Reklama

Reklama

Príbeh sa odohráva v trýznivých dňoch, ktoré nasledovali po udalostiach 11. septembra 2001. Americká špeciálna jednotka na čele s kapitánom Mitchom Nelsonom (Chris Hemsworth) je prvá, ktorú vyslali do Afganistanu na veľmi nebezpečnú misiu. V drsných horách musia vyhľadať veliteľa Severnej Aliancie, generála Dostuma (Navid Negahban), a presvedčiť ho, aby sa k nim pripojil v nebezpečnom boji proti spoločnému nepriateľovi – Talibanu a jeho spojencom z Al-Káidy. Okrem prekonávania vzájomnej nedôvery a kultúrnych rozdielov musia Američania, zvyknutí na moderný spôsob boja, prijať prastarú stratégiu vojny na koňoch. Napriek tejto rozpačitej aliancii musia noví spojenci čeliť tvrdej prevahe neľútostného nepriateľa, ktorý neberie zajatcov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (234)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Už sme tu mali 7 statočných, 12 rozhnevaných, a tentokrát tu máme 12 nesmrteľných ... teda pardón, silných. Tí chlapíci museli mať pri sebe hádam všetkých svätých, ináč si to neviem vysvetliť. Film ponúka presne to, čo od amerického vojnového filmu čakáte ... dostatok akcie a motivačných reči ... nudiť sa nestihnete. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Po dvaceti minutách jsem obracel oči v sloup z patosu spojeného s 9/11 a nutno dodat, že pokud došlo na mluvené slovo, nebylo to v dalším průněbu o moc lepší, protože dialogy byly vesměs jen o motivačních proslovech. A mluvilo se tady dost. Co se akce týče, tak ta byla dobrá, ale jenom dobrá. Závěrečný útok byl sice o level výš a hodně mě bavil, ale občas jsem se při nem musel usmát. Fajn je zaprášená atmosféra i herci, ačkoliv o nich to tady zase tolik není. Kouknout se na to dá, ale docela mě to zklamalo. Čekal jsem větší pecku. 55% ()

Reklama

laik_60 

všetky recenzie používateľa

ale áno, náhoda a scenár to tak chceli, všetci prežili, a pri akciach bolo na čo pozerať. Milovníkom vojnovych filmov odporúčam. A ten afgánsko- uzbecký generál mal pravdu. Z Ameriky sa stal len ďalší kmeň. Pokiaľ ostanete ste priatelia, pokiaľ odídete, ste nepriateľom. Ktosi kedysi v nejakom filme povedal, Afganistan nikdy vo svojej histórii si žiadna ríša, žiadna mocnosť nepodriadila. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Film o jednom družstve amíkov pod vedeník Thora, ktorí idú do Afgánu strieľať Talibancov. Samozrejme za masívnej podpory miestneho kmeňa severnej aliancie a.k.a. veľa mužov s AK-čkami. Celé je to podľa skutočnej udalosti a hlavne je to aj relatívne pozeratelné. Samozrejme, Thor počas celeho filmu prebije len raz a talibanci sa nevedia trafiť do par metrov od nich stojacich nepriateľov. Film je ale postavený na informatívnom úvode, kde sa spoznáme s tímom, zistíme, aké majú zázemie a čo ich poháňa. Následne presun na miesto určenia, prvotné konflikty a privolavanie leteckej bombovej podpory na určené ciele. Druhá hodina si už ale ide svoje. Je to vlastne jedna kontinuálna akčná scéna, plná streľby, koní, tankov, sovietskych raketometov a zbiesilých útokov. Nebolo to natočene prehnane a pritom z toho bolo cítiť tú špinavosť a atmosféru. Za mňa solídne 3 z 5 ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Američani v Afghanistánu na koních, někomu to přišlo asi jako dobrej námět na film. Navíc byli tak hrdinní... Šlo tam o dobytí nějakého území kdesi v zaostalé prdeli, kde nežijou jen teroristi, takže to nešlo jednoduše vybombardovat celé. Najdeme tam všemožné kýče válečného filmu a kromě třech hlavních herců jsou ostatní jen do počtu. A ti tři taky zrovna nejsou někdo, koho bych já neameričan nějak obdivoval. Zajímavá mohla být postava jejich spojky (asi z CIA) kšlitovkáře s kšiltem dozadu, ale prostor dostala jen na uvítání v zemi, takže tam byla vlastně zbytečná. Ale je to příběh podle pravdy, kterej leckoho může zaujmout. Mě to ale nebavilo. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (12)

  • Film je založen na ne-fiktivní knize Douga Stantona „Vojáci na koních“, která vypráví o akcích CIA v Afganistánu. (Tomas_TM)
  • Američtí vojáci opravdu dali generálu Dostumovi dárek. Nejprve mu dali krmivo pro koně, které ho moc nepotěšilo. Tak mu poté dali vodku, kterou už ocenil. (Gordy34)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené