Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
  • USA Black Spot
Dráma / Mysteriózny / Thriller
Francúzsko / Belgicko, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(viac)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (13)

Season 1 (2017) (S01) 

Na jednej strane seriál ponúkne úžasnú atmosféru mestečka na periférii francúzskej spoločnosti, hlboko v lesoch na druhej strane je to zmes spolu nesúvisiacich kriminálnych prípadov ktoré sú trochu prepletené ústrednou dejovou líniou, ktorá však prináša na konci pomerne výrazný zvrat ktorý na jednej strane navnadí na druhú sériu ale na strane druhej posunie tú prvú až do takej krajnosti, že sa človek zamyslí načo vlastne vznikla. Komentár k poslednej epizóde prvej série je z pohľadu jedného užívateľa veľmi výstižný - preskočil 6 epizód ale o nič podstatné neprišiel. Jednotlivé epizódy síce ponúkli relatívne zaujímavé príbehy, ale v konečnom dôsledku nemali na prvú sériu žiaden vplyv okrem toho, že ako tak vysvetlili vzťahy medzi jednotlivými postavami. ()

Cizinec (2017) (S01E01) 

Ako pri vetšine seriálov z produkcie Netflixu volím opatrnosť. Úvod by si hádam zaslúžil aj plný počet, aj keď až príliš pripomínal začiatok práce Foxa Muldera a Dany Scullyovej na Aktoch X a ich prvý prípad v Oregone. Aj v tomto príbehu sa dá tušiť nadprirodzená príčina udalostí, mnoho dobrých náznakov vo veľmi príjemnom prostredí, V druhej polovici však tempo trochu poľavilo, čo je síce prirodzené ale viem si predstaviť aj klasickú dĺžku 45 minút tejto epizódy a neboli by sme takmer o nič ukrátený. Čo skrýva šerifka je pre mňa zatiaľ záhadou. ()

Vlčí sen (2017) (S01E02) 

Iba doplním predchádzajúce komentáre, atmosféra je dokonalá, herci už trochu menej a príbeh - no nepohlo sa to takmer vôbec dopredu, aj keď epizóda s únosom dieťaťa nebola vyslovene nudná, ale odhalila máločo a patrila by skôr do Kobry 11 či Komisára Rexa. Je možné že tvorcovia chystajú nejaké prekvapenie ale zatiaľ sú to iba náznaky toho že v lesoch sa niečo zlé ukrýva. ()

Prázdno (2017) (S01E03) 

Symboly sa objavujú, náznak čohosi v podzemí, je to okorenené ďalším kriminálnym príbehom, ale príliš veľa náznakov si zaslúži občas aj nejakú odpoveď. ()

Konec cesty (2017) (S01E05) 

Napriek tomu že prestrelku prežijú všetky ženy a žiaden chlap, povinná LGBT a femini propaganda v dnešnej dobe (stojí za to vidieť na strelnici ženy a ich strach zo zbraní) a 56 kilogramová policajtka po zásahu z brokovnice z troch krokov je takmer čulá ako rybička (páchateľ bol tak dementný chlap že si pod tenučkým tričkom nevšimol kevlarovú vestu a nestrelil ju do hlavy hneď) , napriek tomu že 65 ročná starenka s dioptriami 9,0 s loveckou puškou narába lepšie ako akýkoľvek poľovník a napriek tomu že moslimský zločinec nakoniec pri únose dostane rozum a dieťa a priateľku nechá nažive (takéto prípady ani raz neskončili tak že v bezvýchodiskovej situácii muž celú rodinu vzal so sebou na onen svet) je to najlepšia epizóda pretože sa čo to poodhalí o lese, o minulosti kapitánky (ktorá je v titulkoch ((pochopiteľne českých)) stále majorkou) a aj samotný vyšetrovanie prípadu prestrelky v bare je doteraz najzaujímavejším prípadom, pridajme k tomu skvelú atmosféru a hudbu a dostaneme jeden ozaj vydarený seriál. Hneď je vidieť že nie je z produkcie Netflixu, ale ho iba odkúpil z produkcie francúzskej štátnej televízie. ()

Temní hrdinové (2017) (S01E06) 

Škoda že to nenadviazalo na posun v hlavnej dejovej línii a ani samostatný príbeh ktorý sa preberal teraz nebol ničím výnimočným. Atmosféra je síce stále dobrá, ale tentokrát tomu chýbalo podstatne viac. ()

Tajemství za oknem (2017) (S01E07) 

Keď sa už už zdalo, že by sme mohli byť svedkami kvalitnejšieho seriálu a príbeh s vydieraním by mohol byť ďalším vydareným, Méďa čoby doteraz najsympatickejšia postava seriálu je homosexuál. Ono by to možno až tak nevadilo, keby seriál nema iba 3 ústredné postavy a prirodzene jedna z nich musí byť LGBT.V tak malej komunite si nik z jeho kolegov nevšimne že je homosexuál. Hlavný príbeh nepokročil ani o piaď a tak je to iba vyriešenie jedného prípadu, a keďže sa odohráva na vidieku netreba zabudnúť na zaužívaný predsudok o ľuďoch z vidieka a dieťa jedného z nich spraviť slabomyseľné. ()

Konec je teprve začátek (2017) (S01E08) 

Záver priniesol viacotázok ako odpovedí, ale najmä prvých sedem dielov posunul niekam do stratena. Na jednej strane môžeme tento záverečný mindfuck ospevovať, na strane druhej bola interakcia medzi postavami viac menej zbytočná, v podstate z množstva zmiznutí nebolo objasnené žiadne, iba sa ako tak vysvetlil vzťah medzi Steinerom, starostou a Marion. V konečnom dôsledku ale ostatné epizódy vyznievajú úplne zbytočné. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Škoda niekoľkých vyslovene zlých častí, pretože mi to prišlo umelo naťahované na 8 epizód, v podstate iba postava prokurátora zaznamenala nejaký významnejší progres a bohužiaľ ubudlo aj zaujímavých prípadov, ktoré by sa v jednotlivých epizódach vyšetrovali. Musím povedať, že 3. séria nie je nič, čoho by som sa vyslovene nevedel dočkať. ()

Jak teď žijeme, 1. díl (2019) (S02E01) 

Pomerne neurčitý úvod, chemická spoločnosť pokračuje v skladovaní odpadu v okolí Villafranche, mihnú sa tam flashbacky na minulosť. Ťažko povedať čo od toho očakávať, v každom prípade to môže byť zaujímavé ale už by to chcelo naznačiť o niečo viac. ()

Pod vlivem úplňku (2019) (S02E04) 

Spln mesiaca negatívne ovplyvňuje správanie obyvateľov Villafrenche a tentokrát sa to najviac prejaví nielen na prokurátorovi ale aj členovi miestnej polície Hermannovi. Hlavná dejová línia sa opäť nikam neposunula, napriek tomu epizóda s dobrou atmosférou. ()

Útočiště (2019) (S02E06) 

Má to síce solídnu atmosféru, ale tak nejako uniká pointa toho prečo sa tam Méďa dostal, Sirianiho správanie je tiež zvláštne a ako smi si už pri seriály zvykli posun v hlavnej dejovej línii nenastal ani o milimeter. ()

Jako pes (2019) (S02E07) 

Napriek tomu že policajt, ktorý prišiel preveriť spôsobilosť majorky na riadenie miestneho oddelenia vyzerá ako nácek a ani pri obede si nedá dole gumené rukavice priblížili sme sa k rozuzleniu a pravdu povediac dúfajme že aj ku koncu seriálu, pretože pre ďalšie pokračovanie nevidím dôvod. Iba žeby... ()

Reklama

Reklama