Reklama

Reklama

Tiché miesto

  • Česko Tiché místo (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životná partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávajú tri deti. Všetci sú zatiaľ nažive. Veľmi rýchlo si totiž osvojili pravidlá, ktoré začali platiť po ich príchode na Zem. Kto sú tí Oni ? Nikto nevie. Vie sa len to, že majú mimoriadne vyvinutý sluch a akýkoľvek zvuk priláka ich pozornosť. A ich pozornosť pre ľudí znamená istú smrť, čo na vlastnej koži spoznajú aj samotný Abbottovci. Oni zatiaľ ako jedny z mála prežívali aj vďaka tomu, že ich najstaršia dcéra Regan je nepočujúca, a tak pre nich bola znalosť znakovej reči absolútnou nutnosťou aj v „normálnych dobách“. Okrem toho vyvinuli na odľahlej farme, kde žijú, celú radu bezpečnostných opatrení, ktoré ich majú chrániť, napr. zvukovo izolovanú pivnicu alebo molitanom obalené kocky k hre Monopoli. Bude to ale pre ich bezpečie stačiť? Taký život totiž pripomína tanec v mínovom poli a čakanie na jednu jedinú, osudovú chybu. Evelyn je navyše tehotná a termín pôrodu sa nezadržateľne blíži. A niektoré životné udalosti sa bez kriku jednoducho neobídu. (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (50)

  • Scenár filmu sa umiestnil na siedmom mieste najlepších scenárov roka v rebríčku The 2017 Hit List, ktorý každoročne schvaľujú odborníci z filmového priemyslu. (WalterIK7)
  • Počas natáčania sa štáb vyhýbal vytváraniu šumu, aby bolo možné zaznamenať diegetické zvuky na pozadí (napr. zvuk pohybu kociek po hernej doske). Zvuk bol následne zosilnený v postprodukcii. (WalterIK7)
  • Zariadenie, ktoré Regan (Millicent Simmonds) nosí, nie je slúchadlo, ale kochleárny implantát. Ten prevádza vibrácie vo vzduchu do nervových impulzov, ktoré mozog vníma ako zvuk. (WalterIK7)
  • Emily Blunt (Evelyn Abbott) a John Krasinski (Lee Abbott) sú manželia aj v skutočnosti a diváci si zamilovali ich vzájomnú chémiu. Dokonca začali volať po tom, aby si obaja zahrali postavy Sue Storm a Reeda Richardsa v ďalšej adaptácii komiksu "Fantastic Four". Krasinski sa vyjadril, že by si rolu veľmi rád zahral. (slord)
  • Priezvisko rodiny je Abbott. Toto anglické slovíčko v katolíckej cirkvi odkazuje na opáta, teda vodcu kláštora. Tí, rovnako ako hlavní hrdinovia, vedú sebestačné komunity, ktoré často žijú z farmárčenia. Mnohé kláštory tiež vyžadujú, aby ich členovia nenosili žiadne topánky a správali sa v maximálnej tichosti. (slord)
  • Pokračovanie filmu bolo oficiálne potvrdené už 25. 4. 2018, čiže len pár týždňov po premiére. (slord)
  • Počas filmu sa nezmieňuje meno žiadnej z postáv, s výnimkou najmladšieho syna Beau (Cade Woodward), ktorého meno sa objavuje v jeho izbe. (Astonko)
  • V úvodnej scéne je väčšina regálov v obchode s potravinami prázdna, iba čipsy sú úplne nedotknuté, pretože by spôsobili príliš veľa hluku, kým by sa otvorili a zjedli. (Astonko)
  • Filmári zakúpili 20 ton kukurice a najali miestnych farmárov, aby ich pestovali. (Astonko)
  • Počas scén v pivnici je na stene vidno rôzne novinové články, pričom jedna titulka hovorí, že "Meteor zasiahne Mexiko silou nukleárnej bomby". Môže ísť o spôsob, akým sa stvorenia dostali na Zem. (Astonko)
  • Otváracia sekvencia bola poslednou, ktorá bola natočená, pretože John Krasinski (Lee Abbott) si musel ostrihať väčšinu svojej brady. (Astonko)
  • Prevažná časť natáčania prebiehala na West Dover Road v Pawlingu v New Yorku. Čiastočne sa filmovalo aj v Little Falls v New Yorku. (Astonko)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 188 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 341 mil. (NIRO)
  • Pro režiséra Johna Krasinského (Lee Abbott) byla velkou inspirací známá kuchyňská scéna z Jurského parku (1993), kde se postavy dětí schovávají před velociraptory a snaží být maximálně potichu. (griph)
  • Dítě v krabici bylo opravdové. Filmaři dostali povolení od jeho rodičů. (griph)

Súvisiace novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (viac)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (viac)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (viac)

Reklama

Reklama