasilu, keďže neviem, odkiaľ vedeli, kam ísť a jednak ani nedáva zmysel (rýchlosť presunu, to, že v jednon strihu je noc a v druhom jasný deň, čo už je fakt začiatočnícka chyba), no krasojazdkyňa silná žena Galardiel, ktorá na koni robí kúsky ako kaskadérka je highlight dielu :D, rovnako jej vzťahovačnosť a neschopnosť priznať si vinu (scéna s Adarom, kedy sa mu vyhráža a pomaly ona je záporák len preto, že jej povedal pravdu o jej povahe je skvost).⚪Rovnako ako to, že si táto silná žena neskontrolovala, čo je zabalené v handre. Čo sa dá pochváliť je maximálne chorálová hudba, niektoré zábery na krajinu a záverečné cgi sopky (a to, že sme sa zase obišli bez hobitov), inak áno, niekam sme sa pohli, ale to sme sa mali už dávno, kvôli tomu seriál určite chváliť nebudem.⚪ ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Žena na režisérskej stoličke k látke pristúpila trochu inak ako jej mužskí predchodcovia. Žiadne krásne panorámy, ale špinavá akcia od začiatku do konca. Ale pozor, akcia skôr komorná, bojuje sa v jednej dedine, ak sa táto usadlosť dá vôbec nazvať dedina. Čiže žiadna bitka o Helmov žľab, Rings of Power si podobné bitky asi nechávajú na ďalšie série, ak vôbec. Čiže môžete byť ako sklamaní, tak nadšení. Umiera sa celkom brutálne a nečakane, čo (ne)príjemne prekvapí. Vrcholom je ale až samotný záver, ktorý vyzerá monumentálne a neodporúčam epizódu sledovať tesne pred spánkom, môžete mať apokalyptické sny. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První opravdu akcí napráskaný díl, který se odehrával převážně na jihu, kde mě to baví zdaleka nejvíc. Nemohlo chybět několik krátkých nudných odboček směrem k Númenoru. Věčná škoda, že se to nyní více než kdykoli předtím neobešlo bez totálně dementních a pražádný smysl nedávajících zvratů s předáváním zabaleného meče jako štafetového kolík, aniž by se kdokoli obtěžoval nahlédnout dovnitř, či prapodivným postupem a vzdorem několika desítek rolníků blížícímu se zlu, kdy si dopomáhali různě nepravděpodobnými prostředky. Nemůžu si pomoci, ale tento seriál místy působí mnohem více směšně, než by mohlo být žádoucí. Je pak nesmírně těžké brát tento seriál vážně a jakkoli se s dějem sžít. Zřejmě jeden z nejlepších dílů, co se obsahu týče, který bohužel sám sobě hází pořádné klády pod nohy a není možné brát seriál vážně. [70 %] ()

Epero 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Toto už ani nie je možné. Geniálny plán na začiatku, ako prekabátiť orkov je zhodiť na nich vežu. Mohli napríklad zhodiť most a získať tak čas. Takto dostanú pár orkov na nádvorí, keďže sa tam všetci nedostanú. Ale to hlavné je, že veža zhotovená pre vojenské účely, drží pokope len pár lanami. Ani vo fiktívnom stredoveku by do takej veže nik príčetný neliezol. Jeden výstrel a veža je dolu. Ľudia sa presunú do dediny, ktorá im vraj poskytuje výhody. Hoci je v miernom údolí, kde sa nemajú ako brániť, nepostavajú prekážky, pasce, nerozmiestnia hliadky. A diery orkských tunelov založia doskami. Zjavne dedinčania nevideli predošlú epizódu, kde sa orkovia prekopali cez kamene a dosky ich domov. Keď ľudia prehrajú, tak s orkami zatočia numenorčania. Scéna, kde je Isildur pri kráľovnej nedáva žiadny zmysel. Prečo je pri nej, keď je pomocník v stajni? A prečo mu dá zrazu povolenie zapojiť sa, ale ostatní pri nej zostanú čakať? A ako títo začiatočníci dokážu tak ľahko zmasakrovať skúsených orkov? Adar sa dá na útek a falošný Aragorn ho nie len predbehne, nadbehne si ho tak ďaleko, že ho Adar a Galadriel ani nevidia a zrazu cvála oproti nim? Adara zajmú a Galadriel keď ho vypočúva, tak sa mu vyhráža, že bude mučiť orkov, na ktorých mu zjavne záleží. Je to smutné, že nejakú hĺbku tu má jedine darebák na ktorom vidíme, že má odpor voči Sauronovi, záleží mu na orkoch, má cieľ získať pre nich domovinu (hoci ju majú v Mordore), aj keď zlým spôsobom. Povie jej čo sa stalo a tvrdí, že zabil Saurona (čomu samozrejme neveríme a je to aj blbosť, aby bol Sauron tak slabý). Ale vidíme, že Adar je niečo ako antihrdina, zajatý, mučený, týraný, skazený temným pánom, konal pre nich zlo, ale keď Sauron začal obetovávať orkov, Adarove deti, tak sa mu vzoprel a odviedol ich. Áno, robí odsúdeniahodné činy a zaslúži si trest, ale zároveň k nemu človek cíti aj ľútosť. A hrdinka seriálu mu povie, že ho nechá žiť, ale zabije všetky jeho deti, aby trpel ešte viac a potom zabije aj jeho. Egoistka posadnutá pomstou, ochotná obetovať všetkých okolo len pre svoje ciele. A ju máme mať radi. Ju poháňa len pomsta, Isildura snaha o slávu (ideálne bez ťažkej práce predtým), kráľovnú záchrana Numenoru, čarodeja snaha o príčetnosť, hobitov čisté prežitie, čierneho elfa len platonická láska, falošného Aragorna depresia (a potom Galadrielina lož). Adar je tu vážne jediná postava čo má viac vrstiev. Ľudia sú potom nadšení, že majú nového kráľa, keďže falošný Aragorn potvrdí, že je ich kráľom. A oni mu to len tak veria a tešia sa, hoci sme doteraz ani nevedeli, že na nejakého kráľa čakajú. Úžasné efekty na záver. Zjavne tie peniaze nesypali do scenára, alebo nejakú jeho kontrolu. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (7)

  • Arondir (Ismael Cruz Córdova) zmíní Valar, který se stará o rostoucí věci. Tato Valar je Yavanna, manželka Auleho, který vytvořil trpaslíky. Yavanna mimo jiné stojí za vznikem entů. (spacemaster)
  • Název epizody Udûnje odkazem na několik míst ve světě Pána prstenů. Jde o údolí hned za Černými branami, které tvoří vstup do Mordoru ve Třetím věku a také druhé jméno první Morgothovi pevnosti, jinak známé jako Utumno. Utumno znamená v řeči Quenya „podsvětí“, kdežto Udun značí „peklo“ nebo „temnou jámu“ v sindarinštině. Zde Udun symbolizuje temnotu, v níž se jižní pláně mění s výbuchem hory Doom. (spacemaster)

Reklama

Reklama