Reklama

Reklama

Strážkyne

  • Česko Dopisy z fronty (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

1915. Život na francúzskom vidieku sa od základov zmenil. Muži bojujú na fronte a ženy sa starajú o pôdu i dobytok. Hortense, ktorej synovia i zať sú na vojne, sa odhodlane pustí do práce spolu so svojou dcérou Solange, nápor práce však samy nedokážu zvládnuť. Keď príde čas žatvy, bez pomoci sa nezaobídu, všetci muži sú však vo vojne, alebo ich už najal niekto iný. Na odporúčanie starostu preto Hortense najme sirotu Francine. Skromné a pracovité dievča sa nebojí žiadnej práce a pre Hortense je požehnaním, až kým sa z vojny nevráti jej syn Georges, ktorý sa do Francine zamiluje. Hortense však vzťah svojho syna s nádenníčkou vníma ako poníženie... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (10)

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Značne nedoceneny film.ktory ma svoje kvality.Pribeh o sirote Francine,ktora je velmi pracovita,dobra a uprimna.Zahladi sa do nej aj Georges syn Hortense,ale je to prave Hortense ktora tejto laske nepraje a vymysli si o Francine,že je to lahke dievča, ktore spava s američanmi a jej syn jej uveri.Spravanie Hortense je odsudeniahodne,ked jej synovia bojovali vo vojne bola to prave Francine,ktora jej pomahala,ale obyčajna nadejnička nie je pre jej syna dost dobra,dokonca ani synovi nepovie že ma syna.Francine sa tak musi o svôjho syna postarat sama ako slobodna matka. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

A ak niekto tvrdí niečo o výbornom spracovaní, nech si pozrie, čo sa týka dynamiky práce na statku Olmiho Strom na dreváky. Strážkyne pastvín a kráv za vojny sú prevažne mimofrontovou nudou z I. svetovej vojny. Miestami zaujímavé a nádejné scény vzápätí preruší ďalšia zasnená či dumavo vážna scéna hľadenia na oblohu, do steny, na prázdny papier a nikam. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Celé je to postavené na mnohých dialógoch, ale ešte viac kamerových miest bez hudby, kde máme len pohľad do diaľky alebo za odchádzajúcim mužom či zber úrody a jediaci ľudia. Aj preto sa tvorcovia nezmestili pod dve hodiny materiálu. A ja takéto statické filmy nemám rád. Čo mi to má akože dať, že sa hodinu čistého času pozerám na prežúvavých alebo zamyslených ľudí? Užívateľ Radko to opísal dokonale, maximálny súhlas. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý film z obdobia prvej svetovej vojny, kedy sa na udalosti pozeráme očami žien, ktoré ostávajú doma s množstvom starostí a napätím, kedy a či vôbec sa ich milí vrátia z bojov. Nakoniec uvidíme zábery aj z perspektívy mužov subjektívnou formou retrospektívnych záberov. Pri nich zase chápeme, čo sa musí odohrávať po takom pekle neskôr doma v ich dušiach. Mal som však dojem, že Strážkyne do žánru vlastne nič nové, čo by som ešte nevidel, nepridávajú, čo nie je nutne kritika, len sa mi film občas trochu vliekol. Záverečné naschvály medzi postavami mi taktiež príliš nesadli, nepochopil som, o čo pani mame vlastne išlo... 70% ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

jednoduchá linie scénáře který popisuje těžký život ve válce ,konec byl takový nepropracovaný jakoby nechaný na divákovi kam nechá jít postavy.A v člověku to evokuje otázku :k čemu všechny války jsou.Zničené životy,zničené rodiny...aby za dvacet let rozpoutali novou a víc zničující.A dnes, všude ve světě na různých místech, hoří další.Famózní interiéry a exteriéry které,přesně vystihují dobu ve které se příběh odehrával.Excelentní výkony herců ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama