Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekde v hlbinách južného Pacifiku je niečo neznáme, neuveriteľné a veľmi tajomné. Svet však nie je pripravený na novú moc. Psychológ Dr. Norman Goodman (Dustin Hoffman), biochemička Beth Halperinová (Sharon Stoneová), matematik Harry Adams (Samuel L. Jackson) a veliteľ Barnes (Peter Coyote) sa vydávajú na nebezpečnú podmorskú misiu, aby preskúmali záhadnú guľu. Aké tajomstvo v sebe ukrýva? (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (372)

Eawy 

všetky recenzie používateľa

No. Zaujímavý nápad, lenže sa z toho dalo vykresať oveľa viac.Keď si vezmete veľmi pekné herecké obsadenie, príbeh a možnosť neuveriteľného scenáru, dopadlo to biedne. Teda pre tento film. Ako druh sci-fi je to veľmi dobre popierateľné, zapamätateľné a niečim nové. Sklamala som sa asi najviac v scenári. Strašne neprirodzené repliky na vás číhajú v každom rohu, posledných 20 minút bolo tvorených iba krikom a:,,Pomozte mi, uniká mi kyslík!" atď. soundtrack veľmi nevýrazný, aj keď neviem, či by sa pri takomto filme, dalo do príbehu strčiť pár obzvlášť dobrých pesničiek. Osobne ma Dustin Hoffman sklamal a Liev Schreiber prekvapil. Tak asi na 55% ()

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Před chvílí jsem psal komentář na Cameronovu Propast, kde jsem si sice stěžoval na špatné přeufounované finále filmu, ale technickou dokonalost a chytlavou atmosféru musím vyzdvyhnout. Vzpomněl jsem si přitom na na geniální hi-tech Crichtonovu Kouli, kterou tak neobratně natočil jindy skvělý Barry Levinson. Jak by asi vypadala Koule v rukách Jamese Camerona? To se asi nikdy nedozvím, takže budu muset přenést přes srdce, že jedna z nejlepších knih, kterou jsem kdy četl vyznívá na plátně tak unyle na nezáživně, ačkoli co jméno v titulkách, to pojem! ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Sci-fi so zaujimavym nametom z ktoreho by mohla vzniknut skvela epizoda v nejakom sci-fi serialu. Lenze v dvojhodinovej stopazi to je strasne natahovane a miestami je dost smiesne, ze skupine inteligentnych a vzdelanych ludi trva cely film, kym pridu na to, co sa deje. Pritom divakovi to je jasne minimalne od polovici filmu. Skoda je, ze aj ked je herecke obsadenie hviezdne, tak nikto z nich nepredvedie nic ohromujuce. Takze nakoniec je najväcsim kladom kvalitna technicka stranka. Vysledkom je jednohubka, ktora sa tvari velmi inteligentne, ale pritom je dost jednoducha. 5/10. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Snímkov tohto druhu je veľa. Z vesmíru, kde ale nevyleziete z rakety a nepreletíte sa vesmírom a ste len zamknutý medzi železnými plechmi. Čo je pre mňa škoda, pretože práve to mi na vesmírnych filmoch chýba. Film nadhodnocujú hviezdy 90.rokov 20.storočia Dustin Hoffman, Samuel L Jackson a Sharon Stone, u ktorej mi však často vadí ten jej nechutný lezbický krátky účes. Niet nad The Quick and the Dead, kde jej to pristalo. Film je v skutku napínavý a vy až do finále neviete, kto je na zlej strane. Takže je to dobré aj ako Krimi, kde sa snažíte prísť na to, od koho dostanete dýku do chrbta. Veľmi dobrý filmový zážitok. ()

sepp 

všetky recenzie používateľa

Nechapu vytky kritizujici rutinovost hercu ci nudnost scenare, film me dokazal udrzovat v napeti po celou svou dobu a zpracovani je take slusne. Ano ano, jako vzdy je tu armada knihomolu, kteri dokazi jen kritizovat - nevim, proc by se mel film automaticky predlohy drzet zuby nehty a jeste radsi bych videl jak by se tito kritici zhostili ukolu zfilmovat knihu. Snimek je podle me kvalitni, pokud mam chut si ho pustit jeste nekdy znova a treba i nekolikrat a to Koule splnuje urcite. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (12)

  • Když jde Norman (Dustin Hoffman) s Beth (Sharon Stone) do vody, Barnes (Peter Coyote) na ně do vysílačky volá: „Zapněte si příjem prosím.“ Avšak když mají příjem vypnutý, tak nemohou Barnese slyšet... (pjotri)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. února 1998 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Dustin Hoffman vyjádřil určité zklamání z filmu: „Cítil jsem, že ještě není připraven, aby byl uveden. Bylo třeba řešit mnoho dalších otázek, ale nebyl na ně čas. Museli jsme předat to, co bylo hotovo, datum premiéry nás tlačil. Za mě vnímám film jako neúplný.“ (sator)

Súvisiace novinky

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

28.08.2020

Zatímco se seriálový Westworld pomalu chystá na svoji čtvrtou řadu, kabelovka HBO už si mezitím od autora knižní předlohy (a mraky dalších děl) Michaela Crichtona vyhlédla další projekt. Tentokrát se… (viac)

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (viac)

Je Maguire dobrý Nemec?

Je Maguire dobrý Nemec?

22.04.2005

Tobey Maguire (na obr.), ktorý od čias Spider-Mana 2 herecky nepohol ani prstom, bude účinkovať v dráme THE GOOD GERMAN v réžií "pohodára" Stevena Soderbergha. George Clooney si v snímke zahrá… (viac)

Reklama

Reklama