Reklama

Reklama

15:17 Paríž

  • Česko Paříž 15:17 (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

21.augusta 2015 si celý svet v ohromení vydýchol, keď médiá ohlásili zmarený teroristický útok na vlak # 9364 smerujúci do Paríža. Za obdivuhodným hrdinským činom stála trojica mladých Američanov cestujúcich po Európe, ktorí premohli ťažko ozbrojeného Maročana pripraveného zabíjať... (Continental film)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (197)

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Zbytočný začiatok z detstva, Eastwood asi nevedel ako začať. Potom tradičný výcvik a nakoniec cestovanie kamošov po Európe. Musím spomenúť aj detaily ktoré sa mi páčili, napríklad skvelá hudba od zosnulého Aviciiho a dres Bayernu. Film je však priemerný avšak klobúk dole pred nehercami ktorí si to na vlastnú kožu zažili a ešte aj dokázali hrať vo filmovom spracovaní, ale predsa peniaze sú peniaze. 3* ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Hele, Clinte, ohledně castingu na tu poslední scénu, děkovačku a předávání metálů, nemáme nikoho, co by alespoň trochu připomínal toho francouzského prezidenta. Co když ti ale řeknu, že už je to natočené.. Riskantní tah s obsazením ani tolik nevadil, jako to vaření s očekávaných ingrediencí před naservírováním vlakového řezu. Do něj to Eastwood kuchtil s nebývalou bezradností.. No nic, skoro sedmdesát let po válce a zase jednou Američané zachraňují Frantíkům prdel, někteří paradoxně i v německém dresu.. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Na Eastwoodov veľmi podhodnotené, preto pri váhaní medzi tromi a štyrmi hviezdami volím vyššiu možnosť. Tiež som bol najprv prekvapený, že sa film nesústredí na hrdinský čin samotný, zobrazuje ho len poslednú polhodinu, takže človek môže byť najprv sklamaný, že tu máme „nudný“ príbeh troch neznámych mladíkov. Avšak nakoniec to nebolo vôbec zlé, má to hlavu a pätu a vyvrcholenie vo vlaku je zvládnuté špičkovo. A vôbec nevadilo ani zakomponovanie nehercov, mne sa zdá, že hrali mnohokrát lepšie ako slovenské takzvané herecké celebrity. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Obsadením priamych aktérov skutočných udalostí snáď Eastwood chcel docieliť ešte autentickejší zážitok celého filmu, ktorým sa asi chcel priblížiť k atmosfére filmom typu Greengrasovho United 93. Ale vo výsledku to vôbec nefunguje. Postavy sú sami o sebe postrádajú akúkoľvek charizmu a aj samotná udalosť nepôsobi dostatočne napínavo, aby utiahla film. Minimálne nie v tomto nudnom prevedení bez štipky napätia. Vysledkom je jeden z najslabších Eastwoodových režijných počinov. 3/10. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Pokud by se Clint měl loučit tímhle filmem, tak by mě to určitě moc mrzelo, protože se nejedná vlastně ani o nějaký regulérní trhák, ale spíše o 80ti minutovou poctu jedné hrdinské události v boji proti terorismu. Přitom první polovina se mě poměrně líbila a nízké hodnocení jsem dopředu nezjišťoval. Je zkrátka vidět, že v Clintových filmech je obsažena jistá přirozenost, či snad talent pana režiséra, točit velmi dobře vlastně jakékoliv téma. Bohužel s příletem do Evropy film na 25 minut začne připomínat cestovatelský dokument, aby v závěru konečně podal svědectví o tolik očekávané temné události ve vlaku do Paříže. Je neobvyklé, aby hlavní hrdinové hráli sami sebe. Škoda Clinte, šlo k tomu přistoupit lépe, některé scény jsou natolik kvalitní že z filmu hodně čouhají. Ale jako celek spíše slabota. Příště se doufám uvidíme zase u něčeho povedenějšího. 50% ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. února 2018 v Burbanku (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Natáčelo se na autentických místech v Evropě – Itálii, Belgii, Nizozemsku, Francii a Vatikánu. Scény odehrávající se v USA byly natáčeny na vícero místech v americkém státu Georgia. (ČSFD)
  • Trojicu troch hlavných hrdinov, ktorí zachránili vlak pred teroristom si zahrali priamo tí vojaci, ktorí boli na mieste činu a teda Anthony SadlerAlek Skarlatos a Spencer Stone. Za tento fakt skritizovala režiséra Clinta Eastwooda drvivá väčšina kritických recenzií na agregátore Rottentomatoes. Eastwood odovzdaním hlavných úloh do rúk reálnych hrdinov, a teda amatérskych hercov, vraj podkopáva vlastné úsilie. (jakeer)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama