Reklama

Reklama

Napoleonské vojny

(seriál)
  • Česko Napoleonovo tažení do Ruska (viac)

Obsahy(1)

Séria dokumentov o napoleónskych vojnách v Európe. Tvorcovia tejto dokumentárnej série sa zaoberajú postupom ruskej armády proti Napoleonovi od jeho neúspešného pokusu dobyť Moskvu až po víťazstvo v Paríži - vrátane Bitky pri Drážďanoch a pri Kulme, francúzskej porážky pri Lipsku, ruských vojenských operácií vo Francúzsku a finálneho útoku na hlavné mesto Francúzska. S použitím hraných scén, nakrútených podľa historických záznamov, ako aj počítačovej animácie vám priblížime jedno z najkľúčovejších období histórie Európy v 19.storočí. (STV)

(viac)

Recenzie (7)

vox_populi 

všetky recenzie používateľa

vydarený dokumentárny seriál, ktorý je objektívnym pohľadom na osud uchvatiteľa Európy Napoleona, od konca jeho agresie v Rusku až po dobytie Paríža, Napoleonovu abdikáciu a jeho nevydarený pokus dostať sa opäť k moci...vyzdvihuje výbornú stratégiu protinapoleónskeho ťaženia ruského cára a jeho generálov, ktorí i napriek neschopnému veliteľovi von Schwarzenbergovi uštedrili spolu s koaličnými vojskami tyranovi totálnu porážku...dokument prináša nové, historicky relevantné a najmodernejšou filmovou technikou stvárnené vojnové scény, je svieži a chvíľkami až vtipný...na rozdiel od podobného francúzskeho dokumentu nie je zďaleka tak tendenčný a je oveľa lepšie spracovaný - podobnosť hercov so stvárnenými historickými postavami je až zarážajúca. Pútavý dokument má vysokú výpovednú hodnotu, opisuje detaily bojov, preniká do hĺbky vojenských procesov a logistiky, historicky relevantne analyzuje a vyhodnocuje všetky kroky Francúzov i Rusov a ich spojencov a v konečnom dôsledku poukazuje na fakt, že sa z cárskeho Ruska následkom vojenskej porážky Napoleona stáva akceptovaná svetová veľmoc...výborný počin ruskej dokumentaristiky ()

bohemia_regent 

všetky recenzie používateľa

Cenné je detailní zpracování průběhu historické události (včetně minimedailonů hlavních aktérů), což je důležitější než naivní počítačové triky a často toporné herecké výkony. -------- Díly: 1) Vpád, 2) Konfrontace, 3) Borodino, 4) Vyhnání. -------- V titulcích (všech čtyř dílů) seriálu uvedeno: český název Napoleonovo tažení do Ruska 1812. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Veľmi premrštené hodnotenie. Dokument nie je nestranný, je typicky ruský. Necháva sa uniesť patriotizmom a dokola vyvyšuje ruských generálov a ponižuje Francúzov. Dokonca ruských vojakov označuje za gentlemenov, hoci sú najznámejší svojou brutálnosťou a hulváctvom. Prínos tu vidím len v popise rôznych ruských historických postáv, kedy sa dozvedáme nové informácie o ľuďoch, o ktorých sa v učebniciach u nás nezmieňuje. Ale z pohľadu hodnotenia konca napoleonských vojen tu chýba objektívnosť. ()

jungewolf 

všetky recenzie používateľa

1. - 3.díl byly vcelku slušné : 4 * a 69 % . Dost vadil ruský nacionalistický podtext + zamlčení neruského (!!!) původu mnoha ruských generálů, diplomatů a politiků. Ale jako Putinova propaganda je to velmi profesionálně natočeno, to zas jóó .... :-) . *** 4.díl je o chlup lepší : 4 - 4,5 * a 73 % . ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama