Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Vojtech je komédia zo súčasnosti s trpkým nádychom. Hlavným hrdinom je štyridsiatnik Vojtech, ktorý nemá krízu stredného veku z pasie, ale z toho, že sa mu jeho pokojný a stabilný život celkom rozpadá. Je nemotorný, obyčajný, človek z davu, ktorého si okoloidúci nevšímajú a kolegom slúži ako stredobod výstrelkov. Prišiel o ženu a s jej stratou sa vyrovnáva veľmi ťažko. Útechou mu je spoločnosť jednoduchého, ale o to frajerskejšieho suseda Laca. Taxikár Laco má v ponuke každý deň instatný návod na život, hlavne nech je v tom chlast a baby. Vojtechovi však po strate práce, jeho poslednej istote už ani to nepomáha. Svoj život musí zobrať znova do svojich rúk a postaviť sa nepriaznivému osudu. Naoko lúzer pozbiera sily a veľmi smiešne, až trápne bude bojovať o srdce svojej vyvolenej. Alebo vyvolených? Minimálne jedna z nich zbadá vo Vojtechovi svoju poslednú šancu a začína spleť komických situácií, omylov a nedorozumení, v ktorom sa každý snaží uchmatnúť kus osobného šťastia. (Continental Film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Súhlas s Jarom či Arsenalom, na slovenské pomery naozaj slušné a to komédie vynechávam skoro úplne aj toto hodnotím až o šesť rokov neskôr ako väčšina užívateľov, aj to skôr vďaka zhode náhod. Naozaj tých niekoľko výstižných momentov zo života 40nikov zatienilo trošku fádnejší dej, tých zhruba 60% je ok. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Akoby ďalšia filmová verzia PANELÁKU (atď.), ktorá svoju typickú tému slovenskej kultúry - krízu stredného veku a vzťahy obyčajných, panelákových ľudí - nedokáže posunúť nikam ďalej a niečo z nej vyťažiť. Všetko je plné únavy a prázdnoty, ktorú sa však ani v najmenšom nepokúsili stvárniť nejakým zaujímavejším formálnym prístupom. Všetko v rámci príbehu je predvídateľné, potvrdzujú sa tu najošúchanejšie stereotypy a slimačie tempo je v druhej polovici už také smrteľné, že sa nedá hovoriť ani o zneužívaní Landlovej sympatickosti, lebo dohromady nemá čo hrať a divák to jeho jachtanie pomaly, ale isto začína nenávidieť. ()

Reklama

Faila 

všetky recenzie používateľa

Současnou slovenskou kinematografii téměř vůbec neznám, takže nevím, jak moc velký "poklad" tenhle snímek je oproti jiným slovenským filmům. Mně to přišlo moc milé, ačkoliv se nedokážu rozhodnout, jestli to bylo spíš úsměvné nebo smutné - na první pohled byly některé příběhy k popukání, ale pod povrchem byly opravdu spíše k pláči (Laco a Saška). Herecké obsazení velice sympatické a sympatičnost filmu ještě vyšperkovala hudba, takže za mě velice povedený film. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Vojtech je trochu dezorientovaný životom, chodí v bermudách pri najmenej vhodných príležitostiach, a hlavne klame, keď vôbec nemusí. To ho spolu s priateľom, alebo skôr susedom, teplákovým taxikárom s talianskym maželstvom privádza, kam nechce. Film je viac komédia ako dráma, dá sa pobaviť na jednotlivých fóroch, ale zastala na polceste k výbornému filmu. Dospelí ľudia okolo päťdesiatky sa tak jednoducho nesprávajú, teda okrem Kemku, ten je taký, aký je, úplne prirodzene aj mimo filmu. –––– Zbalíš nejakého kolegu, a hneď bude kocúr v trúbe. ()

bigmatko 

všetky recenzie používateľa

Vojtech ako melodramitcka postava s miernou dávkou humoru podávana na zmesy nadávok a pikantných situácii celkom dobre funguje. nie je to však komédia na ktorej by ste lámali od smiechu. sú v nej zábavne momenty ale celkovo je to také dramaticky zábavne. na to že je to z prevažnej miery slovenský film tak to musím oceniť že nad drámov prevažuje humor a to je dobre. lebo ťažká slovenská kinematografia sa bojí vtipných príbehov a zameriava sa len na silné príbehy. a na čo. Ved stačí natočiť jedného zúfaleho muža dať mu sprostého suseda a už to funguje. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • V 59. minúte filmu odchádza Vojtech (Matej Landl) zo stretnutia Prvého pokolenia, ktoré sa konajú v dome kultúry v mestskej časti Dúbravka. Na električku však nastupuje na zastávke Astronomická v mestskej časti Ružinov. (GTS_PUNK)
  • Vojtech býva na Stropkovskej 11 (adresa je viditeľná v záberoch pred domom). Na rozvodovom papieri je však adresa odporcu Vojtecha Zápražného iná – Pečnianska 7, Bratislava. (De Large)
  • Dom kultúry, v ktorom sa konajú stretnutia Prvého pokolenia, sa nachádza v Dúbravke. (kacer4)

Reklama

Reklama