Reklama

Reklama

V šestnástich rokoch nie je vôbec ľahké uvedomiť si a priznať, že ste gay a o nejakom priznaniu sa svojmu okoliu ani nehovoriac. Simon Spier (Nick Robinson) začne cez e-mail flirtovať s neznámym spolužiakom, ktorý vystupuje pod nickom Blue. Keď sa nešťastnou náhodou ich korešpondencia dostane do neželaných rúk, hrozí im odhalenie. Simona totiž začne vydierať jeho trochu čudný, ale inak neuveriteľne sebaistý spolužiak Martin (Logan Miller). Ten po ňom chce, aby mu Simon zariadil rande s jeho krásnou kamarátkou Abby (Alexandra Shipp). A pokiaľ mu to nevybaví tak sa jeho sexuálna orientácia stane verejnou záležitosťou. A čo je najhoršie, zverejní aj to, kto sa ukrýva pod nickom Blue. Simona tak zatlačí do kúta a ten musí nájsť spôsob ako sa z toho dostať von. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (307)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Najskôr si treba ujasniť, či budete akceptovať fakt, že idete sledovať čistú utópiu s niekoľkými skutočnými životnými pravdami, alebo sa nedokážete preniesť nad tento fakt a budete si hovoriť, že tí skutoční americkí režiséri- rýpali by to postavám dali poriadne zožrať a sledujete tak iba štylizovaný klam. Asi bolo zámerom tvorcov trochu priučiť dnešnú mládež a upresniť im smer, akým sa majú vydať, ak v tom majú ešte trochu bordel. Osobne som túto hru prijal, skôr mi ale vadilo, že podľa mňa skvelo zmotivovaný zvrat, kedy sa hrdina ocitá fakt na dne je kauzálne potom riešený z hľadiska toho, ako musí takýto typ filmu skončiť a aj vopred stanovené pravidlá hry sa musia podriadiť cieľu scenára. Inak veľmi milá, zábavná záležitosť a dilema v hodnotení, 70%. Ale skôr komercia než indie záležitosť, toto vážne nie je Elephant... ()

suicide 

všetky recenzie používateľa

Je to hrozně pozitivní film, cynik v nitru úplně křičí - a samozřejmě, má pravdu. Jednomu by se snad i zastesklo po střední škole, nebo alespoň po americké střední, kterou nezažil. Ale kouká se na to moc hezky. Vyumělkované pro mladé, ale na druhou stranu, ten film má nadhled, je plný vtipu a paradoxně, místy je i uvěřitelný, ()

Reklama

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Skvelý soundtrack a výborné herecké výkony. Dva veľmi dôležité faktory, bez ktorých by film vôbec nefungoval a pôsobil by strašne pateticky. Našťastie to však natočili schopní filmári a zahrali si v tom dobrí herci, takže aj keď som postrádal akési silnejšie emócie, silnejšie vibrácie a jednoducho silnejšiu výpoveď, nejakého veľkého emocionálneho diela som sa síce nedočkal, ale zato som sa pre zmenu príjemne bavil. Pekný feel good príbeh, ktorý nikoho nepohorší. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Love, Simon" je v mojich očiach dobre spracovanou teen romance drámou. Myslím si, že všetky postavy sú zachytené veľmi ľudsky, nič nie je zbytočne nafúknuté a dáva to aj do života niekoľko dobrých lekcií. Osobne najlepšie asi vnímam to, že keď Martin urobí veľkú chybu, tak vnútri pochopí, že urobil obrovskú chybu. Občas sme všetci naštvaní, zatrpknutí a v dôsledku toho sa rozhodneme urobiť niečo, čo by sme možno inokedy nespravili. No ak si dokážeme priznať, že nás to mrzí a pochopíme dôsledky našich činov, tak to z nás robí dobré ľudské bytosti. Ktoré vedia urobiť chyby. Ale chceme veci napraviť. Vo filme je podľa mňa veľmi dobrý výber hercov, film má skvelú atmosféru a vie byť aj vtipný, aj dramatický aj príjemne romantický. Máme tu síce aj nejaké tie klišé a vieme kam sa to po jednotlivých scénkach nakoniec dostane, no minimálne sú to momentky, ktoré sú pochopiteľné a nesústredíme sa na ne moc. A občas by som asi chcel, aby Simon niekde pochopil určité veci, ktoré sú mne ako divákovi absolútne jasné, no on ich akosi nevie správne vnímať. Možno by to niektoré jeho rozhodnutia ovplyvnilo inak a mohlo to ísť trošku inou cestou. Ale výsledne je to podľa mňa skvelý film. Postavy sú super, dokonca aj rodičia hlavného hrdinu a jeho mladšia sestra. A všetko to spolu funguje bravúrne. Keby sme upustili od tých klišé, tak by som išiel s ratingom vyššie, ale aj tak som veľmi spokojný a nemám problém sa k filmu kedykoľvek vrátiť. Hodnotenie: B+ ()

kajas 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší feel-good film od "Orla Eddieho" (i když samozřejmě na úplně jiné téma). Skvělý výběr hudby, přirozené herecké výkony méně známých herců (Nicka Robinsona si definitivně přidávám na osobní seznam "čumáčků"), oblíbíte si ale i Simonovy rodiče v podání zkušených Jennifer Garner a Joshe Duhamela. A je mi úplně jedno, že reálný svět není vůbec malovaný takhle na růžovo. P. S. Fakt, že během natáčení se bratr Nicka Robinsona přiznal k homosexualitě, je pro tenhle snímek stejně nejlepší reklama. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (22)

  • Nick Robinson nechtěl hrát už v žádném vysokoškolském filmu, avšak role v Já, Simon byla tak lákavá, že to porušil. (griph)
  • Spevák Shawn Mendes bol zvažovaný do role Simona, avšak musel odmietnuť kvôli nedostatku času. (Astonko)

Súvisiace novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (viac)

Reklama

Reklama