Reklama

Reklama

Zlé časy v El Royale

  • Česko Zlý časy v El Royale (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hotel El Royale leží neďaleko jazera Tahoe a prechádza priamo cez neho hranica dvoch amerických štátov, Nevady a Kalifornie. Hostia si tak môžu vybrať izbu buď v Nevade alebo v Kalifornii a porušovať či dodržiavať zákony jedného alebo druhého. Tento hollywoodskými celebritami kedysi obľúbený hotel má svoje slávne časy dávno za sebou. Jeho slávu pripomínajú len čiernobiele fotografie slávnych hostí na stenách, chátrajúci luxusný interiér, veľký jukebox so starými šlágrami a neurotický zamestnanec, ktorý sám všetko udržuje v chode. Keď sa v jednom dni v hoteli zíde päť hostí, je to podozrivé. Kňaz, soulová speváčka, dve mladé dievčatá a niekto, kto na prvý pohľad vyzerá ako obchodný cestujúci. Podozrivým je aj hotel El Royale, ktorý nielen vo svojich stenách ale aj pod podlahou ukrýva mnohé tajomstvá. S príchodom noci a ďalších nepozvaných hostí bude mať každý z prítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastné vykúpenie, predtým než sa všetko odoberie do horúcich pekiel. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (525)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Tarantinovka bez Tarantina. V předešlé The Cabin in the Woods si Drew Goddard unikátně zažongloval s žánrovými klišé hororu, zde se pouze neobratně snaží vařit z ingrediencí gangsterek a různorodosti figurek, zasazených do prekérní situace. Problém je ovšem už v nich. Definice obou záporných postav (holky) je chabá a jejich náhodná kolize s hlavní dějovou linkou (Jeff Bridges hledající něco) vyznívá prvoplánově. A nejméně funkční i nejhůře obsazenou postavou filmu je s nimi související Chris Hemsworth, který měl naopak finále filmu vykopnout do výšin. Film taky pořádně nevyužívá potenciál námětu “ve špatnou chvíli na špatném místě”. Časové prolínání není chytře vypointované a tempo je místy zbytečně pomalé, spoléhajíc na dialogy, kterým chybí vytříbenost. Jeff Bridges to ale táhne chlapácky, Dakotě sedí mrcha více než slečinka z odstínů šedi a největší smysl z nich nakonec dává mladý vedlejšák Lewis Pullman. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Osobně si myslím že (nej)blíže má film spíš k Mangoldově Identitě (ta se mi však kvůli některým logickým přešlapům líbila o něco méně). Nejde sice o thriller s prvky hororu, ale i tak se jedná hodně atmosférickou záležitost (a velmi jistě režijně vedenou). Napínavou, zvratovou, poutavou, mysteriózní, s dobře napsanými postavami a solidními dialogy. Všichni mají nějaká svá tajemství a popudy, které se divákovi postupně odkrývají (částečně i formou nijak nerušících flashbacků). Dostala mě hlavně Rose, už dlouho se mi nestalo, že by mě nějaká postava tak strašně moc pila krev hned od prvního záběru (naštěstí jsou tu i snesitelnější jedinci). Každopádně, děj je kupodivu vcelku nepředvídatelný (jak jde krásně vidět třeba i u rulety), nemůžete si být vůbec jisti, že v dalším záběru zrovna ten či onen „nezařve“. Pak je tu řada nápaditých scén (namátkou třeba takový „krycí zpěv“) a dokonce i závěr jako zázrakem nebyl úplně debilní (jak tomu tak nezřídka u žánrových záležitostí bývá), čehož jsem se dost obával. Vidím to na silné 4*. ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Hateful eight v podání někoho méně zdatného, než-li Tarantina. Chybí pořádné splaterrovské finále, do absurdity dotažené dialogy a celé pasáže, i ten specifický černohumorný feeling. Snaha kopírovat, či spíše duplikovat je markantní, ale kýžený výsledek se nedostavil. Několik překvapivých mordů a nepředvídatelnost celého filmu je OK, lokace rovněž působivá, 142 minut ale zatraceně dlouhých ve společnosti takto nevyrovnaného bijáku. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Čím to je, že na veľmi dobrý film príde do kina tak málo divákov, že si to v skutočnosti táto novinka Drewa Goddarda, ktorý nemá nič spoločné so Jeanom-Lucom Godardom, vôbec nezaslúži ? Na jednej strane mi to vyhovuje, lebo aspoň nezaznamenávam hocaké rušivé elementy, ktoré s väčším počtom divákov pridávajú na vyššej pravdepodobnosti, že sa tak aj udeje_ Režiséra a scenáristu v jednej osobe mám už dávno zafixovaného z čias legendárneho seriálu- Nezvestní, ktorým som venoval strašne veľa času, keď na nich spolupracoval, a odniesol si z neho veľký dôraz a cit pre vizuálnu stránku a retrospektívu-flashbacky. A to je pre Zlé časy v El Royale skrátka zásadné ! Niekoľko postáv príde do jedného HOTELA, ktorý ukrýva viacero hádaniek, a s príchodom týchto charakterov sa situácia začína čoraz viac vyhrocovať, stupňovať, znepríjemňovať, keď NAJLEPŠIE na všetkom je to, že nikdy nedokážete poriadne odhadnúť, čo sa ďalej stane, je to nepredvídateľné ! Títo ľudia, ktorí tu strávia jednu noc, sú samy o sebe obalení rúškom tajomstva. A klasický, nočný spánok nepripadá v úvahu. Film perfektne funguje v prítomnosti, ale i v spomienkach_ Herci. Sú viac, než dobrí, najmä Jeff Bridges a Cynthia Erivo. „Príde i THOR, ktorý bude za takéto tchora” . Prekvapila Dakota i jej filmová sestra Cailee Spaeny. Celé to ma taký retro nádych, a la 60. roky, čiže kostýmy a výprava sú tomu aj patrične upravené a prispôsobené. Kameraman Seamus McGarvey vytvoril parádne zábery_ Spočiatku som ani netušil, že zhliadnem v kine konečne obstojný film, pretože riadiť sa podľa iných recenzií, komentárov, názorov, nie je občas najlepší nápad, lebo aj tak si to musím nakoniec pozrieť sám, a podľa toho si vytvorím svoj ucelený obraz o tom, čo som videl. Nenechávam sa ovplyvňovať úvahami druhých, vtedy by som ani nevedel rozlíšiť, čo je dobré, a čo je naopak veľmi zlé !!! ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Drew Goddard to zrežíroval na spôsob Tarantina a nieje to vôbec zlé. Bavila ma hlavne prvá polovica, kde sa všetko postupne tajomne odhaľovalo a prelínalo, potom to už trochu začalo drhnúť s príchodom Hemswortha, ktorý mi tu príde dosť mimo, jeho postava ani neviem na čo tu bola. Ako celok je to fajn film, ma zaujímavú atmosféru, drsné scény, známych hercov, ale ako skladačka, to moc nefunguje. Par detailov a nezrovnalosti by chcelo ešte doladiť. 80% - 4* ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. září 2018 v Austinu na Fantastic Festu. (Varan)
  • Hotel El Royale je inspirovaný slavným resortem a kasínem Cal Neva, který vlastnil Frank Sinatra. (NiWi)
  • Tento film môže byť tiež alegóriou na limbo, t.j. miesto medzi nebom a peklom, kam stratené duše prichádzajú očakávať konečný súd. Kalifornia a Nevada tak môžu predstavovať nebo a peklo (nie nutne v tomto poradí). (Astonko)

Súvisiace novinky

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (viac)

Týmovka X-Force nikam nespěchá

Týmovka X-Force nikam nespěchá

30.06.2018

Deadpool 2 už si v kinech řekl své, nyní se tak oči upírají k chystané týmovce X-Force od režiséra Drew Goddarda (Chata v horách). Ten momentálně dokončuje svůj teprve druhý režijní pokus Zlý časy v… (viac)

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (viac)

Reklama

Reklama