Reklama

Reklama

Varga

(študentský film)
  • Česko Varga (viac)

Obsahy(1)

Filmový portrét sleduje legendu československé hudební scény Mariána Vargu na sklonku jeho života. Dokumentární filmový portrét Soni Maletzové sleduje legendu československé hudební scény rockového klávesistu Mariána Vargu (1947–2017) na sklonku jeho života, v době, kdy mu bylo diagnostikováno smrtelné onemocnění. Velkého introverta a náruživého kuřáka zachycuje během jeho posledních vystoupení, kdy pomalu začal ztrácet dech. (Česká televize)

(viac)

Recenzie (22)

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

Portrét umelca na úplnom sklonku života, takmer tesne pred smrťou, bez nádeje, bez zdravia, bez ideálov a bez chuti žiť. A Maletz sa zúfalo snaží dostať na jeho vlnu a porozumieť jeho súčasnému stavu, ale je úplne mimo, vo svojich 25 rokoch sú jej Vargove existenciálne otázky úplne cudzie, tobôž v nich nenachádza nič pozitívne, či inšpiratívne (akurát mu zmätene odvetí: Ale budete bojovať, nie?). A tak sa ho pýta, akých 5 vecí by si zobral na opustený ostrov. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,KEĎ SOM SÁM SO SEBOU, SOM V DOBREJ SPOLOČNOSTI." __ O Vargovi som videl dokumentárne filmy k jeho šesťdesiatke a veľmi solídny ,,Obyvateľ vlastného ostrova", ktorý nazerá viacej do neveľmi známeho súkromia známeho hudobníka. Na najnovšom počine čerstvej absolventky FAMU oceňujem predovšetkým plagát a nápad otitulkovať jeho problematický jazykový prejav. Horšie hodnotením nakrúcanie na fotoaparát (alebo mobil?) a už spomínané kladené otázky, na ktoré nevie vhodne zodpovedať ani sám Varga (opakom lásky je ,,neláska"). Lepšie známku preto udeľujem skôr za zábery z posledných dní života. (65. hodnotenie, 10. komentár k filmu) ()

Reklama

panslav 

všetky recenzie používateľa

I přes některé formální nedostatky filmového řemesla je tento film vlastně unikátní, protože neplánovaně zachycuje poslední měsíce Vargova života. A z tohoto důvodu je snímek svým způsobem i vzácným (a smutným) pohledem do nitra umělce, který se už smiřuje s blížící se smrtí (vinou rakoviny) a ve svých vzpomínkách tak bilancuje se svým životem... ()

Fajolo 

všetky recenzie používateľa

Na študentský film celkom dobré. Vlastne výborné. Ale určite by som sa Mariána Vargu (ani nikoho iného) nepýtal, čo je to láska. Čo je to za otázku? Na to neexistuje rozumná odpoveď. Mňa by oveľa viac zaujímalo, aký by bol Varga nebyť Prúdov. Čomu by sa venoval? Vážnej hudbe ako jeho učiteľ Ján Cikker? Mohol by sa aspoň teoreticky vyhnúť rockovej hudbe? ()

Jard 

všetky recenzie používateľa

Portrét o skutočne významnom hudobníkovi a umelcovi menom Marián Varga. Milo ma prekvapila veľmi dobrá kvalita filmu začínajúcej a ešte neznámej režisérky. Možno by som vytkol prácu s kamerou, ktorá bola často nestabilná, no nemalo to pre mňa rušivý efekt. Určite bolo zvláštne zachytiť túto osobnosť v poslednej dekáde života a prišlo mi aj ľúto, že samotný Marián Varga si film o sebe už nikdy nepozrie. 75% ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama