Reklama

Reklama

Obsahy(1)

40. roky 19. storočia. Kapitána Harryho Flashmana (MALCOLM McDOWELL) celá Británia pozná ako hrdinu afganských vojen, ale nikto nevie, že jeho hrdinstvo bolo len vecou náhody. A do jeho života opäť vstúpi náhoda, ktorá ho zvedie dohromady s Lolou Montezovou (FLORINDA BOLKANOVÁ), speváčkou a tanečnicou a neskôr aj milenkou starnúceho Ľudovíta Bavorského, a mladým ambicióznym Ottom von Bismarckom (OLIVER REED), ktorý Flashmana neskôr aj proti jeho vôli urobí jednou z hlavných postáv svojho plánu na zjednotenie Nemecka.
Bismarck dá kapitána uniesť a donúti ho stať sa dvojníkom korunného princa Karla Magnusa, ktorý sa má oženiť s vojvodkyňou Irmou von Strakenzovou (BRITT EKLANDOVÁ), pretože jej panstvo potrebuje Bismarck získať. Po nedobrovoľnom výcviku a niekoľkých márnych pokusoch o útek Harryho nastrčia pred oltár ako Magnus.
Neskôr ho unesú Bismarckovi protivníci, ktorí ho pre zmenu nútia, aby s nimi oslobodil skutočného Magnusa, väzneného vo vodnej pevnosti. Aj keď pri tom takmer príde o život, jeho dobrodružstvá sa v žiadnom prípade ešte nekončia... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (28)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Chytré i zábavné zároveň. S velkou nadsázkou lze Royal Flash přirovnat k Tomu Jonesovi bez vypravěče a s trochou té naivní práce ve stylu Růžového pantera. Všemu však vládnou dva muži a to Richard Lester z postu režiséra, který tomu dává styl, obal i dobrý vkus, a Malcolm McDowell, který i díky svému jedinečnému vzhledu je prostě vtipný. Za krásnou Florindou Bolkan by šel nejeden muž, i kdyby těch Oliverů Reedů bylo deset... Ten jako železný kancléř Otto von Bismarck nemá chybu. Celý Royal Flash je vtipný anglický náhled do minulosti s nadhledem a bez zbytečného balastu a špatného vkusu. V souboji s kdejakou komedií odchází se vztyčenou hlavou a klidem, přestože nepřetéká vtipem, ale má svůj styl. Jako vážený Sir na procházce... Lepší 3*. ()

krvavamera 

všetky recenzie používateľa

Divácký požitek mi bohužel dosti kazil tentokrát nevydařený český dabing. Pokud bych měla hodnotit druhou polovinu filmu zvlášť, přihodila bych k dobru několik hvězdiček, protože tenhle film dostává grády až ke konci. Ze začátku jsem fakt měla problém se u některých gagů smát. Malclom McDowell byl každopádně výbroný. ()

Reklama

Isard 

všetky recenzie používateľa

The Flashman Papers od George MacDonalda Frasera je moje nejoblíbenější & nejmilovanější knižní série vůbec. A tento film jsme naštěstí viděl dřív, než jsem příslušnou knihu četl. Ale nechápejte mě špatně – film jsem si užil, rozhodně je to pěkná podívaná a filmů, které se odehrávají v polovině 19. století, kdy je možné se kochat vším možným, od povedených kostýmů po prastarou parní lokomotivu není zase nadbytek. Navíc příběh politické intriky s dvojníkem lokálního německého suveréna rozhodně stojí za to. Jen ten humor… Dokážu si představit Flashmanův voiceover, kterým by sžíravě a sarkasticky komentoval dění vůkol, ale zbyly z toho jen různě groteskní scény. Jenže co naplat, i u těch se divák zasměje. Jako adaptace skvělé knihy Royal Flash ukrutně selhává, ale jako dobová komedie funguje dobře. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Trošku pozabudnutá a dosť (podľa počtu hodnotení) neznáma komédia o vojnovom "hrdinovi", ktorý zo svojej slávy ťaží čo sa dá. Jemným a kvalitným humorom je pretkaný celý film, hláška strieda hlášku a pri sledovaní som mal úsmev na tvári takmer neustále. Humor mi celkom sadol, príliš sa naň netlačí, je taký akurát. M. McDowell filmu doslova kraľuje a zdatného protivníka i sympatického záporáka si tu zahral dnes už nebohý Oliver Reed. Užívateľ Duke90 urobil kvalitné titulky a je sranda na záver vykríknuť: " Aha, aha toho Duke-ho mám v topke!" Pripomienky? Žiadne. 70%. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

"Nikdy neudrite muža čo leží na zemi, mohol by vstať" Vojnový hrdina kapitán Flashman je unesený a prinútený robiť dvojníka istému korunnému princovi v rámci Bismarckovho plánu na zjednotenie Nemecka. Veľmi sa mu do toho nechce, aj keď má možnosť pri tom oprcať vojvodkyňu. Spoľahlivý šialenec Malcolm McDowell zasa raz váľa a vidieť ho v rýdzo komediálnej úlohe je dosť unikátny zjav ktorý ma rozhodne potešil. Divák si môže byť istý že jeho "šarmantný hrdina" sa za každých okolností zachová ako stopercentný zbabelec a vyčúraný hajzel čo si chce okrem ratovania vlastného kuracieho života aj nahrabať pre seba čo sa dá. Klasická anglická komédia plná štýlovo suchého humoru ktorá nestráca dych a pumpuje gagy. Ako prvý ma vždy napadne ten fór s útekom na drevenom koni, ale aj stuhnutá vojvodkyňa pred prvým sexom bola dobrá. Kto však na anglickom humore nefičí sa najskôr bude nudiť a krútiť očami nad pochybným šaškovaním toho kreténa s kotletami. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (1)

  • Ve scéně v trůnním sále krátce po svatbě je americký velvyslanec představen jako Cassius Clay. Jde o rodné jméno světoznámého boxera Muhammada Aliho, který porazil Henryho Coopera, jenž si ve filmu zahrál boxera Johna Gullyho. (třešta)

Reklama

Reklama