Reklama

Reklama

Zjavenie

  • Česko Zjevení (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jacques je novinárom v jednej z veľkých regionálnych redakcií vo Francúzsku. Jeho povesť nestranného a talentovaného investigatívneho novinára upúta pozornosť Vatikánu, ktorý ho najme na špeciálne vyšetrovanie. V jednej malej francúzskej dedine totiž vraj prišlo k zjaveniu… Hneď po svojom príchode tu stretáva mladú, citlivú a pobožnú Annu, ktorá tvrdí, že na vlastné oči videla Pannu Máriu. (ASFK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (21)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Celý čas som rozmýšľal, či je ten film náboženský alebo protináboženský. A hoci to v závere štvrtej a piatej kapitoly začína vyzerať, že odpoveď je jasná, nakoniec to vôbec nie je také jednoduché. Každopádne to je ale film duchovný, a to sakramentsky silný. Paradoxne o čo viac sa tu zázrak analyticky rozpitváva, o to je skutočná spiritualita mocnejšia. ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Příběh ukázal jak se Meriem vlastně pro své ambice zachovala jako kudlanka a použila Annu jako nástroj vlastního osvobození.A ukázal slabinu církve.Manipulovat věřícími.Závěrečný pohled Jacquese na Meriem mluví za vše...Famózní výkon Lindona.vynikající kamera.Exteriéry....herci prakticky bez nalíčení. ()

Reklama

InTerrre$ 

všetky recenzie používateľa

Skvěle to vystihl Lukáš Jirsa a jeho kolegové v pořadu ČRo Vltava Reflexe: Film!: Vztah víry se současným racionálním světem. Kritika merchandisingu církví a jejich řádů, zaslepenost víry, ale i rozpor mezi ní a fakty. Hledání agnostika Giannoliho uzavírá otázka: Jsme lidé nebezpeční, nebo naopak prázdní? Ouuuu ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Úvaha o viere bez jednoznačných odpovedí, tie neprídu ani na konci a preto ich netreba očakávať. Niečo iné, pretože vo filmoch je zázračnosť zvyčajne diabolská, hlavne v tej halde hororov, čo vychádzajú každý deň. Lavírovanie medzi Božským zásahom a podvodom, medzi skepsou a duchovnom, v podstate náročný a dlhý film, pre mnohých až príliš dlhých, keďže jednoznačné stanovisko neponúka. ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Napriek tomu, že sa s obsahom Zjavenia nestotožňujem, je to hlboký film, aké v poslednom období málo vídam. Nie je pekný, ale veľmi zaujímavý, na zamyslenie. Síce chápem, že tá stopáž bola nutná, ale predsa sa mi to zdalo pridlhé. Bulvárny záver filmu odobral nielen hviezdičku, ale hlavne znemožňuje divákom, nájsť na položené otázky svoje vlastné odpovede. Škoda. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • Film sa natáčal vo Francúzsku (Gap, Châteauroux-les-Alpes), Taliansku (Rím -  Palais Farnese) a Jordánsku (utečenecký tábor Zaatari, púštny hrad Qusair Amra). (Arsenal83)
  • Film je inšpirovaný skutočným príbehom svätej Bernadety z Lúrd, mladého dievčaťa, ktoré vo veku 14 rokov malo koncom 50. rokov 19. storočia spolu 18 zjavení Panny Márie. Dnes Lurdy ročne navštívi 5 miliónov katolíkov a stalo sa niekoľko zázrakov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama