Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tarzan vyrastal od útleho detstva v divokej africkej džungli. Z osireného ľudského mláďaťa, ktoré pred rokmi nezištne adoptovala gorila Kala, vyrástol silný a spravodlivý kráľ džungle. Spoločne s výrečnou gorilou kamarátkou Terk a neurotickým slonom Tantorom sa Tarzan učí obratnosti a schopnosti prežiť v zvieracom kráľovstve. Jeho dobrodružný život v korunách stromov obráti naruby expedícia profesora Portera, ktorý prišiel do africkej džungle študovať život goríl. Tarzan si po prvý raz uvedomí, že je človek a jeho nové poznanie umocní opätovaná láska k profesorovej dcére Jane. Na romantiku však zatiaľ veľa času nezostáva. Zákerný sprievodca expedície Clayton hodlá uskutočniť svoj diabolský plán - chce gorily zbaviť slobody a v klietkach je výhodne predať... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (201)

Sdoom 

všetky recenzie používateľa

Tarzan je takový mírně nadprůměrný animák z Disneyho tvorby. Je na něm vidět vysoký rozpočet, akce je dynamická a vypadá velmi dobře. Odchýlení se od předlohy je očekávané, ale obzvlášť na konci už docela přehnané. Když to srovnám s Pocahontas, tak samotná animace se mi líbí o něco méně, ale příběh je svižnější a nenudí ani chvilku. Hudbu Phila Collinse moc nemusím, ale tady docela seděla. Lepší 3 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Ten úvod! Výbuch, ľudská rodina, čln, rozbúrené vlny! Noc, tajomný ostrov!! V džungli skupina opíc, prestrihy na ľudskú rodinu, gepard, mŕtve opičie mláďa, mŕtvi ľudskí rodičia!!! Brilantné vtesnanie desiatok Burroughsových knižných strán do takmer až trailerovito poňatého prológu. Síce sa nejedná o detailnú adaptáciu románovej predlohy a scenár si nezaslúži veľa kladných poznámok, ale tempo, do slovenčiny (Vašom Patejdlom) nadabované nadupané pesničky Phila Collinsa (nespútaná „Strangers Like Me“), svižná akcia, zeleno-hnedá krása obrazu, texty pesničiek a dunivá atmosféra bubnov z hĺbky džungle, robí z disneyovky TARZAN majestátny kus filmárčiny. Nie všetci bývame v džungli, ale džungľa je v každom z nás. ()

Reklama

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[3,5*]     "Put me down! Put me down! No, pick me up, pick me up!"     Milý animovaný film, ktorý oplýva dobrodružstvom, emóciami i vtipom. Animácia nie je nejak oslnivá, najmä čo sa postáv týka (taký Tarzan je dosť škaredý, neforemný). Snáď jedinou výnimkou je Jane, ktorej roztomilá postava je nakreslená pekne (vyzerá byť inšpirovaná japonskou animovanou tvorbou). Pozadie je síce namaľované pekne, ale potenciál krásy džungle ostal nie celkom využitý. Niektoré postavičky sú vyslovene klišoidné, až otravné: komický otec, zlý-zlý Clayton, či bojazlivý slon. Piesne Phila Collinsa sú také popíkové, dosť presladené, niekedy sa k danej scéne hodia a sú aj celkom príjemné na počúvanie ("You'll Be In My Heart", "Strangers Like Me"), inokedy zase nie a sú skôr otravné ("Two Worlds", hlavne ten refrén). A v podstate je jedno, či ich spieva samotný Phil Collins, alebo Vašo Patejdl. ()

mortak 

všetky recenzie používateľa

Je vidět, že když Disney neprzní klasické knihy či legendy (Chrám Matky boží v Paříži, Alenka v říši divů, Pocahontas...), ale vezme si za základ naprostý brak (a Burroughsova série sešitových dobrodružství má rychle sestupující kvalitu), výsledek může jen překvapit. Rozhodně tu celé to hledání sebe sama či vědomí vlastní odlišnosti působí přirozeně, což se o většině nových disneyovek říci nedá. A docela by stálo za to, tento film transformovat do 3D. ()

Lulu13 

všetky recenzie používateľa

Inšpirovanie sa predošlými Disneyovkami je tu značne badateľné. Nakoľko to bol zámer a nakoľko len tvorcom došla inšpirácia je už otázne. Tak či onak ma Tarazn nesklamal ani nenadchol. Scénarista sa tu tiež veľmi nevytrápil a keďže tu neuvidíme vlastne žiadne inovatívne prvky, spadá pre mňa tento snímok do kategórie priemer. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (26)

  • Disneyho kreslíři najali profesora anatomie, aby jim pomohl načrtnout muskulaturu muže na absolutním vrcholu sil. (D3VIL)
  • Ve filmu je několik odkazů na starší sérii Tarzanových filmů s Johnny Weissmullerem v hlavní roli. Například fráze "Me Tarzan, you Jane", Tarzanův zápas s krokodýly nebo šaty Jane na konci filmu, které připomínají ty, které nosila Maureen O'Sullivan. (D3VIL)

Reklama

Reklama