Reklama

Reklama

Napoleonské vojny

(seriál)
  • Česko Napoleonovo tažení do Ruska (viac)

Obsahy(1)

Séria dokumentov o napoleónskych vojnách v Európe. Tvorcovia tejto dokumentárnej série sa zaoberajú postupom ruskej armády proti Napoleonovi od jeho neúspešného pokusu dobyť Moskvu až po víťazstvo v Paríži - vrátane Bitky pri Drážďanoch a pri Kulme, francúzskej porážky pri Lipsku, ruských vojenských operácií vo Francúzsku a finálneho útoku na hlavné mesto Francúzska. S použitím hraných scén, nakrútených podľa historických záznamov, ako aj počítačovej animácie vám priblížime jedno z najkľúčovejších období histórie Európy v 19.storočí. (STV)

(viac)

Recenzie (7)

vox_populi 

všetky recenzie používateľa

vydarený dokumentárny seriál, ktorý je objektívnym pohľadom na osud uchvatiteľa Európy Napoleona, od konca jeho agresie v Rusku až po dobytie Paríža, Napoleonovu abdikáciu a jeho nevydarený pokus dostať sa opäť k moci...vyzdvihuje výbornú stratégiu protinapoleónskeho ťaženia ruského cára a jeho generálov, ktorí i napriek neschopnému veliteľovi von Schwarzenbergovi uštedrili spolu s koaličnými vojskami tyranovi totálnu porážku...dokument prináša nové, historicky relevantné a najmodernejšou filmovou technikou stvárnené vojnové scény, je svieži a chvíľkami až vtipný...na rozdiel od podobného francúzskeho dokumentu nie je zďaleka tak tendenčný a je oveľa lepšie spracovaný - podobnosť hercov so stvárnenými historickými postavami je až zarážajúca. Pútavý dokument má vysokú výpovednú hodnotu, opisuje detaily bojov, preniká do hĺbky vojenských procesov a logistiky, historicky relevantne analyzuje a vyhodnocuje všetky kroky Francúzov i Rusov a ich spojencov a v konečnom dôsledku poukazuje na fakt, že sa z cárskeho Ruska následkom vojenskej porážky Napoleona stáva akceptovaná svetová veľmoc...výborný počin ruskej dokumentaristiky ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Veľmi premrštené hodnotenie. Dokument nie je nestranný, je typicky ruský. Necháva sa uniesť patriotizmom a dokola vyvyšuje ruských generálov a ponižuje Francúzov. Dokonca ruských vojakov označuje za gentlemenov, hoci sú najznámejší svojou brutálnosťou a hulváctvom. Prínos tu vidím len v popise rôznych ruských historických postáv, kedy sa dozvedáme nové informácie o ľuďoch, o ktorých sa v učebniciach u nás nezmieňuje. Ale z pohľadu hodnotenia konca napoleonských vojen tu chýba objektívnosť. ()

kagemush 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem si zopákl nějaká ta data z dějepisu plus ta skoro filmová omáčka okolo. No a pak ta pachuť nádechu ruského nacionalizmu mi nakonec přebila potěšení z celkem přesného a opulentního dokumentu. ()

bohemia_regent 

všetky recenzie používateľa

Cenné je detailní zpracování průběhu historické události (včetně minimedailonů hlavních aktérů), což je důležitější než naivní počítačové triky a často toporné herecké výkony. -------- Díly: 1) Vpád, 2) Konfrontace, 3) Borodino, 4) Vyhnání. -------- V titulcích (všech čtyř dílů) seriálu uvedeno: český název Napoleonovo tažení do Ruska 1812. ()

jungewolf 

všetky recenzie používateľa

1. - 3.díl byly vcelku slušné : 4 * a 69 % . Dost vadil ruský nacionalistický podtext + zamlčení neruského (!!!) původu mnoha ruských generálů, diplomatů a politiků. Ale jako Putinova propaganda je to velmi profesionálně natočeno, to zas jóó .... :-) . *** 4.díl je o chlup lepší : 4 - 4,5 * a 73 % . ()

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa

Za mě 5 hvězd... Ano velice kvalitní 4.dílný dokument o velké válce v Carském Rusku... Je super, že krásně ukazuje, vysvětluje a objasňuje jednotky, opevnění i taktiku této války .. Dále je super popis jednotlivých osob vč. jejich osudů... ()

Reklama

Reklama