Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (viac)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvorcovia:

Seth MacFarlane

Hrajú:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(36)

Dej seriálu odohrávajúci sa 400 rokov v budúcnosti prináša dobrodružstvá prieskumnej vesmírnej lode Orville. Členovia posádky, ľudia a mimozemšťania, sa stretávajú so zázrakmi aj nástrahami vesmíru. (Disney+)

Recenzie používateľa ELDoctorow k tomuto seriálu (5)

Staré rany (2017) (S01E01) 

Prvá časť je slušným sklamaním. Humor aby človek trikodérom hľadal, a aj tá trocha, čo sa tu nájde má nejaký podivný timing. Nepomáha ani, že všetky do jedného boli už v trailery. Postavy zatiaľ v tom lepšom prípade nevýrazné a poväčšinou toporné, v tom horšom nezaujímavé až otravné. Dráma nefunguje o nič lepšie než humor a celkovo sa to vlieklo ako Enterprise so zaradenou ručnou brzdou. Dám šancu ešte pár častiam, no ak nepríde rýchlo k výraznému zlepšeniu nedostanem sa ani k záveru prvej série. Veľmi slabé 3*, len o Picardov chlp tesne štrajchnúce 2*. ()

Výkon veliacej funkcie (2017) (S01E02) 

Mizéria pokračuje. Humoru stále poskromne a čo je horšie nefunguje tu ani dráma. Herecké výkony sú v pár prípadoch (doslovne - MacFarlane a Palicki) ok, vo zvyšných je na ne až bolestivé pozerať. Pri "they can bite me, we´re going anyway" som sa cítil trápne za všetkých zúčastnených. MacFarlane si bude môcť gratulovať ak mu seriál nestiahnu z vysielania ešte pred dokončením prvej série. A ak sa tak stane žiadna škoda to nebude. ()

Pria (2017) (S01E05) 

Seth MacFarlane si do Orvilleu môže dovliecť koľko Hollywoodskych kamošov a známych len chce a dokáže, z priemeru to však jeho nudný a nezaujímavý seriál aj tak nevytiahne. Táto posádka si svoje vymazanie z našej časovej línie rozhodne zaslúži. ()

Vláda väčšiny (2017) (S01E07) 

Scenár sťa vypadnutý zo série Black Mirror, ibaže poameričtený (rozumej zjednodušený), čo by zas až tak nevadilo, keby sa to podarilo správne podať. Lenže ono nie. Najväčšou slabinou (ak neberiem v úvahu nejaké tie logické lapsy, s tým si však pri tomto seriály nelámem hlavu už asi od druhej časti) tejto epizódy je, že sa točí okolo postavy Johna LaMarra, čo je najnezaujímavejšia postava z už tak nezaujímavej posádky, a ešte k tomu hraná najhorším hercom v ansámbli lode. V rámci pokračujúcej mizérie Orvilleu sa jedná síce o jednu z tých lepších častí, no nenechajte sa pomýliť, ide len o veľmi mierne vystrčenie hlavy z bahna pretrvávajúcej priemernosti. ()

Amorova dýka (2017) (S01E09) 

Star Trekovský scenár, ktorý bol však producentmi zamietnutý, pretože by podliezol nimi požadovanú latku kvality. Našťastie v Orville je otázka kvality od začiatku bezpredmetná a tak táto časť v svojej lacnej priemernosti zo seriálu nijak nevyčnieva - nerobí mu hanbu, avšak ani nedáva kritikom dôvod prestať sa do tohto zrušeniahodného seriálu navážať. ()

Reklama

Reklama