Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručíka Wesleyho Snipesa z policajného komisariátu v Los Angeles poveria, aby vyšetril vraždu mladej ženy v zasadacej sieni správnej rady istej japonskej spoločnosti. Nadviaže kontakt s tajomným detektívom Seanom Connerym, o ktorom sa hovorí, že ho riadia Japonci a vládne rozsiahlymi právomocami. Spoločne vytvoria zohraný tím. Čím väčšmi však prenikajú do prípadu záhadnej vraždy, tým väčšie odkrývajú tajomstvá... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (129)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Slušná detektívka, ktorá trochu trpí prepálenou stopážou a nemá tú správnu deväťdesiatkovú atmosféru, vďaka ktorej by sa z nej stala klasika typu Utečenec či Výkupné a ďalšie. Najproblematickejšie je však video, okolo ktorého sa celé vyšetrovanie točí a hľadanie stôp v obraze, respektíve narábanie s ním, muselo pôsobiť parodicky už vo svojej dobe, nejde ani zďaleka len o to, že technika je dnes už niekde úplne inde. Od odhalenia sa asi tiež dalo čakať viac, (niekoho) však poteší slušná chémia medzi Connerym a Snipesom a pomerne komplikované zákulisie celého zločinu. ()

Maq 

všetky recenzie používateľa

Akční kriminálka založená na xenofobní hysterické tezi, že Japonci jsou lépe organizovaní a mají geneticky naděleno dvakrát vyšší IQ, než máme my. Přestože jsem slyšel, že i někteří Japonci mají sklon něčemu podobnému věřit, je to samozřejmě pitomost, a pitomě musí nevyhnutelně dopadnout každý příběh - literární nebo filmový - který na ní staví. --- Myslím, že i fandové odpočinkových akčních thrillerů usoudí, že toto je prostě slabé. ()

Reklama

Aqualung 

všetky recenzie používateľa

Burani v americké kriminálce, vždy brilantní, a zde ušlechtilý Connery, tedy Connor a učící se a vyučovaný detektiv. To vše mírně namočeno v rasistické omáčce, kterou si táhnou amíci vůči Japoncům od 2.války.Naproti tomu kultivovaní Japonci s neméně vysokým intelektem.Jde o zajímavou konfrontaci dvou náhledů na svět, obecně dvou kultur.Oděno pak je vše do akční zápletky, která sama o sobě zajímavá není.Já spíše sledoval sondu do japonské kultury,A autorům filmu i hercům se to povedlo velmi dobře.Hodnotím nad průměr. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Už na prvý pohľad je zrejmé, že sa nejedná o žiadnu rýchlovku či nízkorozpočtovú záležitosť, ale že na kvalite si tvorcovia dali záležať. Obsadenie Conneryho zasa dodalo správny punc. Naproti tomu Snipes mi tu vôbec nesedel. Zápletka je zasa zbytočne komplikovaná, spracovanie postupne sa odhaľujúcich zistení a všeliakých zvratov išlo urobiť aj lepšie. A škoda, že postupný záver vyznieva slabo, bez atmosféry a mystérie, ktorou film začal, bez akejkoľvek gradácie. ()

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Z kraje osmdesátek a na začátku devadesátek měli Američani z Japonského ekonomického vzestupu regulérní strach. V tuto dobu to totiž vypadalo, že se Země vycházejícího slunce stane technologickou supervelmocí s dominantním kulturním vlivem. Tato vize se přelila do několika filmů, pár knížek, reálií kyberpunku a příruček marketingu. Děj knihy Michaela Crichtona působí jako z blízké budoucnosti, v níž se tato realita opravdu zhmotnila. Philip Kaufman proto vtiskl filmu ambivalentní atmosféru dystopie i přitažlivosti, jíž se mohl pochlubit i Blade Runner. To je ovšem skoro to jediné, co je na něm zajímavé. Pátrání mě nezaujalo a postavy mi k srdci nepřirostly - kromě tajemného Johna Connora. Tahle adaptace měla být údernější. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (13)

  • Scenáristi Michael Crichton a Michael Backes neskôr od projektu odstúpili kvôli rozporom s režisérom, ktorý chcel do hlavnej role obsadiť Afroameričana. (Real Tom Hardy)
  • Film bol v čase vydania kritizovaný za to, že démonizuje aziatov. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (viac)

Reklama

Reklama