Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Krimi
  • Rodinný
  • Akčný

Obľúbené filmy (10)

U mě dobrý

U mě dobrý (2008)

Tento film má v sebe istú romantiku časov nedávno minulých. Krásne sa naňho pozerá, v podstate aj tí, ktorí vo filme predstavujú negatívne postavy - škrupinkári - sú natoľko skvelí a ľudsky vykreslení, že sú aj z nich nakoniec ľudia, ktorým držíte palce, aby to s nimi nedopadlo zle. Partia z Libenskej kolónie je plná krásne zahraných postáv a charakterov, vyžarujúcim bezstarostnosť, pohodu a chuť do života. Vyniká Bolek Polívka a Miroslav Vladyka.

Policajt alebo darebák

Policajt alebo darebák (1979)

Krásna belmondovská komédia, kde je komisár Borowitz neohrozený, vždy nad vecou, šarmantný, humorný, perfektne fyzicky pripravený, proste dokonalý policajný komisár (v prestrojení). Atmosféra Nice osemdesiatych rokov krásne vykreslená, automobilové naháňačky nechýbajú tiež, proste totálna oddychovka pri otvorenej fľaške vínka. A samozrejme happy end. "Jste připraven, pane komisaři?"... "A vy?" "Já ano"... Tak mužeme začít !"

Dedičstvo alebo Kurvahošigutntag

Dedičstvo alebo Kurvahošigutntag (1992)

Ženy nechápu, čo na tomto filme muži tak milujú. No čo asi? Pohoda, nejaká tá práca, alkohol kam sa pozrieš, kámoši, krčma, žiadna hypotéka, nákupné centrá, žiadne starosti, povinnosti.... a ešte k tomu zrazu balík neočakávaných prachov! Ako dedičstvo priniesol československej kinematografii tento film stovky nezabudnuteľných hlášok, ktoré keď povieš nahlas, tak každý hneď vie, z ktorého filmu to je.

Gympl

Gympl (2007)

Viem, že toto nie je nejaké veľké filmové umenie. Ale je to príjemná oddychovka, ktorú si vždycky rád pozriem. Obaja hlavní aktéri sympatický, je tam humor, je tam pravda doby, kde na jednej strane je talentovaný chlapec z chudobnejšej neúplnej rodiny a na druhej bohatý chlapec z úplnej rodiny, ktorá má všetko. Napriek tomu sa z nich stanú dobrí parťáci. Jeden má talent, druhý zdravú drzosť a prostriedky. Veľmi dobre zahraná alkoholička matka, empatický a mládež chápajúci triedny učiteľ, ktorý sa stále radšej pozrie za krásnou mladou žiačkou, ako za starou riaditeľkou. Dobre je vykreslená skutočnosť, že mládež nezaujíma ani Božena Němcová, ani výpočet tlaku v priehrade a podobné kraviny. A to pritom svet internetu, tak prepotrebný pre dnešnú mládež, bol iba v plienkach...... Jediné mínus za vyslovene šerednú priateľku sprejera Petra.

Metanol

Metanol (2018)

Výborne natočený film o skutočnej udalosti, ktorá otriasla Českou republikou. Dobre zvolené typy hercov, výborne zahral Vaculík (opatrný, podozrievaný, smutný, sklamaný životom), Máj (podvodníček, ktorý na to nemá) aj Martin Finger (tie policajné postavy mu idú výborne). Dobre vykreslená atmosféra toho, čo sa dialo predtým, čo sa dialo po prevalení prúseru, atmosféra z pohľadu "podnikateľov", z pohľadu polície, z pohľadu verejnosti. Dĺžka filmu vôbec nevadí, práve naopak, žiadne miesta tu neboli hluché a zbytočné.