Reklama

Reklama

Keď otec Meg Murryovej, ktorý je vedcom, zmizne, na Zemi sa objavia tri nadpozemské bytosti - panie Which, Whatsit a Who - aby ho Meg pomohli hľadať. Nadsvetelnou rýchlosťou cestujú strunami času a priestoru a dostanú sa do svetov, aké si nevedeli ani len predstaviť a kde musia čeliť silám zla. Aby sa Meg dostala späť domov, musí sa postaviť temnote vo svojom vnútri a nájsť silu, aby porazila tmu sťahujúcu sa okolo sveta. (Disney+)

(viac)

Videá (10)

Trailer 3

Recenzie (80)

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Možno bola myšlienka chválihodná, možno bolo technické spracovanie v niektorých momentoch unášajúce, možno boli herci celkom slušní, ale ten príbeh a priebeh, to bol fail, ktorý by nevytiahli hore ani iné herecké esá, než tie, ktoré sa tam zjavili. 3 hviezdy zo súcitu kvôli slušnému technickému spracovaniu a dobrej fantázii tvorcov a trikárov. Ale na viac ako 45-50% to jednoducho nemá a aj to som mierny. A toto vraj malo byť Nekonečným príbehom pre novú generáciu? Neverending Story je už legenda, ktorú poznajú aj malí aj veľkí aj kvôli hudobnému motívu, ktorý je nezabudnuteľný, aj kvôli svojej myšlienke. Jeho technické spracovanie je famózne aj v dnešnej dobe, samozrejme s prihliadnutím na zlaté osemdesiatky, ale originalita stvárnenia bola už v tej dobe omnoho ďalej, ako to dokázali dnes. Narozdiel od neho je A Wrinkle in Time snímok, na ktorý si buď už za rok nikto ani len nespomenie, alebo si bude spomínať s ťažkým srdcom len na to zlé, pričom myšlienka fantázie z Neverending Story a myšlienka lásky z A Wrinkle in Time by boli pekné dvojičky. ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

V pasti času působí jako popový videoklip určený zakřiknutým dívkám, avšak natažený do neskutečných 110 minut. Příšerně doslovnými motivačními proslovy nabitý přeslazený příběh o získávání sebevědomí a moci lásky - daleko za hranicí pouhé dětské naivity, kde začíná vyložená stupidita - však těžko i ti nejmladší mohou brát vážně. Promluvy postav kolísají mezi úsměvně hloupými, kdy se třeba dozvíme, že i elektrony mohou být spojeny silou lásky, až vyloženě směšnými žvásty - když mladá dívka nalezne sebedůvěru a porazí tím zlo, je přirovnána k Nelsonu Mandelovi a Oskaru Schindlerovi. Opravdu mizerné herecké výkony dětských herců (zejména malý Deric McCabe), nadějní dospělí herci v kýčovitých kostýmech papouškující cukrkandlové řeči, okaté angažování Oprah Winfrey do role nejmoudřejší bytosti a Mindy Kaling ve snad nejotravnější roli celého snímku už člověku způsobí jenom psychedelický bolehlav. ()

Reklama

Beatle 

všetky recenzie používateľa

Doctor Strange se tranformoval do 13leté holky, vzal si velké množství drog a v multiversu potkal naprosto rasově korektní víly (sudičky? Whatever). Vůbec tenhle film už korektnější být snad ani nemůže. Ale mně se líbil. Normálně se mi fakt líbil, a to je to neskutečná slátanina! A Charles Wallace - slyšet ty krásné, psychpopatické poznámky z úst malého chlapečka je luxusní. A Pineovi ty vousy fakt seknou...heh ;) ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Uff. Toto bolelo. Už chápem prečo distribútor zrušil kinodistribúciu. Šialený námet, šialené kostýmy a makeup. Ani hviezdne obsadenie tu nepomohlo. Oprah Winfrey na odstrel. Umelé CGI v každom zábere a vôbec celé zle. A pritom rodinné fantasy môžem. Pri pohľade na mutujúceho Leviho Millera som si spomenul na žánrovo podobného Pana, ktorý bol však kvalitatívne na oveľa vyššej úrovni. A taktiež som uvažoval nad tým, prečo majú dnešné deti vlažný vzťah k filmom samotným. A potom som si uvedomil že moju lásku k filmu v detstve formovali diela ako Nekonečný príbeh či Jurský park. Keby som ako decko pozeral miesto Gumkáčov či Rozprávkovej jazdy na podobné sračky ako toto, zrejme by som dopadol podobne a filmy bral len ako okrajovú záležitosť na zahnanie nudy. Našťastie nestalo sa tak, no súčasnej generácie detí je mi úprimne ľúto. A vyzerá to tak, že bude ešte horšie....1* za tých pár emocionálnych scén, ktoré k rodinnému filmu patria, inak obrovský fail v každom smere. ()

AloeB 

všetky recenzie používateľa

Tento film mě přinutil pochybovat o tom, zda jsem již na tyto filmy starý či ne. Vždyť přece mám rád pohádky, nové kouzelné světy a věci, které nedávají tak úplně smysl. Tak proč jsem z tohoto filmu na vážkách? Zneklidnilo mě snad moderní pojetí pohádky, kdy se již do Never-never landu nechodí pomocí začarované skříně, ale za pomocí nějakých těch teorií o čtvrtých rozměrech (pojem tesseracting)? Vylekaly mne tři podivné Bohyně se skvělými jmény, které jsou sice jako nápad zajímavé, ale jejich vizuální provedení místy působí jako prostá odpověď "Ano" na otázku "jak si přejete vypadat?"? Jsem snad znepokojen příliš kýčovitým zjevem některých nejmenovaných planet? A nebo si prostě v duši uvědomuji, že děj je i na dětskou pohádku neskutečně slabý a poselství křičící z filmu na všechny strany působí účelově a směšně. Jistě, film má skvělé části a velmi dobré nápady, ostatně za to dávám hvězdičky, ale celkové provedení jednoduše není dobré. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (5)

  • Režisérka Ava DuVernay nikdy nečetla knihu „A Wrinkle in Time“, na jejímž základě je film natočen. (griph)
  • Natáčelo se v Los Angeles v Kalifornii (USA) a na Novém Zélandu. (griph)
  • Názov filmu sa objaví až na konci filmu. (Astonko)

Súvisiace novinky

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

03.06.2019

Ava DuVernay (Selma) se svým prvním blockbusterem V pasti času zklamala. To ale studiím Warner Bros. a DC nezabránilo v tom, dát ji šanci natočit stomilionovou adaptaci bizarního komiksu The New Gods… (viac)

Reklama

Reklama