Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručíka Wesleyho Snipesa z policajného komisariátu v Los Angeles poveria, aby vyšetril vraždu mladej ženy v zasadacej sieni správnej rady istej japonskej spoločnosti. Nadviaže kontakt s tajomným detektívom Seanom Connerym, o ktorom sa hovorí, že ho riadia Japonci a vládne rozsiahlymi právomocami. Spoločne vytvoria zohraný tím. Čím väčšmi však prenikajú do prípadu záhadnej vraždy, tým väčšie odkrývajú tajomstvá... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (124)

kobejn 

všetky recenzie používateľa

Po letech znovu skouknuto, je to takovej ten halywůdskej standart, velká áčková produkce s hvězdama, kerá je ale zoufale v mantinelech a nikde nepřesahuje, aby to bylo něco víc než jen dobrá kriminálka, sranda je to obsazení, tehdy bylo v módě dávat do dvojice bělocha s černochem, takže snjps a konery, k tomu přihozenej kajtl do role zkorumpovanýho poldy, k tomu hozenej bučemi do role bulvárního reportéra, přidat trochu exotiky v podobě tijy karér, no a pár japončíků k tomu včetně toho hlavního, kerej dva roky předtim ještě dostal nakládačku v malym tokyju, k tomu ještě lílenda pálmra v bílejch šortkách a dort je upečenej - protřepat zamíchat - a koktejl je hotov, jak říkám, skrátka standart. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Možná byla uškrcena, ale protože mít sex není trestné, nebyla by to vražda." A já si myslel, že když někoho uškrtím, tak jsem vrah. Nejsem, když to bude při sexu. To si musím zapamatovat. Ovšem, co si nejsem schopen zapamatovat, je velké množství japonských mouder a tradic, které Connor-san trousí s ohromnou kadencí. Mě to jeho výbušné zachovávání cti hodně bavilo, stejně jako nápomocný černošský gang, "nenápadná" změna názorů senátora nebo lovení pravdy z videa. A brýlatou Jingo bych doma samotnou nenechával, protože černí ptáčci a otevřené dveře nikdy neskončí hovorem o aerodynamice monopostů F1. Ale na to asi taky existuje nějaké japonské přísloví. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $63,179,523Tržby Celosvetovo $107,198,790║ Trend 90.rokov zameraný na vtesnanie do filmu nejakej tej erotickej pózy neobišiel any tento film, takže "samoúčelná" nahota tu nieje nič nové a začína to byť aj trošku u filmov z tohto obdobia otravné. Bolo by lepšie keby sa tvorcovia venovali viac príbehu, a nielen chodili ako okolo horúcej kaše, takmer po celý čas rozohraného prípadu. Tento film zachraňuje a vyťahuje z pasivity jedine postava Seana Conneryho, Wesley Snipes len ako tak mu stíha sekundovať, karate kopancov od neho v tomto prípade moc nečakajte. Spád filmu je po celý čas rovnaký, nijak sa nevymaní z priemernosti, či že nič kompaktnejšie neponúkne, tobôž nejakú pamätnú scénu. Film je len taký priemer, ku ktorému sa už po druhý krát netreba vracať. /60%/ ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Tvrzení, že Crichtonovy knihy jsou literárními skvosty, by bylo poněkud odvážné. Po převodu na filmové plátno vzniklo cosi, co mohlo stavět na neotřelém námětu o střetu dvou odlišných kultur, nebo na zajímavě nastaveném vztahu vyšetřovatelů. Nestalo se, dvě hodiny kolem vás plyne film, u kterého je vám úplně jedno, kdo vraždil, proč vraždil a jestli ho detektivové dopadnou. Drobným zpestřením je pár akčních scén, které však nemohou probrat diváka z letargie. ()

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Z kraje osmdesátek a na začátku devadesátek měli Američani z Japonského ekonomického vzestupu regulérní strach. V tuto dobu to totiž vypadalo, že se Země vycházejícího slunce stane technologickou supervelmocí s dominantním kulturním vlivem. Tato vize se přelila do několika filmů, pár knížek, reálií kyberpunku a příruček marketingu. Děj knihy Michaela Crichtona působí jako z blízké budoucnosti, v níž se tato realita opravdu zhmotnila. Philip Kaufman proto vtiskl filmu ambivalentní atmosféru dystopie i přitažlivosti, jíž se mohl pochlubit i Blade Runner. To je ovšem skoro to jediné, co je na něm zajímavé. Pátrání mě nezaujalo a postavy mi k srdci nepřirostly - kromě tajemného Johna Connora. Tahle adaptace měla být údernější. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (13)

  • Film bol v čase vydania kritizovaný za to, že démonizuje aziatov. (Real Tom Hardy)
  • Červený supersport Eddieho Sakamury (Cary-Hiroyuki Tagawa) je Vector W8. Jde o automobil americké produkce s osmiválcovým biturbo motorem s obsahem šest litrů a výkonem 650 koní. Dosahoval maximální rychlosti 354 km/h. Vyrobeno jich bylo pouze 17. Ve své době se nové prodávali za 448 000 amerických dolarů, v roce 2013 se jejich cena pohybovala od 389 000 do 1,4 amerických dolarů v závislosti na jejich stavu. (Saur.us)
  • Identita vraha bola oproti knižnej predlohe zmenená na základe rozhodnutia režiséra. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (viac)

Reklama

Reklama