Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Vojtech je komédia zo súčasnosti s trpkým nádychom. Hlavným hrdinom je štyridsiatnik Vojtech, ktorý nemá krízu stredného veku z pasie, ale z toho, že sa mu jeho pokojný a stabilný život celkom rozpadá. Je nemotorný, obyčajný, človek z davu, ktorého si okoloidúci nevšímajú a kolegom slúži ako stredobod výstrelkov. Prišiel o ženu a s jej stratou sa vyrovnáva veľmi ťažko. Útechou mu je spoločnosť jednoduchého, ale o to frajerskejšieho suseda Laca. Taxikár Laco má v ponuke každý deň instatný návod na život, hlavne nech je v tom chlast a baby. Vojtechovi však po strate práce, jeho poslednej istote už ani to nepomáha. Svoj život musí zobrať znova do svojich rúk a postaviť sa nepriaznivému osudu. Naoko lúzer pozbiera sily a veľmi smiešne, až trápne bude bojovať o srdce svojej vyvolenej. Alebo vyvolených? Minimálne jedna z nich zbadá vo Vojtechovi svoju poslednú šancu a začína spleť komických situácií, omylov a nedorozumení, v ktorom sa každý snaží uchmatnúť kus osobného šťastia. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Sam som cechoslovak a Slovaci sa s komediami vzdy trapili, a nikdy nesli. Ako komedia to skor nefunguje nez funguje, dialogy obcas dobre, ale casto len ovatovane planm plkanim. Cudujem sa tomu, ako sa skareda Diana Morova dostala k filmu a stacilo by, keby pre filmovy stab len cistila a vytirala hajzly. Damske i panske hajzly, taka Zuzana Sebova je uz fajnejsia. Skoda, dalsi sedivy, sivy nevyrazny film. 50 % ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

No, na moje prekvapenie to celkom šlo. Očakával som ďalšiu trapošinu pri ktorej budem nadávať na dialógy a x-tú prezentáciu nudnej romantickej komédie. Podobného Vojtecha má iste každý vo svojom okolí, preto bola postava uveriteľná a oceňujem, že sa ju nesnažili zosmiešňovať za každú cenu. Postava taxikára dodávala filmu tak potrebný humor a čuduj sa svete, vyšlo to. Jeho ukecaná žena, ktorú hrá súčasná hviezda slovenského humoru- Z. Šebová bola naopak veľkým sklamaním. Fakt ma zarazilo ako nepresvedčivá bola. Jej postava bola jediná, ktorá herecky prehrávala a často hrala na úrovni sitkomu, čo sa bilo s ostatnými postavami. Bez debaty ju mala zahrať inak. Celkovo komédia, ktorá neurazí a na prekvapenie i celkom pobaví. 60%. ()

Reklama

qxkamo 

všetky recenzie používateľa

Tato trpkejsia komedia z realneho zivota mi celkom sadla, asi aj preto, ze som nemal ziadne prehnane ocakavania. Pacilo sa mi, ze sa dej zbytocne nenatahoval, len aby dosiahol nejaku optimalnu minutaz, ale stale sa nieco dialo. Neskor vsak uz bolo mozne predvidat skoro kazdu zapletku, ale nic to nemeni na tom, ze tento pokus o komediu celkom vysiel. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prvých 40 minút bolo dosť veľkým utrpením. Lenže potom som si všimol, že sú mi niektoré aspekty tejto nenáročnej sk komédie vtipné a že zrovna realizmus nie je to, čo si tu mám všímať. V kine by som bol sklamaný a úprimne nechápem, čo Vojtech v kinách robil, ale ako relax večer pred telkou sa to proste dá. Osobne som očakával iné zakončenie jednej dejovej línie a možno to má niečo spoločné s tým, že scenár sa nedokáže poriadne rozbehnúť ani ku koncu vygradovať, pritom priestor na to bol. ()

klúčik 

všetky recenzie používateľa

Komédia o Vojtechovi - chudákovi čo prišiel skoro o všetko. Pobavila, či to boli jasne trafený kresťanskí aktivisti, či to bolo bohovské manželstvo susedovcov... No hlavne ma zaujal herecký koncert Mariána Miezgu. Taký týpek sa naozaj nájde, asi len vo filme, ale určite sa vyskytuje v reálnom živote. Film ma potešil tak mu dávam 70%. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • Čerpacia stanica, na ktorej pracuje Valéria, sa nachádza na Račianskej ulici oproti internátu Mladá Garda. (kacer4)
  • Ve filmu si zahráli členové slovenské punk rockové kapely Horkýže slíže. Kapela k filmu složila eponymní píseň, ke které natočila i klip. (blitzer)
  • V 59. minúte filmu odchádza Vojtech (Matej Landl) zo stretnutia Prvého pokolenia, ktoré sa konajú v dome kultúry v mestskej časti Dúbravka. Na električku však nastupuje na zastávke Astronomická v mestskej časti Ružinov. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama