Reklama

Reklama

Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, celkom obyčajný muž, ktorý pracuje v lahôdkach a žije v malom dvojizbovom byte so svojou matkou Patty (Miranda Richardsonová) závislou od alkoholu. Jedného dňa Jeff stretne v tamojšom bare svoju bývalú priateľku Erin Hurleyovú (Tatiana Maslanyová), ktorá obdivuje jeho láskavosť a šarm, ale frustruje ju jeho nedostatok zaujatia. Erin mu oznámi, že pobeží  Bostonský maratón, aby získala peniaze pre nemocnicu, v ktorej pracuje. Jeff požiada každého štamgasta v bare, aby finančne prispel a sľúbi jej, že na ňu bude čakať v cieli s veľkým transparentom. V deň maratónu sa Jeff ponáhľa, aby sa dostal do cieľa včas. Ako sa Erin približuje, na mieste, kde čaká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi musia amputovať obe nohy nad kolenom. Keď znovu nadobudol vedomie, spomenie si, že pred výbuchom zbadal atentátnika. Patty volá FBI a Jeffov osobný boj sa práve začína. Kým sa všetci jeho blízki vyrovnávajú s následkami zranenia, Jeff sa stáva symbolom hnutia Boston Strong, symbolom nádeje a nezlomného odhodlania čeliť zlu a násiliu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (128)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Prečo by mal byť tento film zbytočný, však príbeh Jeffa Baumana určite mnohým pomohol. A určite nie je (ako každý očakával) o nezlomnej sile nejakého super hrdinu, veď väčšinu času bol ten chlapec na sračky. Je fajn, že sa z nich vyhrabal a tá trocha pátosu na konci mi vôbec nepokazila dojem z filmu. Spracovanie sa mi páčilo a Jake zase na jednotku s hviezdičkou. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $4,211,129 Tržby Celosvetovo $7,074,489▐ David Gordon Green je na svojom režisérskom poste ako na hojdačke, a tak pôsobí aj tento film. Miestami dosť urvané, alebo lepšie povedané agresívne voči divákovi, hlavne čo sa týka správania rodiny zdecimovaného chlapca po bombovom útoku. Nie je to správne vyvážene, nedokáže to vystihnúť podstatu daného utrpenia. Jake Gyllenhaal tiež bojuje zo svojou postavou a nevie sa tak úplne v nej nájsť. /40%/ ()

Reklama

UhLee 

všetky recenzie používateľa

(6/10). Jake Gyllenhaal dělá co může, ale na nějaký světoborný film to bohužel nestačilo. Viděl jsem daleko lepší filmy, které na diváka i lépe zapůsobily skrze emoce a celkové prožití tragédie. Tady to bude znít dost tvrdě, ale někdy se mi zdál hlavní hrdina dost na facku a byl mi místy jeho osud až lhostejný. Chápu, že to byla součást vykreslení jeho charakteru, ale mi to do sebe nějak nezapadlo. Navíc se mi zdálo, že film neměl moc pevnou půdu pod nohama co se týče celkové vize, kde chce směřovat. Musím, ale zmínit i mnohá pozitiva snímku, které mě potěšily. Ať už se jedná o obsazení hlavního hrdiny, který hraje jako o život a sundávání obvazů jsem prožíval s ním. Také vyobrazení celkové tragédie a že se film nebál ukazovat dost drastické záběry mi bylo velmi sympatické. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Prvá hviezdička je za „obetavé herecké nasadenie” Jakea Gyllenhaala, a druhá, de - facto za to, že stelesnil Jeffa Baumana, ktorý bol v nesprávny čas na nesprávnom mieste... Bostonský maratón ( masaker z 15. apríla, roku 2013 ), na ktorom dvaja blbci odpálili 2 podomácky vyrobené bomby, kde práve na tejto súťažnej akcii vybuchli, je rovnako notoricky známy, ako SEPTEMBER 2001, a tak sa dalo teda očakávať, že sa tejto témy chopia hollywoodski filmári, ktorí o prvom, zmieňovanom námete, podľa mňa nenakrútili príliš dobrý film, ale skôr strašne biedny, až to bolí, a nezachránil to inak výborný Gyllenhaal, ktorý sa môže snažiť koľko chce, pokiaľ je slabučká réžia, ktorá je vskutku úbohá, tak je 100 % isté, že vznikne veľká hlúposť, ktorá ma dokonale otupila ! Je obdivuhodné, že sa Jake zhostil úlohy, ktorá nie je jednoduchá. Na tomto maratóne sa odohrali útoky, ktoré zapríčinili, že síce prežil, ale prišiel o obe nohy, a tak sa stal mrzákom, čo sa musí nejak vysporiadať so životom... To je na jednej strane zaujímavé, videl som typických obyvateľov Bostona, ktorí sú aj v skutočnosti takíto primitívni sedliaci, ktorí po nadávku nezájdu ďaleko, a áno, prostredie, kde žije hlavný hrdina, je mimoriadne realistické a autentické, ale na strane druhej, sa to niekde musí odzrkadliť, najmä v réžii, ktorá je neskutočne trestuhodne nevyužitá, ani neviem, koľko pozitívnych vecí môžem vlastne napočítať, čo ma nejako oslovili, okrem Jakea som nenašiel žiadneho herca, ktorý by stál za povšimnutie. Od Davida Gordona Greena si radšej pozrite Trávičku zelenú, alebo na túto tému - Patriots Day. Ja som sa na Silnejšom škaredo popálil, čakal som oveľa viac, ako sa mi dostalo, som sklamaný po všetkých stránkach !!! ()

Deyw 

všetky recenzie používateľa

Jake je proste jeden z top hercu...neskutecnej borec - od patroly ho sleduju a kolem zodiaca prisel zlom a kde hral proste byl zarukou kvality..na kazdou roly se pripravuje na maximum a zdime divaka..at uz kurva dostane toho oscara! tohle je proste umeni - jake a hardy nejlepsi herci poslednich 5ti let! ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (7)

  • Mnoho vedlejších postav ve filmu hraje sebe sama, včetně většiny lékařského personálu. Např. Dr. Jeffrey Kalish, který odstranil obvazy z nohou Jeffa Baumana, odstranil ve filmu i obvazy z nohy Jakea Gyllenhaala. Ve filmu se objeví i stejné rehabilitační techniky a sestry z centra Spalding Rehab, kde se léčil skutečný Jeff Bauman. (Dr Lizal)

Súvisiace novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené