Reklama

Reklama

Ako dostať deda z domu

  • Česko Děda, postrach rodiny (viac)
Trailer 2

Peter toho so svojím starým otcom prežil veľa, vždy mali k sebe blízko a obaja sa pôvodne tešili, že budú bývať spolu. No trochu sa prepočítali. Dedkovi má totiž Peter prepustiť svoju izbu – svoje teritórium, svoje výsostné kráľovstvo. Staré priateľstvo je v okamihu zabudnuté a z deda sa stáva nepriateľ číslo jeden, ktorý musí za každú cenu preč z domu. Peter vyhlási vojnu bez zľutovania a nachystá na svojho dedka sériu majstrovsky naplánovaných pascí. Väčšina starých otcov by sa po toľkých kanadských žartíkoch radšej pobrala do domova dôchodcov, ale tento dedo je tvrdší, ako vyzerá. Rozhodne sa nevzdá, prijme vojnový stav ako výzvu a pustí sa do boja. Akciu strieda protiakcia, po každom zákernom útoku prichádza ešte zákernejšia odpoveď. Boje sa stupňujú, no víťaz môže byť len jeden. Vojna sa rozhodne na veľkej trampolíne, kam si Peter privedie posily zo školy a dedo posily narodené pred mnohými rokmi… (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (133)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Už len vďaka veľkému hereckému osadenstvu, som sa zmiloval. Ako keby si každú Sobotu banda všetkopreživšých hereckých legiend, prišla len tak klíďanko píďanko poobede vytráviť obed. Znie to pohoršujúco, ale výsledok tak vyzerá. A pre mňa to rozhodne poburujúco nevyzerá. Kto by si z mladej generácie nechcel zaskákať na trampolíne pri vybíjanej, s hereckými bardami? ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Děda, postrach rodiny, který by se dal v pohodě brát jako jakýsi "spin off" fotrolotrovské trilogie, do komediálního světa díru sice nikdy neudělá, je však zahrán a natočen sympatickým způsobem, aniž by tvůrci sklouzávali k nechutnostem či otravně uječeným postavám, jimiž se to v amerických komediích jen hemží. Divákovi je naservírován vcelku prostý příběh o dědovi a jeho vnoučkovi, okořeněný solidními pranky, gerontosauřími vtípky a okatými, ale i tak nenásilnými moudry o důležitosti rodiny. Palec nahoru za obsazení staré gardy - De Niro, Walken, Seymour a Marin opravdu zaváleli. ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Přemejšlím, co za blbost vlastně je označení nenáročnej film. U filmu sedíš nebo ležíš; jak pro tebe může bejt náročnej? Nenáročnej může bejt leda tak pro ty, co ho natáčej, což je podle mě přesně tenhle případ. Snad se Robert neurazí, všechna čest tomu co dokázal, ale kam se s prominutím sere na našeho dědu. To je teprve postrach. A kdyby jenom rodiny... ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Robert De Niro je skvelý herec, ale musíme si priznať aj to, že v posledných rokoch účinkuje aj v takých filmoch, v ktorých by nemal (nie vždy to súvisí s tým, že režisér alebo scenárista by odviedli zlú prácu). „Děda, postrach rodiny“ je jeden z tých USA komédií, ktorá v sebe síce nesie zopár dobrých myšlienok (napr. spoločná rybačka ale strávenie času so starým otcom; vysvetlenie toho, že vojna len berie všetky dobré veci), ale celkový filmový obraz nevzbudí príliš dobrý dojem. Je jasné, že mladý Peter je smutný (a zároveň naštvaný), že musí prenechať svoju izbu pre starého otca. Ale že by zaútočil na starého otca tak, že by z toho mohol odniesť aj ťažšie fyzické poranenie? A to isté aj naopak („attack“ zo strany starého otca)? Občas vadí, že tvorcovia sa príliš snažia, aby scény boli „vtipné“. Jednotlivé „humorné“ scény nie sú vždy humorné. Najviac ma bavila „trojica“ dôchodcov na čele s Ch. Walkenom. Film, ktorý je potrebný brať s dostatočnou rezervou. P.S.: U. Thurman stále vo skvelej kondičke. Osobné hodnotenie: 67% (**) ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Opäť jeden snímok, ktorý len potvrdil moje rozpaky čo sa R. De Nira týka. Na jednej strane sa mi páči ako prijal starobu a aký má charakter, no na strane druhej je mi smutno z toho, aké filmy točí. Keď ešte hral duet s B. Stillerom tak to išlo, po komickej stránke to potiahol práve Stiller. No akonáhle sa snaží byť komický sám o sebe, tak nič moc. Pripadá mi ako taký až prehnane blahosklonný, uplácaný dedko, ktorý sa snaží byť nasilu komický. Ach, kam sa podeli tie časy Taxikára... zbehlo to strašne rýchlo. Škoda. Podpriemer. 40/100 ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (8)

  • Děda (Robert De Niro) na půdě rozšroubuje stůl, židli a postel. Vnuk poté přijde do pokoje a jde ke stolu, který se po chvíli rozpadne a lekne se a spadne do židle (která se samozřejmě rozpadne). Jenže vnuk stojí nalevo od židle, takže by podle všeho měl dopadnout vedle židle. (Bublasaurus)
  • Založeno na příběhu stejnojmenné knihy od amerického autora Roberta Kimmela Smitha. (MeanWhile)
  • Film byl natočen asi za 6 týdnů. Původně se mělo natáčet v kanadském Torontu, ale nakonec se film točil v Atlantě v Georgii. (SONY_)

Reklama

Reklama