Reklama

Reklama

Veronika

(festivalový názov)
  • Španielsko Verónica (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skutočný príbeh o študentke cirkevnej školy v Madride, ktorá sa kvôli pracovnej vyťaženosti matky neustále musí starať o trojicu mladších súrodencov. Keď počas dňa zatmenia slnka, v roku 1991, spolu s dvomi spolužiačkami, podnikne nevinnú zábavku so špiritistickou tabuľkou "Ouija", ani v najhoršom sne by dievča nenapadlo, aký to bude mať dopad. V ohrození života temnými silami sa ocitá nie len ona samotná, ale i jej mladší súrodenci .. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (121)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

V roku 1991 dostala madridská polícia telefonát, v ktorom mladé dievča žiada o pomoc. Pri prešetrení prípadu sa zistilo, že dievča sa spolu s kamarátkami hralo s doskou Ouija, pomocou ktorej na seba privolalo desivú entitu, ktorá sprevádza každý jej krok. Jej rodina sa preto ocitla v obrovskom nebezpečenstve. - Pre mňa obrovské prekvapenie, ktoré hravo strčí do kapsy americké horory s miliónovými rozpočtami a slávnymi hereckými menami. Deti to odohrali na výbornú a skutočne mi na nich záležalo. Sandra Escacena, pre ktorú je to herecký debut, podala špičkový výkon a jej ďalšie kroky budem pozorne sledovať. Verím, že zostane u hororu, a neobávam sa, že by tomu bolo inak, pretože hororoví tvorcovia zo Španielska sú v tejto oblasti velmi pokročilí a v poslednom desaťročí vyprodukovali viacero výrazných mien. Strašidelných sekvencií je dosť a fungujú správne, takže jediné, čo v tomto prípade bolo pre mňa problémom, je trochu pomalší spád. Nevylučujem, že sa k tomu v blízkej budúcnosti vrátim a hodnotenie pôjde ešte vyššie, pretože okrem špičkového The Crucifixion od Xaviera Gensa som v tomto subžánri v poslednej dobe nezaznamenal nič lepšie. + herečka z REC 3: Genesis ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Ja som hrozne sklamaný.Myslel som si Že to bude poriadna ducharina no a dostal som slabší priemer.Duch alebo čo to bolo nie je vôbec strašidelný a vlastne sa ani nevyskytuje.Ľakačky tak isto nulové.No a koniec bol úplne nudný.Pre mňa 2* a veľké sklamanie.Aspoň herci sympatický aj keď boli strašne uvrieskaní. ()

Reklama

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem chtěl tuhle Veroniku, rovněž z roku 2017, ale ta   asi nemá ani titulky a tak jsem nakonec sáhl po této obyčejné duchařině.  Úvod pak sliboval alespoň standardní návštěvu zaručeně reálného světa tajemných sil Jamese Wana a ani následující události nenasvědčovaly, že bychom se vydali výrazně odlišnějšími cestami, ať už horšími či lepšími a jedna scéna byla dokonce i hororová! Zhruba po třičtvrtě hodiny sledování mi ale došlo, že po všech těch plesnivějících flecích po nočním pomočování na matracích a schizoidních epizodách hlavní hrdinky se události vlastně nikam neposunují a nikdo ani neumřel a pravděpodobně ani neumře a o slovo se přihlásila paní nuda a nezbylo než ji dát prostor. Dokoukáno tedy spíš z povinnosti než zájmu. Závěrečná scéna pak  měla být zřejmě děsivá, ale mě přišla jen děsná.  Hodně odřené dvě hvězdy a spíš za byt v celém patře, kdy mi to koukání do oken vlastního bytu došlo až někde v polovině filmu. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

nedělal sem si iluze,ale když už nic jiného,čekal sem od Paca alespoň standardně zábavnou duchařinu...bohužel Veronica je prefabrikát nejtěžšího kalibru,který recykluje už 1000x viděné a z toho minimálně 256x viděné lépe.Občas se tu sice zvesela bubá,ale není to nic co by někoho mohlo překvapit,nebo snad dokonce bavit...40% ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Režisér Paco Plaza( Rec 1,2,3) si dal od Zombie pauzu a vrhl se na Exorcismus,což je snad ještě otřepanější téma než Zombie a nepřišel absolutně s ničím novým. Technicky je film na slušné úrovni, ale to se jako plus příliš brát nedá vzhledem k režisérovi to byla automatická věc, jinak se jede dle klasické šablony. Pro mě je tenhle druh hororu velmi nezáživný, jelikož divák viděl jeden, viděl všechny a jelikož zde chybí lekačky i gore, tak jsem si zde nenašel nic, co bych si mohl z filmu odnést. Vzhled démona ujde a závěr je docela akční, takže vyloženě utrpení to není. Pro fanoušky žánru snesitelná a koukatelná záležitost, pro mě spíš ztráta času. 55% ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (8)

  • Záver filmu zobrazuje autentické fotografie, ktoré policajti urobili z miesta incidentu, ku ktorému boli 15. júna 1991 privolaní. (Arsenal83)
  • Film je založen na skutečných událostech Estefania Gutierrez Lazaro. (ARI50)

Reklama

Reklama