Reklama

Reklama

Mack Phillips (Sam Worthington) za tragických okolností príde o svoju milovanú dcérku Missy. V stave hlbokého zúfalstva dostáva list, v ktorom ho Boh pozýva na stretnutie presne tam, kde sa tragédia odohrala. Mackov hlboký žiaľ je konfrontovaný s večnosťou a on zrazu prežité utrpenie vníma úplne inak. Láska a odpustenie, náročná cesta zmierenia a milosrdenstvo nakoniec prinesú radosť do duše otca, ktorý sa so stratou dcéry zmieri a vyrovná. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (212)

Pavlínka9

všetky recenzie používateľa

Zdržím se udělení hodnocení - akorát jsem si to dala do soukromé poznámky, jelikož tu u mě dost "bojují" moje přesvědčení, zkušenosti a názory v oblasti náboženství. S plno věcma jsem nesouhlasila, plno věcí jsem si k sobě připustila a hlavně to beru jako obrovskou odvahu do tohoto jít, jelikož takto ztvárněné určité náboženské - když to tu opravdu přímo převedeném do Boží Trojice, jak je to tu propagované a znázorněné, ale dá se to pojmout samozřejmě i jako jakákoliv jiná víra - když se na to podíváme jinak a dokážete se do toho vcítit a nechat to sebou prostoupit. Přes toto všechno jsem nevěřila, že u té hlavní a nejsilnější scény (cesta od skály do krásné zahrady) - budu tak zaražená a budu brečet tak, že jsem to nedokázala zastavit. A vlastně jsem ani nechtěla. A to je pro mě obrovský zásah a projev skvěle odvedené práce. Bohužel je tady zároveň ale i to ALE... ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Som velmi rada, ze Chatrc bola sfilmovana a este k tomu tak dobre. Jeden z mala filmov podla kniznej predlohy, o ktorom mozem bez vahania povedat, ze je rovnako dobry film aj kniha, i ked samozrejme v knihe bolo toho viac. Vyber hercov - najma Octavia Spencer- tiez vydareny, ale Macka som si predstavovala starsieho. Velmi pekne spracovane aj po vizualnej stranke. Urcite odporucam, Chatrc ma hlboku myslienku, v cloveku nieco zanecha a moze aj v niecom pomoct, trebars odpustit alebo po prekonani niecoho zleho kracat dalej...Je to film pre veriacich aj neveriacich. Videla som ho v kine, bol to pekny zazitok, listky som mala kupene mesiac vopred a dobre som urobila, lebo okrem prvych troch radov bolo vsetko obsadene... ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $20miliónovTržby USA $57,386,418Tržby Celosvetovo $96,942,115Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,324,364Tržby za predaj DVD v USA $11,793,009║ Tak keď sa to zoberie s patrčným nadhľadom celkom fajn film na to do akej témy načrel. Aj keď ide o dosť smutnú tému, opierajúcu sa o dosť smutný životný osud. Otec opilec, týranie, zlé detstvo, k tomu zmiznutie dcéry ale potom sa to nasmeruje k uzdraveniu takpovediac utýranej duše. Je to v celku šikovne podané, dá sa povedať s určitým citom nespútanej fantázie. Herci fajn, Worthington sa v poslednej dobe zas slušne ukazuje. Vizuálne farbisté, podmanivé. Na kresťanský film dobrá práca a to žvásty o bohovi a biblii fakt nemusím. Takže v rámci filmového média pozerateľné. /70%/ ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Chápem všetky výhrady k filmu. Že ide o prvoplánovú haleluja agitku, instantné posolstvo ako z časopisu jehovistov Strážna veža, presladená gebuzina. Možno sú tieto výhrady aj v čomsi oprávnené, no teraz vysvetlím moje hodnotenie. Ručne-stručne. Boh je žena. Jasné, totok mám jasné už dávno, veď či muži dávajú život alebo rodia? Nye. Len ženy, samičky. Prvých 10%. Múdrosť dáva možnosť súdiť iných. Ale popritom ponúka dilemu ako zo Sophinej voľby. 20%. Chatrče mám rád, nech sú jakékolvek malinkaté, Ak sú navyše voľne dostupné, nejedna sa  mi postarala o lepšejší spánok v nečase. Už len názov filmu je poctou všetkým búdam, kade tade po horách-dolách. 30%. Jedna zo ženských postáv mi nenormálne fyzicky pripomínala jednu šmakovnú exfrajerku 40%. A takto by som mohol pokračovať až k finálnej stovke. Ale nechcem. Pretože by to bolo príliš emočné, pre druhých pridlhé, lebo skôr osobné. Chatrč sa napokon pre mňa krásnou stala - nudná chvíľa nenastala. A vypisujte si tu odsudzujúce kritiky, jaké len scete. Ja si Chatrč kedykoľvek pešmátrám a prelezem (=pozrem) opäť a zase. ()

nonick1 

všetky recenzie používateľa

Soudě podle místy až žlučovitých komentářů, tato čirá filmová kontemplace zřejmě ťala do živého. Alespoň pokud jde o české ateisty, kteří netuší, že každé jejich „AHOJ!“ je akronym, kterým vzdávají poctu Ježíšovi, stejně jako kdysi (nejen) španělští mořeplavci. Filmařsky není snímek nijak převratným dílem, ale kromě skvělého vizuálu obsahuje překvapivý dějový moment a snaží se o celkem závažné sdělení, týkající se odpuštění či braní spravedlnosti do vlastních rukou. V tomto ohledu se "Chatrč" dost podobá filmu „Zmizení“. Pochopitelně, víra v Boha může na někoho působit jako červený hadr na býka – zvláště na ty, kteří mají oči a nevidí a mají uši a neslyší. Ale to si nakonec musí každý přebrat sám za sebe. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (10)

  • Forest Whitaker bol v počiatočných fázach projektu považovaný za režiséra a aj jedného z hlavných predstaviteľov. (Scraffy)
  • V roku 2005 William P. Young pracoval v troch zamestnaniach a žil v byte s rozlohou 80 m2 so svojou ženou a štyrmi zo svojich šiestich detí po tom, čo prišiel o dom v dôsledku bankrotu. Počas svojej každodennej 40-minútovej cesty vlakom začal písať román v nádeji, že svojim deťom vyjadrí svoje city k Bohu, keďže si nemohol dovoliť kupovať im darčeky k sviatku. Očakával, že si to prečíta jeho rodina a možno pár priateľov. Z knihy sa predalo viac ako 20 miliónov kópií. (Arsenal83)

Reklama

Reklama