Reklama

Reklama

Yellowstone - Season 2

(séria)
Trailer
USA, 2019, 7 h 47 min (Minutáž: 43–49 min)

Hrajú:

Kevin Costner, Jefferson White, Luke Grimes, Kelly Reilly, Wes Bentley, Cole Hauser, Kelsey Asbille, Tanaya Beatty, Gil Birmingham, Ian Bohen, Sean Dillingham (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Duttonovi se ze všech sil snaží udržet svůj rodinný ranč a John si kvůli novému nelítostnému nepříteli musí najít nečekané spojence. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (46)

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Na pobíhání po ranči Žlutého kamene jsem se těšil dlouhé měsíce, už od dob, kdy bylo oznámeno, kudy se k nám konečně tahle možnost dostane. Teď už ji přes měsíc mám a ačkoli tenhle seriál fakt zbožňuju se všemi jeho rozmanitými postavami, k plné palbě mi několik aspektů nedovolí jít. Tam, kde si mnozí stěžovali na přebytek násilí, jsem já byl s vyhrocenými situacemi hodně za dobře a když se tu s drsnými záporáky zametá zcela nezaslouženě v posledních pár minutkách, moje spokojenost jde hodně stranou. Občas mi ten nevyvážený balanc mezi explicitou divokosti Montany a až moc utaženými uzdami hodně dráždí nervy. [viděno na SkyShowtime] ()

Indiana 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V záplavě všech těch dnešních sterilních nebo rádoby psychologických komiksových adaptací od DC a Marvel působí tohle drsné, nekompromisní, ale zároveň citlivě natočené dílo s duší jako zjevení. Velká rodinná sága, svým měřítkem připomínající Coppolova Kmotra. O tom, jak rodinný podnik rozvrací rodinné vztahy, jak je nemožné si zachovat v tomto světě čisté ruce a jaký neblahý úděl má tento život pro manželky a dcery. Na Kevinovi Costnerovi je vidět, jak celý jeho život je hlavně depresivní přehlídkou toho, jak ztrácí své nejbližší a i když už ho to na světě moc nebaví, pořád má zodpovědnost vůči rodině a musí ochránit rodinný podnik a trpělivě si vycvičit ze svých potomků zodpovědné nástupce. K tomu nádherné scenérie Montany a výborná "Sheridanovská" atmosféra. Teď jen vydržet rok do další série. 90% ()

Reklama

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Opet mam milion dotazu a vytek k vypraveni x pribehu, ale bylo to lepsi nez prvni sezona - predevsim posledni dva dily byly slusnym vyvrcholenim dejovy linky, kde mi misty opravdu mrazilo. Nejdriv zacnu tema negativama - uz ubehla druha serie a porad nevime, proc vlastne vsichni nenavidi Jamieho. Nejak jsem si to vyzjistil na internetu behem myho prechodu z prvni na druhou sezonu, ale divak stale dostava jen nenavistny naznaky skrz otravnou Beth. Ta, podobne jako v prvni rade, je nadale otravna ve scenach s Jamiem, ale misty dokaze byt i zajimavou (treba zaver s Monikou). Monica me sere dal, nevim co vic k ni dodat... kdyz opustim jednotlivy postavy, tak mi prijde taky debilni to, ze Sheridan v prubehu prvni rady udelal z Jamieho zaporaka a z Kayce nekoho, kdo nechce mit se svym otcem nic spolecnyho, a oboji se okamzite zamete pod koberec v uvodu rady. A treti vytka k Beck brothers - chapu ze se jim nelibi myslenka kasina, ale to, ze jdou po Duttonovi, kterej kasino taky nechce, je nesmysl a je to pouze zahrany tak, aby to vytvorilo umely napeti. I kdyz Dutton odmitnul spojenectvi, Beckove meli dostatek prostredku se o Jenkinse a indiana postarat sami.. vymluva, ze se snazili okate prinutit Duttona, aby sel po nich, byla naivni. Pozitivem je nadale postava Ripa, necekal bych, ze Cole Hauser z Kalifornie toho kovboje bude hrat tak presvedcive. A nadale mam rad Jamieho, kterej asi bude schytavat rany ze vsech stran i nadale... ()

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

SPOILERY. „Anjeli sú dávno preč. Zostali len démoni.“ Scenár 2. sezóny Yellowstonu bol zjavne šitý horúcou ihlou. V minulej sa riešil odchod Jamieho z ranču a konflikt medzi Duttonovcami a duom Jenkins/Rainwater, avšak v druhej sa Jamie pokorne vracia domov (scenáristi si očividne uvedomili, že poslať ho mimo statok bol nápad, s ktorým sa nedalo atraktívne pracovať) a z Duttonovcov, Jenkinsa a Rainwatera sa stávajú spojenci. Na scéne sa totiž objavuje nový, silnejší nepriateľ. Slepou uličkou bol tiež rozchod Kayceho a sympatickej Monici, z čoho v 2. sérii taktiež nič závratné nevyplýva a tak nakoniec tvorcom nezostalo nič iné, len rezignovať a vrátiť obe postavy späť k sebe (čo ale Monice nebráni opätovne začať viesť reči o škodlivosti ich pobytu na ranči, čiže sa zacyklene motáme v kruhu). Rozporuplná je Beth, od ktorej po sezóne č. 1 nikto žiadnu diplomaciu nečaká, ale tentokrát z nej scenáristi robia miestami až monštrum. To je bizarným spôsobom zábavné, ale občas už cez čiaru (šikana brata, ktorý jej nikdy nič neurobil). O bezradnosti scenáristov vypovedajú aj striptérka a „Kovboj“ (šéf z Jump Street 21), ktorí sú tu úplne zbytoční, na čo dokonca v predposlednej časti upozornia aj niektoré postavy (!). Za nechcene smiešne považujem, že sa celú sériu rozpráva o tom, že Duttonovci sú v otvorenej vojne, ale do praxe sa to ako-tak začne pretavovať až ku koncu. V akčných a trilerových scénach kvalita 2. série stúpa prudko hore, no Yellowstone je v prvom rade rodinná dráma a akciu s trilerom rieši iba okrajovo. Čo je škoda, ale na druhej strane uznávam, že nemohlo byť dvadsať mŕtvych v každej epizóde.. Bez debaty je výprava; ranč je taký exkluzívny, že už na chatku pri jazere by väčšina z nás sporila dva životy. Potešia pochopiteľne skvele napísané postavy v čele s masívnym Costnerom a nová posila v podobe dvoch nadmieru zohratých bratov, spomedzi ktorých vyčnieva brutálny Neal McDonough (Minority Report, tatranský kanibalský horor Vyhladovaní, Captain America: Prvý Avenger, Kráčajúca skala). Po slušnom rozjazde 2. séria upadá do letargie, z ktorej ju prebudia až posledné epizódy. Tie disponujú značným drajvom, ale dovtedajšie neuponáhľané tempo sa negatívne odzrkadlí aj na nich, keďže sa toho na konci nestane až tak veľa, ako by jeden čakal (neviem sa zbaviť dojmu, že najnapínavejšou scénou celej série je pokec v butiku). Geniálna scéna s otcom. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

O chlup lepší než jednička. Dvojka dobře rozvíjí všechny klíčové postavy. Nestojí na místě, nepřešlapuje. Divák se hlavní představitelům průběžně dostává víc a víc pod kůži, někdy to tvůrci dovolí více a někdy méně, ale když přijdou ty klíčové rozhovory, rozhodnutí a vlastně i dojemné momenty, je jasné, že tady scenáristé a casting neselhali. Dvojku navíc opepřili vynikající neo-cowboy mafiáni bratři Beckovi, kteří přidali patřičnou chuť už tak velmi zajímavě poskládané mozaice individualismu a touhy po moci. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (3)

  • V závěrečné scéně této epizody mají bratři Beckovi na stole rozložené fotografie členů Duttonovy rodiny, včetně dat jejich narození. U většiny z nich se toto datum přesně shoduje s herci, kteří je hrají. (Crust)

Reklama

Reklama