Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dusné vedro, pochmurná atmosféra, skryté sociální problémy a boje o hierarchické postavení. Vítejte v městečku Tűzkő, kdesi v současném Maďarsku. Hlavní hrdina Misi zdědí po dědovi dům a majetek. Rozčarovaný a frustrovaný mladý muž, který nikde nemá stání, se neusadil ani ve světě, ani v práci, ani v partnerském vztahu. S pomocí několika přátel se rozhodne dům zrekonstruovat, čímž ovšem naruší zájmy místního oligarchy. Začíná tvrdý boj o majetek, lásku i život. Misi se ve všech ohledech promění v kojota. Kojot je surový východní film s úžasným vizuálním ztvárněním. (HBO Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (36)

TKKMR 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý filmový počin, obsahujúci na stredoeurópske pomery nezvykle veľa surovosti a naturálne vykresleného násilia. Musím Maďarov za túto osobitú snímku pochváliť, hoci občas pôsobí trochu naivne. Je ťažko uveriteľné, že by si polícia vo fyzickej konfrontácii s hŕstkou vidlákov, vyzbrojených maximálne tak lopatou počínala tak žalostne bezmocne. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Boj proti „bytovej“ mafii na vidieku na maďarsky spôsob. „Jednoduchí“ ľudia voči ľuďom majúci moc. Surový film, čo je už potvrdený začiatočnou scénou (ktorá mimochodom vďaka svojej sile by kľudne mohla byť aj záverečnou). Záver ma síce trošku „sklamal“, pretože som čakal iný „kompromis“. Ale aj napriek tomu dávam „štvorku“. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Madarským filmom rozumejú asi iba madari. Ako viem čo chceli povedať, viem že je to neowestern, ale boha, dve hodiny sa pozerať na niekoho ako sa v kuse mláti, ako rieši svoje problémy, no načo? Neni to ten film, ktorý si dáte len tak ku káve. ale v artovom kine s bio raw koláčikom a potom nad lattéčkom filozofovať, o čom to vlastne bolo a čo tým chcel autor povedať. Ale tie bitky a násilie bolo natočené hodnoverne. 1 z 5 ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Začalo to parádní bitkou, která měla všechno, co člověk od brutální rvačky chce a vzbudila velká očekávání. V tomto ohledu je Kojot naplnil jen částečně, ale to vůbec nevadilo. Ona totiž maďarská vesnice je podobná té naší, na úřadech to chodí podobně a stejně tak jako u nás mají v Uhersku své lokální Andreje a zednické fušery. Jen to filmové zpracování se liší a v podání Maďarů to ve finále nevyzní jako nepovedená parodie. Trochu delší, než by se slušelo a hlavní hrdina by mohl být menší debil, ale jinak jsem spokojen. 80% ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Na tento film čakám už asi rok. Pri zistení, že ho uvidím dabovaný v TV, som si od radosti skoro zatancoval. Bola to však neskutočná nuda. Ako by povedal kolega sochoking "bolo to o buranoch buranských z vidlákova, z ktorých chovania sa mi otváral nožík vo vrecku." Výstižnejšie sa to charakterizovať nedá. Pôvodne tu Kojot mal 77% a ja nechápem za čo. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v maďarskej obci Epel, severovýchodne od Budapešti. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama