Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na chudobnom predmestí medzi metropolou a divočinou platí len zákon najsilnejšieho. Marcello (Marcello Fonte), tu delí svoj čas medzi prácu v skromnom salóne pre psy a láskyplnou starostlivosťou o svoju dcéru (Alida Baldari Calabria). Bohužiaľ do jeho života zasahuje aj miestny vagabund Simoncino (Edoardo Pesce), bývalý boxer a surovec, ktorý terorizuje celé okolie. Drobného a citlivého Marcella k nemu púta nejednoznačný a ponižujúci vzťah. V snahe vrátiť svojmu životu dôstojnosť naplánuje zúfalú pomstu a jeho akcia vedie k nečakanému výsledku. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 5

Recenzie (119)

kajas 

všetky recenzie používateľa

Trailer ve mně vzbudil očekávání thrilleru, ve kterém (i vzhledem k jeho názvu) budou hrát zásadnější úlohu zvířata. Jenže jsem bohužel zhlédla film o troubovi, který má sice až dojemný vztah ke psům všech ras (jeho záchrana čivavy uvězněné v mrazáku mě dohnala k slzám), ale jinak se z naprosto nepochopitelných důvodů přátelí s největším ksindlem v okolí a nechá si kvůli němu zničit vše, na čem dosud tak lpěl (dobré vztahy se sousedy i dcerkou z nevydařeného vztahu). Závěr na pár facek, katarze nulová. P. S. Jestli si pod pojmem "Itálie" představujete pouze sluníčko, zmrzlinu a pizzu, tento film vás možná přesvědčí o opaku. Jinak ho nijak zajímavým neshledávám. ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Hodně neotřelé a originální téma, které je někde bohužel realitou, je divákům podáno hezky realisticky a bez filmových mainstreamů. Od začátku zajímavá a docela poutavá story jednoho městečka, které je "terorizováno" feťákem. Nic převratného a světoborného, ale dívalo se na to celkem hezky, některé scény dost napnuly a zamrazily a život hlavní postavy byl zajímavý. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Sociálny thriller zasadený do šedi mestskej periférie, kde si postavičky žijú svoje skromné životy a venujú sa svojej práci, podobne ako útly človiečik vlastniaci skromný salón pre psov. Kontroverznosť postavy Marcella je v jeho láske k psom a nadovšetko k malej dcéry a na druhej strane zvláštny vzťah k miestnemu bitkárovi a narkomanovi, ktorému zabezpečuje drogy. V tomto príbehu možno niet kladných hrdinov, aj tak sa však divák prikláňa k Marcellovi. Režisér Garrone nič nevysvetľuje, ponúka nám svet jednoduchých ľudí s jednoduchými riešeniami, a je len na nás, čo si z tohto príbehu zoberieme. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Dogman stojí pevne "na neorealistických základoch", čiže na "shoulders of giants", ale je aj veľmi svojský. Nie každá sociálna dráma musí byť ťažkým artom, Dogman, dovolím si povedať, chytí a nepustí svojho diváka od začiatku do konca, ako poriadny pittbul. Nedá nespomenúť herecké výkony oboch hlavných predstaviteľov, pretože vyznievajú tak autenticky, až si nedokážem predstaviť, že títo herci by mohli byť v civile iní a že za kamerou mohla panovať iná atmosféra ako je pred kamerou v kine. Pokiaľ teda máte Taliansko zafixované ako jednu z ikonických krajín západného ekonomického zázraku, tak Garrone vás výberom lokality a postáv veľmi drsne vyvedie z omylu. Alebo choďte radšej pre kľud duše na nákupy do milánskej fancy pasáže. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Koncept príbehu ako aj „vytvorené“ prostredie sú jednoduché a sú v harmónii. A práve v tom spočíva nadpriemernosť daného snímku. Marcello sa snaží každému vyhovieť, ale jeho činy a rozhodnutia vo väčšine prípadov vznikajú z jeho „bojím sa od silnejších“. Tu vlastne vidíme „neustály boj“ malého človeka voči „druhému“, pre ktorého nič nie svätým. Všetky ostatné časti (napr. starostlivosť o psi a vzťah s dcérou) sú len akýmsi doplnkom v krajných prípadoch tak trošku slepou uličkou. Záverečná katarzia nepríde tak, akoby väčšina divákov očakával (aj tak je to na dostatočnej úrovni). Každopádne veľmi ale veľmi dobrý výkon od M. Fonte. P.S.: Scéna s „oteplením psa“ je prinajmenšom zaujímavá. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 16. května 2018 na Cannes FF. (Varan)
  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v Ríme, no exteriéry obchodu a pláží sa natáčali v Kampánii, severozápadne od Neapola. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

31. Evropské ceny vyhlášeny

31. Evropské ceny vyhlášeny

17.12.2018

31. ročník European Film Awards, neboli evropské alternativy Oscarů, byl čerstvě vyhlášen a velkým vítězem se stal snímek, který před týdnem novináři na Zlatých glóbech jaksi opomněli. Drama Studená… (viac)

Reklama

Reklama