Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka ozbrojených zabijakov vtrhne do podzemnej garáže a v priebehu niekoľkých sekúnd povraždí všetkých prítomných. Medzi obeťami je i sudkyňa Veronique Pirotteová, ktorá sa na mieste mala stretnúť s informátorom v nádeji, že jej pomôže objasniť záhadnú sériu doposiaľ nevyriešených prípadov vraždiaceho gangu, ktorý terorizoval krajinu.  Je možné, že sa zabjaci po tridsiatich rokoch vrátili? Belgicko-francúzksy thriller je inšpirovaný skutočnými udalosťami z osemdesiatych rokov, kedy v Belgicku vyčíňala ozbrojená skupina prezývana Brabantskí zabijaci. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (33)

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Belgičania tvrdo búchajú do stola a sem-tam ti aj dajú facku. Lebo snažia sa povedať to, že keď policajti a zlodeji si takmer snažia prehodiť role a všetko oprostia od pátosu, nezmyslov, kecov a amerických devastácii, môže vzniknúť síce krátke ale o to intenzívnejšie prežitie. Myslím si presný opak, že krátka stopáž filmu vadí, lebo všetko si divák musí pospájať na základe miestami nie šťastne a obšírne odprezentovaných viet. Všetko je rýchle a film aj by mal emócie, ale najviac ostáva len pri úvode. Každopádne to, že môžeme opätovne sledovať nejaký Xtý variant Heat v rukách Európanov je dobre a pre filmové srdce dôležité. Pretože všetci konajú ľudsky. Ani dobre ani zle. Podľa situácie. Bez hrdinstva. Alebo inak... Stotožníš sa s dvoma strelami do chrbta ženy ? (videné 13.10.2020, AMC archív) ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Slusny krimi-thriller. Urcite nadpriemer, ktory sa i herecky trafil do cierneho. Ziadna z postav to nema "v suchu", ako sa vravi a kedykolvek sa vo filme eliminuje. V suvislosti s tym mi, neviem preco, prisiel na rozum G.R.R. Martin. ;) Skoda, ze som niektore dejove zvraty predvidal. Kazdopadne odporucam a suhlasim, podobnost s uspesnejsimi zanrovymi kuskami sa neda nevidiet. Ale ziadne drze copy-paste. Spokojnost. 65% ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

„Heat“-inspired európsky akčňák, kde karty sú pomerne rýchlo rozdané: príbeh bez väčších prekvapení a bez zbytočných vedľajších línií. Film je priamočiary a zbytočne nepredlžený. Podobne ako záver, ale čakal som mierne premyslenejší spôsob „pomsty“. Zopár postáv skrýva v sebe potenciál, ktoré však nie sú dostatočne využité. Každopádne tento FR akčňák je jeden z tých pozoruhodnejších, ktoré sa natočili v roku 2017. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Oldschoolová kriminálka o bande drsných lupičov. Ale ja som sa nejak nevedel stotožniť s postavami. Nielen že mi bolo jedno jak dopadnú, ale ani ma proste ich príbeh vôbec nezaujal. A aj keď konajú kruté veci, tak je to podané tak odťažito, že to so mnou vôbec nepohlo. Napojenie na udalosti z minulosti ma doslova otravovali. Akčných scén tu tiež veľa nie je a aj keď sú poctivo prevedené, tak ma nenadchli. Asi som čakal od toho niečo úplne iné. Prirovnanie k Heat je mimo. 4/10. ()

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle hodně potěšilo ! Dost neznámý snímek z belgického prostředí, který mě překvapil svou chladností a celkově pesimistickým pojetím. Hlavní banda lupičů a celkově nádech filmu by se dal něčím přirovnat k Heatu od Manna, zejména ty realistické přestřelky s výborným, přímo až lahodným ozvučením si divák prostě musí zamilovat, v tom nikdy Francouzi (a teď již i Belgičani) nezklamou (úvodní sekvence na parkovišti tak moc naturalisticky podaná, že jsem jen čuměl jako puk). Po stránce herecké mě asi nejvíce bavil hlavní protagonista Olivier Gourmet, z vedlejších postav jsem si významně nezapamatoval asi nikoho. Hlavní zápletka nejdříve přijde s hojnou dávkou myšlenkových pochodů různých postav a trochu jsem se v tom ztrácel, ale jak čas plynul, tak vše začalo dávat větší a větší smysl. Závěrečné rozuzlení fajn, ale asi jsem čekal něco, co ve mě vzbudí emocionální odezvu na vyšší úrovni. I tak ale slušná krimi, kde nemáte ponětí, co se stane s jakoukoli postavou na filmovém plátně. Fajn záležitost. Za mě dávám 76 % ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama