Reklama

Reklama

Americký priekupník diamantov Lucas Hill (Keanu Reeves) vyráža do Petrohradu predať vzácne modré diamanty pochybného pôvodu. Keď sa mu obchod čoskoro skomplikuje, vydá sa na Sibír hľadať svojho partnera, ktorý zmizol aj s ich diamantmi. Tam sa zamiluje do Katje (Ana Ularuová), majiteľky sibírskej kaviarničky. Čím ďalej tým viac sa zaplieta nielen do vášnivého vzťahu, ale tiež do zradného podsvetia obchodu s diamantmi, z ktorého sa už nedokáže vymaniť sám bez cudzej pomoci. Lucas zúfalo hľadá únikovú cestu zo sveta, odkiaľ niet návratu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (126)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Nedotažené. Linka s obchodem s diamanty, která dostane hlavního hrdinu do průseru, nebyla dostatečně vysvětlená, takže jsem místy docela dost tápal. Romantika sice šla proti většině klišé, ale zároveň působila silně neohrabaně a spoléhala se výhradně na chemii mezi Reevesem a Anou Ularu, která sice fungovala, ale také to nebyla žádná hitparáda. Jediné, co se opravdu povedlo, byla studená ruská atmosféra, ale to je málo. Závěrečná přestřelka celý ten zmar korunovala. 30% ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Pomalu ale jistě přestávám chápat výběr rolí Keanu Reevese. Siberia se totiž okamžitě řadí na jeho dlouhé portfolio hereckých podivností, jelikož se jedná o snímek, který ani v první řadě neví čím chce ve vlastně být. Snímek začíná jako krimi o pašerácích diamantů, z čehož se najednou "přehoupneme" do pitomé romantické linie, která je všechno možné jen ne zajímavá. Ve finále tedy dostaneme zmatenou, nudnou a téměř dvě hodiny trvající podívanou, u níž je jediným "highlightem" scéna, ve které Keanu Reeves jezdí v Žigulíku. A to je na nějaký hlubší či alespoň průměrný filmový zážitek vážně hodně málo. Škoda. PS: Zdálo se mi, že ve finální přestřelce tvůrcům prostě došly finanční prostředky, takže museli improvizovat. Z nějakého důvodu jim to ale vůbec nešlo. ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Keanu Reeves na Sibiři? To nemůže být přeci až tak špatné, říkal jsem si. A v první hodině je sice film takový divný - divná romance, divné prostředí, divnej děj, ale atmosférou ruského venkova, zvláštní nepříliš hezkou femme fatale a neurčitým charakterem Keanu Reevese mi to přišlo vlastně docela zajímavé Postupně jsem ale nějak přestával pobírat, kam to celé směřuje a začaly se tam dít poměrně absurdní věci (pokrevní bratři), takže chápu, že to mainstreamového diváka spíš otráví. Dosud bych snad i řekl, že solidní 3* záležitost. Jenže pak přišlo dlouho očekávané, bohužel blbě ozvučené a celkově nenápadité akční finále, které výsledný dojem srazilo hodně dolů. ()

pekos 

všetky recenzie používateľa

Tak toto sa producentom nevydarilo. Film, odohrávajúci sa v Rusku, na Sibíri, by mohol byť celkom zaujímavý, no to by scenár musel napísať gramotný človek, so znalosťou ruskej reality. Je až neuveriteľné , koľko naivnosti, hlúposti, a regionálnych nezrovnalostí, prepojených s romantickou zápletkou, plnou sexu, sa zmestilo do tohto filmu. Už len predstava, že profesionálne sa tváriaci americký obchodník uzatvorí "deal s mužíkmi" na veľkú dodávku vzácnych diamantov je prinajmenšom naivná. Ak k tomu pridáme pracovníkov FSB, čiže KGB, ktorí sú vo filme na úrovni Mr.Beana, potom bude lepšie, ak sa tomuto filmovému skvostu oblúkom vyhnete. Ani taký charizmatický herec, akým je Keanu Reeves, nemôže byť v tomto prípade lákadlom. Celkový dojem z filmu je veľmi rozpačitý, pričom jeho úroveň zachraňuje snáď len posledná scéna, ktorá uplynie tak rýchlo, že sa nestihnete ani zorientovať, kto a z ktorej strany sa pohybuje v zábere kamery. 2* len za dobrý a logický záver príbehu. Škoda, na film som sa veľmi tešil. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Siberia nie je žiadnou cieľavedomou kriminálkou alebo napínavým thrillerom. Do žánru neprináša nič než podpriemernú snahu s výnimočným hercom, ktorý však pri podobne nezáživnom scenári nemôže urobiť žiadne veľké zázraky. Ak nepatríte medzi skalných fanúšikov Keanu Reevesa, filmu sa pokojne oblúkom vyhnite. A možno to urobte aj v prípade, že Reevesovi tak ako ja veľmi fandíte. Neprídete skutočne o nič. 3/10 ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (2)

  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)
  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)

Reklama

Reklama