Reklama

Reklama

V šestnástich rokoch nie je vôbec ľahké uvedomiť si a priznať, že ste gay a o nejakom priznaniu sa svojmu okoliu ani nehovoriac. Simon Spier (Nick Robinson) začne cez e-mail flirtovať s neznámym spolužiakom, ktorý vystupuje pod nickom Blue. Keď sa nešťastnou náhodou ich korešpondencia dostane do neželaných rúk, hrozí im odhalenie. Simona totiž začne vydierať jeho trochu čudný, ale inak neuveriteľne sebaistý spolužiak Martin (Logan Miller). Ten po ňom chce, aby mu Simon zariadil rande s jeho krásnou kamarátkou Abby (Alexandra Shipp). A pokiaľ mu to nevybaví tak sa jeho sexuálna orientácia stane verejnou záležitosťou. A čo je najhoršie, zverejní aj to, kto sa ukrýva pod nickom Blue. Simona tak zatlačí do kúta a ten musí nájsť spôsob ako sa z toho dostať von. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (307)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Absolútne som nečakal, že najlepšou coming of age záležitosťou, ktorú som kedy videl, bude gay vec! Hlavne ma dosť rozsekala dramatická časť filmu, ked' sa všetko prevalilo. Výborný je spôsob, akým je to celé natočené + budovanie a stupňovanie mystéria až po záverečné odhalenie. No mrda! P.S. No a bonus na konci: najväčší kokotek z The Walking Dead ako kolotočiar! Buhahaaaaaaa.... ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Šmarjápanno, to bylo falešný, umělý a vykonstruovaný! Jak já nesnáším tyhle historky, kdy někdo vystaví své city veřejně na odiv, čím větší publikum, tím lepší, aby všichni mohli vidět, slyšet a ideálně si i nahrát a sdílet. Zcela jistě typické pro středoškoláka, který celý film sbírá odvahu ke coming outu, že? Ale hle, zázrak lásky emailové, najednou se předvádí před celým městečkem. Kromě blbých hereckých výkonů film srážely ještě nesmyslné a nemožně napsané postavy, jako slizský Martin s dobrým srdcem a učitel, kterej už měl dávno sedět za obtěžování studentů a zavalování je trapnostmi. Jediný dobrý moment byla představa, jaký by to bylo, kdyby coming outem museli projít i heteráci. SHRNUTÍ: Věřím, že tihle dva jsou schopní nahrát si i první sex a pak ho sdílet na školní síti. Nebo radši rovnou streamovat? ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Podobných dramat ze střední, minimálně těch, kteté za to stojí, už příliš není a pak se objeví zničehošnic podobný klenot a vypráší kožich na všech festivalech. Hlavní sebranku tvůrci pobrali jednak v 13 Reasons Why, jednak ve Flashovi nebo I am in the band. Ale i to možná pomůže ke ztotožnění s postavami. Love, Simon je výborně napsaná, zrežírovaná a zahraná dramedie, která v člověku (pokud není úplný pařez) probudí mnoho emocí a na konci vykouzlí úsměv na tváři. A gay tématika je jen přívěsek dnešní doby, funguje to samo o sobě. PS : Josh Duhamel tu dostal asi nejvděčnější roli kariéry. ()

Defaultovna 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemný queer film s hravou atmosférou. Pre mňa o čosi ťažie stráviteľný než trebárs Muž, ktorý miloval Yngveho, no nebudeme si klamať, bližšia mi je atmosféra nórskeho predmestia deväťdesiatych rokov, než predmestia amerického rokov desiatych. Napriek tomu je to citlivá záležitosť s niekoľkými výbornými scénami, a fajn soundtrackom. 7/10. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Mám rád ľudí. Teda pokiaľ ľudmi sú. A je mi jedno, v čo veria, akú majú živočíšnu podstatu...proste...ak niekto vie spracovať túto planétu tak, aby sme sa mali dobre, moja náruč je pre nich otvorená. Veľa ľudí to nedokáže. Sú obmedzovaní. Niekym, kto aj v dnešnej dobe dokáže vyvolať v ľudoch strach a voči ostatným nenávisť. Vtipne spracovanie kultúrneho problému, pri ktorom sa rojí viac názorových negatívov, ako pozitívov. Prečo vlastne? ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (22)

  • Becky Albertalli, autorka knihy, na níž je film založen, pracovala se scenáristy, aby zanechala důležité momenty pro fanoušky z knihy, aby byly zahrnuty ve filmu. (griph)
  • Natáčelo se ve státě USA – Georgie. (Varan)
  • Ačkoliv je film adaptací knižní předlohy, název byl zkrácen z „Simon vs. The Homosapiens Agenda“ na Love, Simon, jelikož byl název příliš dlouhý. V češtině knihu najdeme pod názvem „Probuzení Simona Spiera“. (Reesam)

Súvisiace novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (viac)

Reklama

Reklama