Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chorý mních Javier v gotickom kláštore bojuje so svojimi psychickými problémami. V obave, že by mohol byť posadnutý diablom, predstavený kláštora požiada nového mnícha Juana, aby sa o neho postaral. Obaja mnísi sa spoznajú a Javier fyzicky napadne Juana... (Flego)

Recenzie (3)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Na počiatku zvukového filmu vznikol v mexickej kinematografii zaujímavý snímok, ktorý posúva do konfrontácie dvoch mníchov. Náhodné stretnutie otvorí spoločnú minulosť a divák sa prostredníctvom retrospektívy dozvedá, čo sa stalo. Psychologická melodráma sa vyznačuje nemeckým expresionizmom, chytľavým hudobným motívom a prepracovaným príbehom. Určite sa dá polemizovať, či bolo namieste tlačiť melodramatické scény do vôd telenovely, je to zrejme v náture. Kompaktnosť filmu však vyvažuje nedostatky. Prvá recenzia. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Klasický milostný trojuholník, ktorý rozvášni dvoch veľkých kamarátov. Väčšinu melodramatického príbehu tvorí flashback s veľmi pomalým prerozprávaním, pomalými dialógmi a komorným prostredím, ktoré ako-tak zachraňuje iba tragické vyústenie a rok výroby. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama