Reklama

Reklama

Piadinôžka

  • Česko Yeti: Ledové dobrodružství (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Animované dobrodružstvo pre všetky vekové kategórie obráti mýtus hore nohami, keď mladý šikovný Yeti nájde niečo o čom si myslel, že neexistuje, človeka – piadinôžku. Chýr o piadinôžke sa veľmi rýchlo rozšíri do kmeňa Yeti – ov. Vyvolá senzáciu nad tým, čo ešte môže byť tam vonku vo veľkom svete za ich zasneženou dedinkou. Všetko sa dozvieme v novom príbehu o priateľstve, odvahe a radosti z objavovania. (Continental film)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (125)

Olík 

všetky recenzie používateľa

Třikrát hurá pro každý animák, kde hlavními hrdiny nejsou zvířátka, která zatěžkána tvrdou ranou osudu svého štěstí dojdou…..i když tihle dvounozí hominidé jsou tak taky tak trochu zvířátka, takže…. Po všech směrech tuctový počin, který má k efektu střetnutí s Yettim daleko, asi jako má současná poloha k Himalájím. Určitě nezatracuji, ale punk je jinde. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Po pravde, ani me moc nenapada, co k tomu napsat, proste ve vsech smerech prumernej animak. Trailery slibovaly zabavnou jizdu a ta se nakonec ve vysledku nekona, vetsina foru totiz uz byla provarena prave v traileru. Prislo mi, ze tvurci taky kolikrat nevedeli, jak dej dal posunout, tak sem nacpali nekolik veskrze mimo hudebnich cisel. Ale jinak to zas takova tragedie neni, po lehce nudnym uvodu se to precejen krapet rozjede, postavy jsou sympataci, hudba v pohode, animace taky zadnej prusvih a skounkout se to v pohode da, jen je to proste i na animak az prilis infantilni a daleko min zabavny, nez to mohlo bejt. ()

Reklama

Sala1 

všetky recenzie používateľa

Koncept filmu funguje v prvom rade na zmene vnímania a vzťahov ľudského správania prenesených na rasu yeti. Téma tolerancie, pochopenia a obáv, či už oprávnených alebo bezdôvodných, je srdcom tohto filmu, ktorý si za hlavných protagonistov vybral, samozrejme jedného z každého druhu. Svet yeti, ich malá dedina na vrchole hory, je dostatočne hravý a vymyslený a je zaujímavé sledovať Piadinôžku ako ho objavuje, pretože nám je osada predstavená hneď v úvode. Prvá polovica filmu je z väčšej časti detský film plný humorných eskapád, kamerových akcií a zbytočných odbočiek od hlavného príbehu. Druhá polovica je zrazu oveľa dospelejšia a nebráni sa ani niekoľkým zaujímavým (možno nie celkom neočakávaným) zvratom. Tu ale prichádza u mňa menší problém a to je zvolená forma muzikálu. Zatiaľ čo v iných animovaných filmoch tento žáner dokáže bez problémov fungovať, tu bránil atmosfére a s tým súvisí aj nevhodne zvolená, zostrihaná a koncipovaná hudba, ktorá ide do veľkej miery mimo poetiku filmu. Film si v prvej tretine mohol dať viac času na dôkladnejšie predstavenie jednotlivých vzťahov, zvlášť kľúčový je Migov a Meecheen, o ktorý sa máme starať, ale vzhľadom k slabšiemu úvodu to celkom nefunguje. Animácia nenadchne, ani neurazí. V každom prípade sa jedná o animák pre celú rodinu a scenár zaujímavej druhej polovice ho berie z priemeru. Viac tu: https://www.youtube.com/watch?v=UrIutqzNlGE ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Prvý animovaný film v roku 2019 prekvapil. Yeti a snezne prostredie bolo rozmanité a pôsobivé aj keď mám už svoje detské roky za sebou, tak ma film bavil a musím povedať že na niektoré animáky by sa aj možno oplatilo vidieť na velkom plátne. Určite by to malo svoj efekt. Piadinožka zabodovala už len za svoj netypický názov. 4* ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Spousta nápadů a hlášek má velký potenciál prvoligového rodinného animáku a nevadily mi překvapivě ani písničky, které se povedly. Bohužel mi hodně vadilo to, jak se postavy opakovaně sebepoškozují, a asi už jsem prostě vyrostl, ale moc mě nebere humor tolik založený na tom, že řada hrdinů je za blbečky. Příběhově však sympaticky zmáknutý projekt v zajímavém prostředí, který nenudí a v závěru přináší hezké poselství.. ()

Galéria (94)

Zaujímavosti (5)

  • Jedná se o první muzikál studia Warner Animation Group. (SONY_)
  • Jména dvou hlavních yettiů ve filmu, Migo a Meechee, jsou ve skutečnosti dvě různá tibetská slova pro „yeti“. (KGBelik)
  • Křičící koza je založena na několika populárních videích na YouTube s kozami, které vydávaly netypické zvuky podobné křičení. (KGBelik)

Reklama

Reklama