Reklama

Reklama

Valerian a mesto tisícich planét

  • Česko Valerian a město tisíce planet (viac)
Trailer 12

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) sú špeciálni vládni agenti v ľudských teritóriách, ktorí kontrolujú dodržiavanie poriadku naprieč svetom. Valerián sa však nechá uniesť viac než profesionálnym prístupom ku svojej kolegyni a to túžbou po romániku. Laureline poznajúc jeho „pestrú" minulosť a uznávajúc tradičné hodnoty ho odmieta. Na základe rozkazu veliteľa (Clive Owen) sú odvelení na misiu do dych berúceho medzi galaktického mesta Alfa. Alfa je rozpínajúca sa metropola, ovplyvnená tisíckami rôznych špecifík zo všetkých štyroch strán sveta. 17 miliónov obyvateľov Alfy prispieva svojim talentom, umom, technológiami k dobru pre všetkých. Nanešťastie, nie každý z Alfy uznáva tie isté hodnoty, v skutočnosti neviditeľné sily tvrdo pracujú na tom, aby dostali ľudstvo do veľkého nebezpečenstva. (Magic Box)

(viac)

Videá (23)

Trailer 12

Recenzie (860)

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Jako nadosmrti infantilní fanoušek ryzích blockbusterů plných třeskuté akce a oku lahodících digitálních efektů musím pochopitelně konstatovat, že je megadrahý Valerian šíleně super. Dvě a půl hodiny odtržení od šedivé reality po boku Bessona, tvořícího "nový 5 Element", mi prostě dokonale uhraly, škoda jen nevýrazného konce (to nejlepší se děje v prvních 90-ti minutách). S povděkem kvituji také vedlejší postavu velitele, jehož morální přesvědčení a smysl pro zdravý důvtip otřásly mou ztracenou vírou v duchaplné charaktery ve filmových sci-fi vesmírech. Bombastickej space opera trip, kterej nakonec byla velká chyba v tom kině vynechat! ()

KarelR 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem velkou comicsovou blbinu, dostal jsem velkou comicsovou blbinu. Hned zkraje bych upozornil na to, že je Pátý element zhruba o dva levely jinde, Valerian ale do smetí rozhodně nepatří. Už kvůli rozmáchlé stylizaci, nečekaně sexy Caře a volnějšímu tempu, v němž si Besson dovoluje zábavné odbočky. Vlastně mě zase tolik netrápilo, že je hlavní zápletka tak obyčejná a ve finále se moc nevyhrotí. Kouzlo Valeriana totiž spočívá v pasážích, kdy jeden hlavní hrdina zachraňuje druhého a je u toho kupa roztodivných mimozemšťanů. Besson prostě neutáhnul šrouby a nehraje na těžkotonážní první signální. Kdekdo tak asi bude zklamaný, mě ale tohle dětinské retro bavilo a unesl jsem i trochu podtaktovaného DeHaana. (7/10) ()

Reklama

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Technicky úchvatné, ale tím to bohužel hasne. Bessonovi se nedaří najít jednotný styl a udržet fikční vesmír pohromadě, Ústřední duo hrdinů postrádá chemii, zápletka je sice košatá na odbočky, ale plytká na nosný rámec a tempo povážlivě kolísá. Kromě úchvatných triků stojí za zmínku jen skvostná Cara Delevigne. Spíš, než k Pátému elementu má bohužel Valerian mnohem blíž k Arthurovi a Minimojům... Což není pochvala.. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Nudil som sa prakticky od začiatku, od polovice to už bolo len utrpenie a pri neznesiteľne naťahovanom závere som sa chcel zabiť. Ale vydržal som, nikdy v živote som z kina neodišiel pred koncom filmu. Škoda, lebo Bessona som kedysi ohromne žral a dúfal som, že tento film bude jeho triumfálny comeback. Kdeže. Scenár je zlátanina, ktorá nedáva príliš zmysel a absolútne v ňom nefunguje snaha o nadhľad či humor, nedajbože o nejakú myšlienku s odkazmi na súčasnú geopolitiku. Réžia? Meh. Bessonove ťahy sú tam viditeľné, ale celé to nemá tempo, šmrnc, drive, ani akcia nestrhne, je to celkom bez iskry. Čo zostáva? Dokonalé triky, bez preháňania na úrovni Avatara, ale čo z toho, keď ten film nemá nejaký zaujímavý vizuálny štýl, svoju tvár, všetko sme už videli v iných filmoch (vrátane Piateho elementu, ktorý je vedľa tohto nepodarku stále geniálne zábavný úlet). No a Desplatova hudba, tá je super ako vždy, ale tú si viac vychutnám pri samostatnom počúvaní. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Keby to Luc natočil pred desiatimi rokmi tak tu strieka semeno elity po plafón. Bohužiaľ desať rokov mešká ale to fakt nemení nič na tom, že je to vizuálne päťkrát nápaditejšie a zábavnejšie než Star wars saga. Aj keď je to teda ich inšpirácia a príbeh je plochý. Šiesty element sa nekoná ale pozriem si to kedykoľvek a kdekoľvek veľmi rád. Thierry Arbogast FTW 9/10 ()

Galéria (210)

Zaujímavosti (23)

  • Prvé dve upútavky na film obsahovali pieseň "Because" od legendárnej anglickej rokenrolovej skupiny The Beatles. Je to zároveň prvýkrát, čo filmový režisér získal práva na používanie ich skladby pri propagácii filmu. Povolenie im udelil Paul McCartney. (Steny94)
  • Cara Delevingne nazpívala k filmu píseň „I Feel Everything“, která zazní během závěrečných titulků. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 3. června 2016. (Varan)

Súvisiace novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (viac)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

Reklama

Reklama