Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Očarujúca Anna je hlavnou hrdinkou strhujúceho akčného thrilleru, plného prekvapivých dejových zvratov a vášnivých vzťahov. Kedysi predávala v Rusku na trhu matriošky a teraz pracuje ako top modelka v Paríži - teda aspoň tak to vyzerá na prvý pohľad. V skutočnosti je chladnokrvnou a mimoriadne nebezpečnou tajnou agentku, ktorá má vďaka tvrdému výcviku schopnosť vyviaznuť živá z akejkoľvek prestrelky či súboja. Nikto však netuší, že Anna okrem pokynov vedenia sleduje aj svoj vlastný plán, vďaka čomu sa zrazu ocitne v strete záujmov dvoch svetových veľmocí. Pohybuje sa stále na tenšom a tenšom ľade – medzi špinavou ulicou a nablýskanými prehliadkovými mólami, medzi KGB a CIA, medzi dvoma milencami na opačnej strane barikády aj medzi lojalitou k svojim mentorom a túžbou splniť si vlastné sny. Dokáže nakoniec uniknúť? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (513)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší evropská špiónská mainstreamovka od Skyfallu. Stylově zfilmovaná, scenáristicky neustále překvapující, věnující se nejenom akci, ale i charakterům postav. Dobře obsazená, politicky pohádkově vyvážená (CIA vs. KGB). V choreografii bitek, honiček a stříleček precizní. Sexuálně vášnivá (Anna s chlapama), citově jemná (Anna s lesbickou přítelkyní). Skrz-naskrz svůdně promiskuitní a vztahově zrádná jako celý temný svět agentů. Všechno na tom filmu se mi líbilo maximálně, jak jen to u špionážního thrilleru jde, plus mě překvapil chytrým nadhledem a novátorským pojetím tradičních žánrových motivů. Besson má mírotvorčí evropské srdce a je pořád skvělým filmařem! ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Luc Besson vstáva s hrobu a prináša okúzľujúcu modelku, ktorá zabíja v štýle Johna Wicka. Úvod ma moc nebavil a chvíľku mi trvalo, kým som sa do toho dostal, ale akonáhle sa začne čarovať zo strihom a tým vznikne vysvetľovací efekt začne to byť čoraz viac zaujímavejšie. Sasha Luss je v úlohe agentky skutočne dobrá aj uveriteľná a dobre jej tu sekundujú aj skúsený herci ako Mirren, Evans, či Murphy. Záver sa tiež podaril a rozohral peknú šachovú partiu. 75% - 4* ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Mám taký pocit, že "Anna" je lepší film, než nám Luc Besson priniesol naposledy. Hoci sa nemôžem zbaviť pocitu, že to miestami trošku prekomplikoval, na koniec dá všetko zmysel a reálne som dostal od filmu celkom dobrý akčný thriller. Aj keď povedzme si úprimne jednu vec. Myslím si, že najlepšia akčná scénka v tomto filme sa odohrá ešte v prvej tretine v reštaurácii. To bola skvelá akcia, ktorú bolo skutočne radosť sledovať. A vidieť ako všetko v obrovskej jedálni môže slúžiť ako zbraň a ako sa jedna žena môže postaviť zástupu ochrankárov bolo skutočne skvelé vidieť. Sasha Luss je podľa mňa skvelá hlavná hrdinka a rozhodne ukazuje veľký talent. Ale myslím si, že aj ostatní naši hlavní aktéri sú vynikajúci. Najmä ale Helen Mirren. Priznávam sa, že mala v rukáve ešte pár prekvapení, ktorými ma poriadne dostala. Gratulujem, prekvapili ste ma. A to nepíšem často. Film však skutočne pôsobí ako jedna veľká matrioška. A každá bábika má svoju vlastnú tvár a osobnosť. A musíme sa dostať až k tej poslednej aby sme poznali všetky súvislosti. A tak niekde začneme, posunieme sa o päť rokov ďalej, vrátime sa o 3 roky späť, opäť o 3 roky dopredu, potom o 6 mesiacov späť a tak ďalej a tak ďalej. Miestami je potom človek z filmu trošku stratený, no nemyslím si, že je neprehľadný. Len neustále si v hlave prehráva, čo sa vlastne deje v skutočnosti a čomu môže veriť. A vrátim sa ešte aj k tej akcii. Myslím si, že po tej skvelej scénke v reštaurácii sme už žiadnu ďalšiu takú skvelú akčnú scénku nemali. A je to škoda. Viac-menej máme už potom len strieľanie na jeden pokus, kým nepriatelia sa nevedia trafiť. To je staré. Odporúčam ale film vidieť? Myslím si, že ak máte radi Bessonove filmy, tak si to užijete. A ak chcete len akčný thriller zo špionážneho prostredia, myslím si, že aj v tomto smere to funguje. A podľa môjho názoru stojí za pozornosť. Hodnotenie: B+ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Scenáristicky prekvapivo pedantne pripravené, čo znie v spojitosti Luc Besson a scenár pre Europa.corp ako oxymorón, ale keď si dá záležať, tak vidno, že je stále macher. Dve časové línie a potom princíp, tak trochu, ako v Memente, to si nechám páčiť, hlavne ak to dokáže prekvapiť. A páčiť som si nechal aj všetko ostatné, okrem vhodne zvolenej hlavnej herečke si svoje úlohy dokonale užili aj Helen, Cillian a Luke. Na logiku ale zabudnite, kde sú a kde nie sú kamery, je vecou toho, ako sa to hodí Anne, a o guľkách vyhýbajúcim sa tomu, kto musí ostať nažive, už asi nikto pre vlastnú psychickú pohodu nerieši. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Luc Besson natočil několik nezapomenutelných klasik jako Leon nebo Brutální Nikita, ale bohužel i propadáků a jako scénárista se podílel na celé řadě vyložených průserů. Anna mohla být jeho návratem na režisérské výslunní, ale bohužel tomu tak není. Anna nejvíce odkazuje na Brutální Nikitu, která odstartovala jeho kariéru. I zde je krásná žena z ulice, ze které udělá tajná organizace obávanou zabijačku. Bohužel hlavní hrdinka má pouze hezkou tvářičku a tělo, ale to je tak vše, ostatní postavy jsou jen do počtu a scénář se pokouší o vážný špionážní thriller, ale chybí mu k tomu zajímavá zápletka a herečtí tahouni. Z filmu tak pro mě zbyla pouze slušná a všude proklamovaná bitka v restauraci, která se odehraje v půlce filmu a zároveň je jeho vrcholem. Žánrově velice podobná Atomic Blonde je na tom výrazně lépe jak po stránce akce, tak i příběhu, který ani v tomto případě nebyl nijak objevný. Obávám se, že od Luca už nemůžeme očekávat nic a možná by měl zůstat u psaní tupých akčních scénářů, kdy se mu občas zadaří. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (13)

  • Scenárista, producent a režisér Luc Besson byl během tohoto filmu obviněn ze sexuálního přestupku. Ačkoli kvůli nedostatku důkazů nebyly vzneseny žádné obvinění, studio a distributoři se následně distancovali od filmu a uvolnili jej bez oficiálních projekcí a jen s minimální publicitou. (ČSFD)
  • Ve filmu se vyskytuje ohromné množství anachronismů. Ačkoliv se film odehrává v druhé polovině 80. let a na přelomu 80. a 90. let, tak hlavní hrdinka volá z telefonu s integrovanou anténou, jde pravděpodobně o telefon Nokia 3410, který byl na trhu teprve od roku 2002 a volal přes síť GSM, která byla ve Francii spuštěna až v roce 1992. Setkáme se také s USB rozhraním (1996), USB flash diskem (2000), digitálním bezpečnostním systémem s videozáznamy (teoreticky realizovatelný od roku 1996). Na ulicích je rovněž možno vidět moderní automobily (např. Škoda Yeti, 2009). (pilarius)
  • Sasha Luss si vo filme zahrala okrem iného aj rolu modelky. V skutočnosti je tiež profesionálna modelka. (CroSsicek)

Reklama

Reklama