Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeden panák - oslepnete. Dva - zomriete. Čaká na vás v trafike, v darčekovej taške od kamaráta, na svadobnej hostine... Viete vôbec, čo pijete? Na sklonku letných prázdnin v roku 2012 zatriasli Českom skutočné udalosti, aké si verejnosť, kriminalisti ani právnici nepamätajú. Alkohol vyrobený zo zmesi etanolu a prudko jedovatého metanolu zabil v priebehu niekoľkých týždňov najmenej 38 ľudí a vážne priotrávil najmenej ďalších 80. Avšak "potenciál" namiešanej zmesi by mohol usmrtiť až 158 000 ľudí! Píše sa august 2012. Ruda Fulín (David Máj) robí vo firme na výrobu ostrekovačov a hrozí mu výpoveď. O to viac potrebuje zaujať obchodníka Malota (Lukáš Vaculík) nápadom, ako rekordne zraziť cenu liehovej zmesi, ktorú pod rukou predávajú. Sebavedome pritom vychádza z informácie na internete, že etanol účinky jedovatého metanolu zruší. Malota zmes distribuuje ďalej. On a ďalší z nej vyrábajú lacný alkohol, ktorý sa rozváža po celej krajine... Upratovačka Iveta žije v Havířove a má problémy s mamou. Stáčaný rum zo stánku za rohom im ponúka chvíľkovú úľavu od každodenných starostí. Do chvíle, než po jeho požití umierajú obaja Ivetini rodičia - prvé obete metanolovej aféry. Každý nasledujúci deň pribúdajú ďalší otrávení, o čom takmer nepretržite informujú médiá.  V septembri 2012 je prípadom poverený kapitán Hálek (Vasil Fridrich). Ako rýchlo dokážu s drsným kolegom (Martin Finger) nájsť vraha v podobe 10 000 litrov otrávenej zmesi, aby konečne prestali umierať ľudia? (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (366)

kajas 

všetky recenzie používateľa

O tom, jak si chtěl jeden ichtyl postavit na zahradě bazén... a jeho debilní nápad zabil desítky lidí. Spojení dvou dílů do jediného by možná urychlilo tempo vyprávění, na druhou stranu chápu záměr tvůrců - nejdříve ukázat motivace pachatelů a životní osudy budoucích obětí a následně seznámit diváky s postupy vyšetřovatelů. Právě druhá část mě zaujala více, a to díky výkonům pánů Vasila Fridricha a Martina Fingera a stylu podobnému mým oblíbeným "Případům 1. oddělení". V oblasti původní televizní tvorby je Čétéčko pořád machr. ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Podle mě velmi povedená a poutavá ukázka jedné z největších kriminálních kauz novodobé historie ČR. Takhle by to šlo, i když je jasné, že zde scénáristé měli dost ulehčenou práci, když to za ně "vymyslela" parta exotů, co hazardovala s lidskými života a nedopadlo to vůbec dobře. 80% ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Je zvláštní a trochu smutné, že nejlepší český film, za posledních cca 20 let je filmem televizním. Detailní rozbor kauzy pančovaného alkoholu, který mrzačil a zabíjel, funguje nejen jako rekonstrukce, ale i jako sociální drama a napínavý krimi thriller. Vše zde funguje na výbornou a podobné kvality jsem u českého filmu v kině neviděl snad od Tmavomodrého světa. I přes TV produkci film nevypadá ani trochu lacině, ba naopak překvapuje přesnými hereckými výkony, kdy se nikdo nesnaží vyčnívat. Vše podtrhuje padnoucí hudba a vynikající ruční kamera. Není to dokonalý film, ale kvality jsou nezpochybnitelné a já jen zíral, jak funguje film, kde jsou neznámí, zapomenutí nebo herci z pochybných "nováckých" seriálů. ()

ChArLeNe 

všetky recenzie používateľa

Čo sa stane, keď sa spojí ľudská hlúposť a chamtivosť na strane výrobcov a distribútorov (až mrazí z toho, ako to predávali ďalej keď zistili, že to zabíja). Na druhej strane konzumenti, čo chcú ušetriť na kupovanom alkohole. Tí, čo zarábajú málo by mali dvojnásobne vedieť, ako rozumne narábať so svojimi peniazmi. Každý človek sa musí rozhodnúť, čo má pre neho väčšiu váhu, či chľast/chvíľkový pôžitok alebo zdravie. A na tretej strane laxné opatrenia na výrobu a distribúciu alkoholu, vďaka čomu sa táto kauza mohla uskutočniť. Muselo sa stať až niečo také, aby sa sprísnili opatrenia, hanba. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Veľmi kvalitná tv produkcia. Mnohé celovečerné filmy by si mohli zobrať príklad. Film má všetko, čo má dobrý film mať a navyše má silný bonus v podobe "podľa skutočnej udalosti". Je to neuveriteľné, ale vždy sa nájde nejaký blb, ktorý sa nejak nechvalne zapíše do dejín. Občas sa zdá, že čím neuveriteľnejšie príbeh vyzerá, tým je pravdivejší...Veľkú pochvalu posielam L. Vaculíkovi, ktorého som dlhší čas nevidel. Trochu zostarol, ale na druhej strane herecky "posilnil" , dostal do tváre ten správny výraz a rola celkovo mu sadla perfektne. Na Slovensku sme si vtedy pri každom dvihnutom poháriku dávali bacha a robili si srandu, či to nie je z Česka...Srandu z toho nemala hromada ľudí, ktorá na to doplatila, či už smrťou alebo následkami. Dúfajme, že sa už žiadny idiot nenájde...Vzhľadom na to, že sa jedná o tv film dávam plný počet. 90%. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (20)

  • Budova Krajského soudu, kterou můžeme vidět ke konci 2. části, je ve skutečnosti Zlínská poliklinika. Dále budova Krajského ředitelství policie je ve skutečnosti budova č. 32 ve Svitu. Skutečné Krajské ředitelství je od toho filmového vzdáleno asi 250 m. (Verulinek13)
  • Ve druhém díle, v čase 59:57 na displeji spektrometru svítí datum 2017, tedy o celých 5 let později než by se měl film odehrávat. (Globus_Jirka)
  • Fulínovi mají jako melodii dveřního zvonku „Není nutno“. (SONY_)

Reklama

Reklama