Reklama

Reklama

VOD (1)

Politické boje se stupňují. Rusko neodvratně kráčí vstříc komunistické diktatuře. Jeden muž v této těžké době miluje aristokratku a zároveň manželku bolševického vůdce. Americké drama oceněné 5 Oscary natočené podle známé knihy Borise Pasternaka. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (225)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $11miliónovTržby USA $111,721,910Tržby Celosvetovo $115,800,000David Lean mal talent na réžiu a na všetko čo k filmu patrí, to sa musí uznať, natočil niekoľko nezabudnuteľných filmov a zviditeľnil mnoho teraz už hereckých legiend počnúc Omarom Sharifom, ten tu predvádza jeden zo svojich charizmatických výkonov a dosť rozťahaný film svojím prejavom vyťahuje nad rámec možností, veru škoda že v tej dobe nepoznali asi moc strihačov. Možno o pol hodinku kratšie a bolo by to o moc silnejšie vo svojej výpovedi, lebo časom to už začína byť uspávanka aj keď príjemná s výbornou výpravou, krásnym vizuálnym poňatým a príbehom čo môže svojou originalitou jedine zaujať. /80%/ ()

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Rusko v době, kdy se rozhodovalo o tom, která prašivá banda tu bude vládnout. Ruská velikost a pompéznost ve své největší slávě - ovšem zcela originálně po leanovsku. A galerie postav, kterým do skutečné životnosti nechybí ani píď. Asi ty nejopravdovější slzy filmové historie v hlubokých očích Omara Sharifa. Smutně krásné Julie Christie i Geraldine Chaplin. Neskonale působivá vnitřní mluva Aleca Guinnesse. A nejdokonalejší a nejdojemnější scéna loučení všech dob. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Úchvatný film. Podmanil si ma svojou atmosférou, ruské prostredie bolo veľmi dôveryhodne zobrazené napriek tomu, že sa to v Rusku netočilo. Charizmatickí herci a herečky, citlivo spracovaný film podľa knihy, ktorého jediné slabiny pre dnešného diváka budú asi dĺžka a jemné nekritické poňatie boľševikov. Doktor Živago je trochu iný romantický film, než na ktoré sú ľudia navyknutí z Hollywoodu a moderných emočných príbehov, toto je proste stará škola, ale musím povedať, že celkom sympatická. Tri hodiny filmu a ja neviem poriadne čo napísať, možno by som ocenil hudbu, kostýmy, skritizoval trocha tie ruské vlajky, lebo vtedy cárska bola iná, aj keď neviem ako často sa používali aj tieto variácie, ale celkovo by som v najťažších časoch studenej vojny od Američanov, či skôr Britov nečakal takto zaujímavo spracovaný film s ruskými reáliami. Ak zatúžite po niečom staršom a neobyčajnom a budete mať čas, tak tento film je lahôdka, ktorá za to stojí. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

» Ruský veľkofilm podľa Hollywoodu « 『 Typická zima vo vízii týchto tvorcov, ktorí nenechávajú nič na náhodu 』Normálne ju cítite, ako sa vám dostáva pod nechty. _ Režisérsky virtuóz David Lean, ktorý má mimoriadne veľké projekty v malíčku, opätovne nakrúca s Omarom Sharifom, tentokrát z horúcej púšte smerujú do mrazivého, ľadového a nevyspytateľne extrémneho pocitu chladu, teda nielen do obdobia Veľkej októbrovej revolúcie, kedy vynikajú všelijaké postavy, s ktorými sa hlavná za rôznych okolností stretáva, až si niekedy vravím, že ten svet, konkrétne to rozsiahle Rusko, musí byť asi malé, keď Zhivago na Laru zázračným spôsobom vždy niekde natrafí. To bolo pre mňa už akosi nestráviteľné ! To je asi jediná moja výhrada ! _ “Inak som takmer maximálne spokojný, že som nakoniec jednu hviezdičku ubral” _ Obdivujem prácu s kamerou u tohto „megalomanského režiséra” , aby som to následne upresnil, i teraz je d.p. Freddie Young na spávnom mieste, aj keď možno nevytvára také fascinujúce sekvencie, ako v legendárnom Lawrence z Arábie, stále je to kus poctivej roboty, prečo je toto filmové dielo stráviteľné, aj po viac než 50. rokoch od premiéry. Do tretice zasa Alec, ale trochu v inej polohe. Šarmantné : Julie s Geraldine tu už skrátka museli byť, lebo v predchádzajúcom skvoste sa neobjavila ani jedna žena ! Vedľajší : Steiger, Courtenay, Guinness i Kinski, sú veľmi podstatní, nie sú tu zo srandy králikov ! Je povznášajúce, že sa LEAN môže oprieť o spoľahlivých spolupracovníkov, čiže z Lawrenceho sem zamierili mnohí zo štábu, aby mohli nadviazať na finančný aj cenový úspech, ktorý sa určite dostavil !!! PS : Myslím, že pokiaľ tento film neuvidíte v čo najväčšom možnom kine, tak ho nevidíte v tej pravej, správnej miere, vôbec ! Mne sa to doteraz ešte nepodarilo, a tak asi aj preto nedokážem oceniť, aký neoceniteľný význam sa v ňom v skutočnosti skrýva ! 4 hviezdičky sú silné ! ()

berg.12 

všetky recenzie používateľa

Takový film o Rusku bez Ruska. To je zde ale především kulisou pro epickou romanci, která bude ve své velkoleposti jen obtížně hledat konkurenta. Kdo se do jejího proudu dokáže ponořit, tomu i více jak tříhodinová stopáž může připadat málo. Promítání filmů Davida Leana v jiném než širokoúhlém formátu bych potom bez váhání kvalifikoval jako trestný čin. ()

Galéria (214)

Zaujímavosti (43)

  • V Rusku směla být kniha „Doktor Živago“ vydána až v roce 1988, před tímto rokem byla kniha všemi způsoby kritizována. (Varan)
  • Přestože je doktor Živago básníkem, ve filmu nezazní ani jedna z jeho básní. (L_O_U_S)

Súvisiace novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (viac)

Navštivte Noc v Hollywoodu

Navštivte Noc v Hollywoodu

02.09.2008

A nemusíte daleko. Stačí v sobotu 6. září ve 20 hodin zavítat do Dvořákovy síně pražského Rudolfina. Tam se totiž koná slavnostní koncert filmové hudby A Night in Hollywood. Pod moderátorským vedením… (viac)

Seminář 70mm filmů

Seminář 70mm filmů

14.03.2007

Do Krnova na ne-anamorfní 2,2:1! Druhý ročník unikátní filmové akce Seminář 70mm filmů proběhne ve dnech 16.-18. března v krnovském kině Mír. Promítnuto bude 13 snímků a témata referátů se budou… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené