Reklama

Reklama

Ohrozenie Britanniku

  • Česko Ohrožení Britannicu (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ze Southamptonu vyplouvá luxusní loď s 1200 pasažéry na palubě. Když však loď vypluje z Lamanšského průlivu, dostane rejdař Porter velmi znepokojivou zprávu - neznámý muž mu sdělí, že na palubě je prý sedm velmi nebezpečných načasovaných pum, které mají explodovat druhý den ráno, pokud mu rejdařství nevyplatí půl milionu liber. A neznámý dá velmi drasticky najevo, že jeho hrozba je míněna naprosto vážně... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

eva1984 

všetky recenzie používateľa

Bohužel mě to uspalo před lety i teď,se Skleněným peklem,Dobrodružstvím Poseidonu nebo přejezdem Kassandra se to určitě nedá srovnat.No ale potěšily herecké výkony Anthonyho Hopkinse a Iana Holma.Na to že to má být aspoň trochu akční se to neuvěřitelně vleče.Aspoň, že tam byl červený a modrý drát a matka roku,která celou plavbu nevěděla kde má děti,až jí jedno málem vybuchlo.... ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,CHOĎTE PREČ CHLAPCI. STRETNEME SA, AŽ NÁJDEM TAJOMSTVO VESMÍRU." __ Volím priemerné hodnotenie, ale tie 3* sú veľmi poctivé, dokonca sú možno ešte na úrovni o pol bodu vyššie. ,,Ohrozenie Britannicu" som nevidel prvý krát, ale od jeho prvého pozretia ma delia už takmer dve dekády a dej som si odvtedy pamätal iba veľmi slabo a spomínam si, že vtedy som bol s filmom spokojný. Áno, ide o slušný film, avšak pre divákov vtedajšej ČST musel byť väčšou ,,bombou", než pre súčasných divákov, kde okrem jeho zostarnutia spočívajúcej v slabšej atraktívnosti akčných scén, vidím jeho výraznejšiu slabinu v častej haprujúcej logike a v istom nedotiahnutí, či prípadne zbytočnosti niektorých línii. Britský vklad do katastrofického žánru, veľmi obľúbeného v období 70-tych rokov, je badateľný v zbavení sa niektorých zaužívaných klišé známych z hollywoodskych produkcií, konkrétne napr. slabá zaangažovanosť detských predstaviteľov do deja. Herecké obsadenie bolo bezpochyby jedno z najväčších lákadiel. Ku dobre odvedeným výkonom mám akurát pripomienku ku Sharifovi, ktorý je ku koncu absolútne zbytočný a vrcholne nesympatickým mi prišiel lodný zabávač snažiaci sa zakaždým odľahčovať napätú situáciu. (1580. hodnotenie, 90. komentár k filmu) ()

Reklama

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Poctivý thriller jakých byly 70. léta plné, ale dneska už se skoro netočí. Film bez zbytečných efektů a bez hyperakčních scén, zato s hutnou atmosférou budovanou kousek po kousku syrovým pocitem ohrožení. Každá významnější role byla obsazená tehdejší hereckou špičkou. Spolu s The Day of the Jackal jde o klasiku britského krimi thrilleru. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Dost priemerny katastroficky film zo 70. rokov, ktory nesiaha ani po kolena takym filmom ako Dobrodruzstvi poseidonu alebo Sklenenemu Peklu. Omar Sharif to pekne taha, Hemmings /natocil Race for the Yankee Zephyr/ sa utopil len v sedivom priemere, zvysni herci - aj Hopkins su len do poctu. Skoda, atmosfera tiez nic moc tuna : 60 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Nový Čarodějův učeň? Máte možnost si vydobýt slávu. In memoriam." Majestátní Britannic jsem s neomylným pyrotechnikem Fallonem zachraňoval mnohokrát. Nikdy mě to nepřestalo bavit a napětí jsem poprvé zaručeně cítil. Vzhledem k mý zapomnětlivosti jsem byl napnutej i podruhé a asi i potřetí. Také jsem přitom pokaždé dostal chuť zahrát si ping pong na rozbouřeným moři. Mě prostě bavil ten společenskej život, kterej nějaký výbuchy nemohly zastavit. Vždyť přijel šampion Fallon a ten se skoro nikdy nevzdává. A s myšlením tajemnýho Juggernauta si to rozdal opravdu působivě. Ale jsem nostalgik, takže mám podezření, že nový generaci už Fallon nebude připadat tak jedinečnej. Vždyť on se na tu fyzickou likvidaci bomb tak soustředí, že přitom ani nepoužívá aplikaci k deaktivaci bomb, nepořádá videokonferenci pyrotechniků a ani nesouloží s nějakou druhou důstojnicí. Mně to ale ke spokojenosti stačilo. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (11)

  • Známý "beatlerežisér" Richard Lester se na režijní stoličku posadil až po odchodu Bryana Forbese a Dona Taylora. Lester společně s Alanem Platerem upravil i původní scénář Richarda Alana Simmonse. Ten se na znamení nesouhlasu se změnami odmítl nechat uvést v titulcích filmu svým skutečným jménem, takže ho tam najdeme pod pseudonymem Richard De Koker. (Robbi)
  • Okolo prítomnosti Richarda Harrisa (Anthony Fallon) vo filme panovali značné obavy, pretože počas nakrúcania bol v New Yorku a časť záberov sa musela nakrúcať bez neho. (classic)
  • Pre kanceláriu chladného šéfa lodiarstva Nicholasa Portera (Ian Holm) si filmári vybrali priestor v nemocnici sv. Tomáša v Lambethe. Rozhodol pekný výhľad na rieku Temžu. (classic)

Reklama

Reklama