Reklama

Reklama

Valerian a mesto tisícich planét

  • Česko Valerian a město tisíce planet (viac)
Trailer 14

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) sú špeciálni vládni agenti v ľudských teritóriách, ktorí kontrolujú dodržiavanie poriadku naprieč svetom. Valerián sa však nechá uniesť viac než profesionálnym prístupom ku svojej kolegyni a to túžbou po romániku. Laureline poznajúc jeho „pestrú" minulosť a uznávajúc tradičné hodnoty ho odmieta. Na základe rozkazu veliteľa (Clive Owen) sú odvelení na misiu do dych berúceho medzi galaktického mesta Alfa. Alfa je rozpínajúca sa metropola, ovplyvnená tisíckami rôznych špecifík zo všetkých štyroch strán sveta. 17 miliónov obyvateľov Alfy prispieva svojim talentom, umom, technológiami k dobru pre všetkých. Nanešťastie, nie každý z Alfy uznáva tie isté hodnoty, v skutočnosti neviditeľné sily tvrdo pracujú na tom, aby dostali ľudstvo do veľkého nebezpečenstva. (Magic Box)

(viac)

Videá (23)

Trailer 14

Recenzie (862)

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Vizuální orgie, které natřou zadek všelijakým Star Warsům a podobným snímkům. Valerian nenabídne prakticky nic nového, ale dobře se sleduje. Rozhodně uvidíme pár zajímavých stvoření, akci a skvělý vizuál. Nebýt nesympatické kompletní herecké sestavy, šel bych do plného počtu. Duo neladí, záporák nesedí, tvůrci v tomhle případě šlápli hodně vedle.. 6/10 = 69% ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Uvod s navazovanim pratelstvi me docela navnadil a po pocatecnich pochybach jsem se zacal tesit, jenze bohuzel, pochyby byly opravneny, pak uz to slo do kopru. Hlavni problem je v ustredni dvojici, Delevingne sice ocekavane nic moc nehraje, ale aspon se na ni docela dobre kouka a je vcelku sympaticka, ale DeHaan je tak neskutecny, necharismaticky hovado, ktery snad hraje jeste mizernejc nez Cara, ze totalne pohrbiva celej film. Pritom casting vedlejsich postav se naopak poved perfektne, super Hawke, nemene fajn Owen a prekvapive hodne fajn Rihanna i Hauer. Jinak pribeh je na podobnou zalezitost vicemene typickej, vydalo by to na jeden dil Star Treku, Hvezdny brany a podobne, ale nic vylozene tragickyho. Horsi je, ze se dej docela tahne, akce je pomalu a ten zbytek proste ustredni duo neutahne. Aspon, ze se na to docela dobre kouka, triky sice obcas zahaprujou, ale vizualni stranka je hodne libiva. Doufal jsem, ze by treba Besson dal vzpomenout na Paty element a v par scenach se mu trosku priblizil, ale jinak to je veskrze prumerny scifi. ()

Reklama

Marius 

všetky recenzie používateľa

Keby to Luc natočil pred desiatimi rokmi tak tu strieka semeno elity po plafón. Bohužiaľ desať rokov mešká ale to fakt nemení nič na tom, že je to vizuálne päťkrát nápaditejšie a zábavnejšie než Star wars saga. Aj keď je to teda ich inšpirácia a príbeh je plochý. Šiesty element sa nekoná ale pozriem si to kedykoľvek a kdekoľvek veľmi rád. Thierry Arbogast FTW 9/10 ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Jako nadosmrti infantilní fanoušek ryzích blockbusterů plných třeskuté akce a oku lahodících digitálních efektů musím pochopitelně konstatovat, že je megadrahý Valerian šíleně super. Dvě a půl hodiny odtržení od šedivé reality po boku Bessona, tvořícího "nový 5 Element", mi prostě dokonale uhraly, škoda jen nevýrazného konce (to nejlepší se děje v prvních 90-ti minutách). S povděkem kvituji také vedlejší postavu velitele, jehož morální přesvědčení a smysl pro zdravý důvtip otřásly mou ztracenou vírou v duchaplné charaktery ve filmových sci-fi vesmírech. Bombastickej space opera trip, kterej nakonec byla velká chyba v tom kině vynechat! ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Celkom sa tešil, pretože všetci vieme akú sci-fi pecku Besson v 97 natočil. Valerian síce taká pecka bohužiaľ nie je, ale dokáže zabaviť a obzvlášť zaujať vizuálnou stránkou, ktorá je fakt dráha, premakaná, farebná a nádherná. Problém je len, že ten príbeh toľko nestrhne, nemá taký spád, ako v elemente a ani také super postavy, ale inak fajn sci-fičko. Dane DeHaan, a Cara Delevingne sú herci, ktorých zrovna nemusím, ale tu mi prekvapivo sadli. 70% - 3* ()

Galéria (210)

Zaujímavosti (23)

  • Při průchodem Rajské uličky (Paradise Alley) narazí Valerian (Dane DeHaan) na zrzavou ženu v rudých šatech, která mu nabídne své služby. Valerian odvětí, že není správného druhu. Jedná se o odkaz na postavu Jessicy Rabbit z filmu Falešná hra s králíkem Rogerem (1988), kde byla vdaná za králíka Rogera. (KillHurt)
  • Po příletu na Big Market Laureline (Cara Delevingne) pochválí Hawkerovi (Mathieu Kassovitz) čapku a dotyčný se na to netváří zrovna nadšeně. Jde o odkaz na film Pátý element (1997), kde stejný herec (Mathieu Kassovitz) hrál zloděje, který stál za dveřmi Korbena Dallase (Bruce Willis) a měl na hlavě čepici s fotkou a i zde slyšel pochvalu: „Nice hat.“ (HYX_)

Súvisiace novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (viac)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

Reklama

Reklama