Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všetko sa začína obyčajnou láskavosťou – Emily (Blake Lively) požiada svoju najlepšiu priateľku Stephanie (Anna Kendrick), aby vyzdvihla jej syna zo škôlky. Lenže Emily si po neho už nepríde. Nedvíha telefón a neodpovedá ani na esemesky. Stephanie sa preto spojí s manželom Emily, Seanom a spolu rozbehnú veľkú pátraciu akciu. S pribúdajúcimi informáciami postupne prichádzajú na to, že Emily bola v skutočnosti niekým úplne iným a jej pravú tvár vôbec nepoznali. V tej chvíli sa začína odvíjať príbeh plný šokujúcich zvratov, tajomstiev a odhalení, v ktorom majú hlavné slovo láska a pomsta. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 5

Recenzie (360)

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Pomerne oddychový film, ktorý neohromí a neprekvapí, ale dostatočne zabaví. Scenár aj celková kinematografia je pomerne jednoduchá, okrem možno úseku 10 minút, keď Stephanie vyšetruje mimo manželskej vily, sme v podstate celý čas v tých istých interiéroch. Filmu však takáto pomerne minimalistická produkcia neuškodila, práveže vytvorila takú príjemnú komornú atmosféru. Opäť som však nie úplne stotožnená s dĺžkou filmu. Pridlho vytvára atmosféru, ktorá potom pomerne rýchlo upadne. Výber soundtracku sa mi však veľmi páčil, podobne i herecké obsadenie. Škoda, že Blake Lively, ktorá rolu zvládla dokonale, sa v nej neukázala vo filme dlhšie. Naopak, Anna Kendrick mi pripadá, že vo skoro všetkých filmoch hrá rovnakú postavu. Predpokladám, že sa do týchto "prostorekých" hlavných hrdiniek hodí a preto ju často obsadzujú, ale keďže som to už niekoľkokrát videla, začína sa mi do týchto úloh škatuľkovať, čo nie je práve najlepšie. Napriek tomu to bolo príjemné, 60% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Jedno z najväčších kino sklamaní za posledné roky, kde sa tu berie takmer 80%? V prvom rade nejde o žiadny mysteriózny thriller, tá skutočná thrillerová vložka sa dá počítať vyslovene na sekundy. Detektívne vyšetrovanie je odhalené a divákom uhádnuté veľmi skoro a vlastne nakoniec ani o neho nejde. Režisér to vsadil na nejakú kvázi vtipnú kartu, no skutočne komických vecí napočítate tak 2-3. Prvá hodina ešte ujde a máte pocit, že film je inšpirovaný Zmizelou dívkou, vyzerá to teda sľubne. Namiesto prekvapivej zápletky nakoniec dostanete ale len nejaký typ divnej grotesky. Jediné dve hviezdy sú práve za úvod a Blake Lively, ktorá svojim herectvom začína pripomínať Cate Blanchett. Avšak filmársky som čakal niečo serióznejšie. ()

Reklama

BoPo 

všetky recenzie používateľa

V posledných rokoch populárna zápletka, v rámci ktorej príde k nevysvetlenému strateniu ženy, je tu rozohraná na nevážnu strunu. Blake Lively dodáva všetko, čo poteší fanynky Sexu v městě. Anna Kendrick zacielila na fanynky filmov typu Protivný sprostý holky, ktoré sú vo fázi, že do 5 rokov chcú rodinu. Uznávam, že ich vizuálny, povahový, štýlový kontrast vytvoril dobre fungujúcu dvojicu. Odľahčená Zmizelá pre ženské publikum, ktorá má až moc preskupení sil. Fajn nenáročka pre ženy, ktorá sa tvári ako krimi a ktorú v pohode skonzumuje aj chlap. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Treba si najskôr ujasniť, o čo ide, respektíve o čo nejde. Nejde o žiaden temný noirový triler ako zo zlatého obdobia Hollywoodu. Ide o svižný, vtipný a postmoderný komediálny triler, ktorý si zo smrteľne vážnych a temných krimi trilerov tak trochu robí srandu, tak trochu kopíruje ich zápletky a tak trochu mnohé z nich kvalitatívne aj prevyšuje. Od začiatku vám niečo nesedí na každej z postáv a steneustále v napätí vďaka viacerým dejovým odbočkám, kedy si nemôžete byť istí, či zrovna to, čo sledujete, zapadne elegantne do celkovej mozaiky, alebo sa k tomu už scenár nevráti. Atmosféra filmu sa prispôsobuje Stephanininej pojašenej postave a nie naopak, čo je myslím chytrý a celkom originálny nápad, takže aj keď všetko okolo hustne, film sa nestáva temnejším, ale napínavý je stále rovnako. Pri vyvrcholení ale už tvorcovia nedokázali udržať ten postmoderný nadhľad v rozumnej miere a stáva sa z toho regulérna komédia. Ostáva aj priestor na menšie zamyslenie sa nad otázkou osamelosti ľudí v dnešnej dobe a absencie hlbších priateľstiev a partnerstiev, nehovoriac o rozpadávajúcich sa manželstvách, no poznáte to. Každý tu má nejaké maslo na hlave, vrátane Stephanie, čo robí všetkých zúčastnených ambivalentnejšími, v podstate si sami môžete zvoliť, komu budete držať palce a prečo. No a tieto dve super baby to parádne ťahajú vpred. 70% ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Takový hodně hraniční přechod mezi komedií a thrillerem, část byla fakt vtipná a hodně jsem se u toho smál, i když nějaký přímo komediální záměr film určitě neměl, a část byla tempová thrillerová jízda. Kendrick mi moc nesedla , i když pár vtipů tam dala, ale dalo se na to dívat, Lively byla docela drsná a jiná než ostatní herečky. V celku to ale působilo tak zvláštně, že sám režisér neví, jestli se film má tvářit jako komedie, nebo spíš jako thriller, a tak je to mix obou, což ale až tak dobře nefunguje. Ve výsledku lehce nadprůměrný film, od kterého jsem ale čekal o dost víc, nicméně špatné to určitě nebylo. Hodně podobné to bylo zmizelé, která byla ale o trochu lepší. Kdyby si mě někdo zeptal za pár měsíců na dobrý film, tak na tenhle bych si asi ani nevzpomněl. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (10)

  • Blake Lively (Emily) trvala na tom, aby její postava nosila obleky. Chtěla tím Emily odlišit od své nejznámější role, Sereny ze seriálu Super drbna (od r. 2007), které jsou obě módními ikonami z Upper East Side. (hansel97)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v kanadskej provincii Ontario. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama